Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευή laptop > Εγκατάσταση 2 λειτουργικών συστημάτων στο ίδιο laptop

Εγκατάσταση 2 λειτουργικών συστημάτων στο ίδιο laptop

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
dual boot εγκατάσταση virtual box vmware

Διαχειριστείτε εφαρμογές που τρέχουν σε παλιά λειτουργικά
Δοκιμάστε νέα και διαφορετικά συστήματα
Εγκαθιστούμε δεύτερο OS στο laptop σας
Μέσα στο ήδη υπάρχον σύστημα του υπολογιστή σας
Ή ξεχωριστά από το βασικό λειτουργικό σας


Τι μπορεί να σας προσφέρει ένα δεύτερο λειτουργικό στον υπολογιστή σας.

Η ύπαρξη 2 λειτουργικών συστημάτων στο ίδιο laptop με μια πρώτη ματιά μοιάζει να μην έχει νόημα. Πολλές φορές όμως είναι απαραίτητο σε επαγγελματίες αλλά και σε απλούς χρήστες υπολογιστών. Μια τέτοια υλοποίηση έρχεται να καλύψει την ανάγκη για εκτέλεση εφαρμογών ή χρήση περιφερειακών συσκευών, που δεν είναι συμβατές με το υπάρχον λειτουργικό σας σύστημα.
Παράδειγμα, μπορεί να είχατε αγοράσει πριν χρόνια ένα λεξικό πρόγραμμα, το οποίο είναι συμβατό μόνο με Windows XP. Μια τέτοια εφαρμογή μπορεί να μην δουλεύει με το νέο Windows λειτουργικό σύστημα σας. Πιο παλιά, θα είχατε μόνο δύο επιλογές: να μη χρησιμοποιείτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα ή να έχετε ένα δεύτερο υπολογιστή, συμβατό με την εφαρμογή σας.
Αυτές οι επιλογές ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Τώρα πια υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιείτε 2 λειτουργικά συστήματα σε 1 φορητό υπολογιστή. Με αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να δοκιμάζετε και να λειτουργείτε ποικίλες εφαρμογές, παλιές ή καινούργιες.

Οι περιπτώσεις επαγγελματιών που βρίσκουν έτσι λύση, σε διάφορα προβλήματα τους είναι πολλές. Παράδειγμα σχεδιαστές και προγραμματιστές ιστοσελίδων, έχουν πολλά λειτουργικά συστήματα στον υπολογιστή τους, με απώτερο σκοπό να ελέγχουν την συμβατότητα των ιστοσελίδων που σχεδιάζουν σε διαφορετικές εκδόσεις του Internet Explorer και του Edge.

Εγκατάσταση 2 συστημάτων με χρήση dual boot ή virtual machine - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Υπάρχουν 2 διαφορετικές μέθοδοι για την χρήση πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων σε ένα υπολογιστή. Κάθε μια έχει περιορισμούς, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εξαρτάται από τις ανάγκες που έχει ο κάθε χρήστης αλλά και από τις δυνατότητες του κάθε υπολογιστή. Θα περιγράψουμε κάθε μια μέθοδο ώστε να καταλάβετε πώς λειτουργούν.

Dual boot ονομάζεται η μέθοδος όπου στην εκκίνηση του υπολογιστή επιλέγετε ποιο λειτουργικό σύστημα θέλετε να εκτελέσετε. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του dual boot είναι η πλήρης αξιοποίηση των πόρων και του υλικού του υπολογιστή σας, από το επιλεγμένο λειτουργικό σύστημα. Συνεπώς, έχει καλύτερη απόδοση και ταχύτητα από μια εικονική μηχανή (virtual machine).

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχει αυτή η λύση είναι η πολυπλοκότητα εγκατάστασης και ότι δεσμεύει με μόνιμο τρόπο ένα κομμάτι από τον σκληρό σας δίσκο. Συνήθως περιορίζεται και στην σειρά με την οποία θα εγκατασταθούν τα λειτουργικά, ξεκινώντας από το πιο παλιό προς το πιο καινούργιο.
Μενού επιλογής dual boot Windows 10 και 7
Στην παραπάνω εικόνα παρουσιάζεται το μενού επιλογής dual boot. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας είτε με Windows 10 είτε με Windows 7.

Τα virtual machines είναι συστήματα εγκατεστημένα μέσα σε κάποιο άλλο λειτουργικό. Δηλαδή ο υπολογιστής ξεκινά με το βασικό του λειτουργικό σύστημα και μετά, μέσα από αυτό, γίνεται εκκίνηση ενός δεύτερου. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η ταυτόχρονη χρήση και των δυο συστημάτων. Έτσι, μπορούμε να δουλεύουμε μια εφαρμογή στο Linux ενώ ταυτόχρονα να εργαζόμαστε στα Windows 10. Η υλοποίηση αυτής της λύσης είναι αρκετά εύκολη και δεν εμπεριέχει κίνδυνους για το βασικό σας σύστημα.

Μειονεκτήματα του είναι η περιορισμένη χρήση πόρων του υπολογιστή σας και η δύσκολη αναγνώριση των περιφερειακών συσκευών. Δεν αποδίδει καλά σε αναπαραγωγή video και δεν προτείνεται για παιχνίδια.
4 διαφορετικές εικονικές μηχανές με Windows XP, Vista, 7 και 8
Η παραπάνω εικόνα παρουσιάζει ένα λειτουργικό σύστημα με Windows 10 όπου έχουν ανοίξει 4 διαφορετικά παράθυρα εικονικών μηχανών: Windows XP, Vista, 7 και 8.

Συζητήστε τώρα με έναν έμπειρο τεχνικό της AthensPC, για να σας βοηθήσει να επιλέξετε ποια μέθοδος ταιριάζει πιο πολύ στις ανάγκες σας.

Dual boot ως εφεδρικό λειτουργικό σύστημα στο laptop σας.

Η τεχνική του dual boot επιπρόσθετα, μπορεί να σας προσφέρει ένα εφεδρικό λειτουργικό σύστημα. Έχοντας την επιλογή να διαλέξετε λειτουργικό κατά την εκκίνηση, σας προσφέρει ένα εναλλακτικό σύστημα όπου μπορείτε να διαχειρίζεστε τον υπολογιστή και τα αρχεία που περιέχει. Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση που το βασικό σας σύστημα σταματήσει να δουλεύει, μπορεί να φορτώσετε το εφεδρικό και να συνεχίσετε να εργάζεστε.

Πόσα και ποια λειτουργικά συστήματα μπορείτε να εγκαταστήσετε στον φορητό υπολογιστή σας.

Δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα των λειτουργικών συστημάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αρκεί φυσικά να υπάρχει επαρκής ελεύθερος χώρος στον σκληρό σας δίσκο. Εναλλακτικά είναι μια καλή στιγμή να αναβαθμίσετε το laptop σας.

Από τα συστήματα της Microsoft αυτή την στιγμή υποστηρίζονται τα Windows 10, Windows 8 και 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2012, Windows Server 2008, Windows Server 2003, Windows NT, Windows 98.

Από τα λειτουργικά της Apple υποστηρίζονται οι εκδώσεις, Mac OS X 10.6, 10.7, 10.8, 10.9, 10.10, 10.11 και 10.12.

Linux λειτουργικά συστήματα που υποστηρίζονται είναι το Ubuntu, Debian, SUSE, Mandriva, Fedora, Oracle, Red Hat, CentOS και Arch Linux.

Υποστηρίζονται ακόμα συστήματα Solaris, FreeBSD, DOS, OS/2, Novell και άλλα.
Τι μπορείτε να κάνετε...
Οι πιο γνωστές εφαρμογές υλοποίησης εικονικών μηχανών είναι οι VMware και Virtual Box. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό για ρύθμιση και εγκατάσταση των Windows 10 σε Virtual Box. Προχωρείτε στην ανάγνωση του άρθρου με δική σας ευθύνη.
https://www.extremetech.com/computing/198427-how-to-install-windows-10-in-a-virtual-machine


Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του PCWorld.com. Προσοχή, η διαδικασία δεν απευθύνεται σε ερασιτέχνες. Περιγράφει τι πρέπει να κάνετε ώστε να υλοποιήσετε μια εγκατάσταση dual boot. Είναι πολύ εύκολο να χάσετε την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση σας, ακόμα και όλα τα αρχεία σας. Προχωρείτε στο σύνδεσμο με δική σας ευθύνη καθώς και σε οποιαδήποτε εκτέλεση οδηγιών.
http://www.pcworld.com/article/2899088/how-to-install-two-or-more-operating-systems-on-one-pc.html
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού