Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευή laptop > Αυτόματο αντίγραφο αρχείων laptop

Αυτόματο αντίγραφο αρχείων laptop

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
backup δεδομένα αρχεία αυτόματο laptop

Αποτρέψτε την απώλεια αρχείων του laptop σας
Αυτοματοποιημένη αντιγραφή των σημαντικών αρχείων σας
Σε εξωτερικό σκληρό δίσκο ή USB stick
Σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα


Πόσο εύκολο είναι να χαθούν τα αρχεία του laptop μου;

Ο φορητός υπολογιστής κατατάσσεται στην πρώτη θέση για απώλεια αρχείων. Μία αρκετά συνηθισμένη βλάβη είναι να χαλάσει ο δίσκος του, με αποτέλεσμα την απώλεια των αρχείων που περιέχει.

Καταρχήν, τα λάπτοπ είναι οι μόνοι υπολογιστές που μεταφέρονται συχνά, ενώ περιέχουν μηχανικούς δίσκους. Αυτή η καθημερινή μεταφορά του laptop, από το γραφείο ή τη σχολή, στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση του σκληρού δίσκου.

Κάθε λάπτοπ, συνεπώς και ο δίσκος του, δέχεται πολλά περισσότερα τραντάγματα και χτυπήματα, από ότι ένας σταθερός υπολογιστής. Έτσι, ο σκληρός δίσκος στο φορητό πιθανόν να χαλάσει πιο γρήγορα από τον δίσκο στον desktop υπολογιστή σας.

Η υπερθέρμανση του laptop μπορεί να καταστρέψει τον σκληρό του δίσκο. Οι ιδανικές θερμοκρασίες χρήσης ενός μηχανικού σκληρού δίσκου είναι 30-35 βαθμοί. Τα laptop συχνά έχουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες από τους σταθερούς υπολογιστές, λόγω της περιορισμένης δυνατότητας εξαερισμού.

Όταν ένα λάπτοπ λειτουργεί ενώ έχει πολύ σκόνη εσωτερικά, πάνω σε μαλακές επιφάνειες ή απευθείας στον ήλιο, αυξάνεται πολύ η θερμοκρασία του. Κατά συνέπεια, ζεσταίνεται υπερβολικά και ο σκληρός του δίσκος. Αναπόφευκτα, κάποια στιγμή ο δίσκος θα πάψει να λειτουργεί.
Συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι ότι laptop με μηχανικούς δίσκους είναι πιθανόν να χάσουν εύκολα τα αρχεία τους. Υπάρχουν μοντέλα φορητών τα όποια κυκλοφορούν με SSD δίσκους και όχι με απλούς HDD. Είναι πολύ πιο ακριβά αλλά οι SSD δίσκοι δεν χαλάνε από χτυπήματα και είναι πιο ανθεκτικοί στην θερμοκρασία.

Πώς λειτουργεί η αντιγραφή των αρχείων σας με αυτόματο τρόπο;

Στην AthensPC χρησιμοποιούμε αξιόπιστες λύσεις αυτοματοποιημένης αντιγραφής αρχείων, για προσωπική ή επαγγελματική χρήση. Συνήθως επιλέγουμε επαγγελματικές εφαρμογές οι οποίες λειτουργούν σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος ώστε να έχουμε μια σταθερή διαδικασία χωρίς επιπλοκές. Παραμετροποιούμε και ρυθμίζουμε το σύστημα αυτό, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ορίζουμε την χρονική στιγμή που επιθυμείτε να εκτελείται η συγκεκριμένη διαδικασία του αυτόματου back up. Εάν το σύστημα σας είναι κλειστό, η αντιγραφή των αρχείων σας θα ξεκινήσει την επόμενη φορά που θα ανοίξετε τον φορητό υπολογιστή σας.

Υπάρχει η επιπλέον δυνατότητα να διατηρούνται και προηγούμενα στιγμιότυπα των αρχείων. Έτσι, μπορείτε να επαναφέρετε την κατάσταση των αρχείων σας όπως ήταν στο παρελθόν. Με αυτή την μέθοδο όμως θα χρειαστείτε μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο από αυτόν που πραγματικά χρειάζονται τα δεδομένα σας. Συνήθως επιλεγούμε πολύ συγκεκριμένους φάκελους όπου εφαρμόζουμε αυτή την μέθοδο και μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Μία ακόμη λειτουργία που μπορούμε να προγραμματίσουμε είναι η διατήρηση των διαγραμμένων αρχείων σας μέσα στο αντίγραφο. Δηλαδή αν κατά λάθος διαγράψετε ένα αρχείο από την επιφάνεια εργασίας, αυτό θα παραμείνει στο αυτόματο αντίγραφο σας. Με αυτή τη ρύθμιση, σε περίπτωση μιας λανθασμένης διαγραφής αρχείων, ακόμα και αν έχετε αδειάσει το κάδο ανακύκλωσης, θα μπορέσετε να τα βρείτε στο αντίγραφο.

Ποια πλεονεκτήματα έχει το αυτόματο αντίγραφο αρχείων.

Τα πλεονεκτήματα μια τέτοιας αυτόματης διαδικασίας είναι πολλά. Στατιστικά, είναι πολύ δύσκολο να χαλάσουν δυο αποθηκευτικά μέσα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, αν χαλάσει ο δίσκος του laptop σας, υπάρχει η δυνατότητα να αντικατασταθεί χωρίς να χάσετε τα αρχεία σας, αφού θα υπάρχουν στον εξωτερικό δίσκο. Φυσικά, μετά την τοποθέτηση του νέου δίσκου, θα πρέπει να περάσετε εκεί τα αρχεία από το αντίγραφο ώστε να διατηρηθεί το διπλότυπο.

Μπορείτε να αντιγράφετε όλα τα αρχεία ταυτόχρονα ή ένα ένα επιλεκτικά. Μια τέτοια διαδικασία θα απαιτούσε πάρα πολύ χρόνο αν γινόταν χειροκίνητα. Το αυτόματο σύστημα αντιγράφει μόνο τα αρχεία που έχουν αλλάξει. Αρχεία που δεν έχουν μεταβληθεί, δεν αντιγράφονται ξανά. Έτσι, την πρώτη φορά θα αντιγραφούν όλα τα αρχεία, κάτι που θα διαρκέσει αρκετή ώρα. Έκτοτε, η αντιγραφή θα διαρκεί πολύ λιγότερο καθώς θα μεταφέρονται μόνο οι αλλαγές.
Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
Υπάρχουν laptop τα οποία δέχονται 2 σκληρούς δίσκους στο εσωτερικό τους. Θα τα βρείτε σε μοντέλα από 17 ίντσες και πάνω. Τέτοια μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με έναν δεύτερο δίσκο εσωτερικά ώστε να λειτουργεί το διπλότυπο των αρχείων ακόμα πιο γρήγορα χωρίς να χρειάζεται η χρήση USB συσκευών.
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού