Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Αυτόματο backup δεδομένων υπολογιστή

Αυτόματο backup δεδομένων υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
αυτόματος τρόπος αντιγραφής αρχείων

Ψάχνετε έναν αυτόματο τρόπο να κρατάτε backup;
Φοβάστε μην χάσετε τα δεδομένα του υπολογιστή σας;
Προστατέψτε τα δεδομένα σας από οποιαδήποτε βλάβη δίσκου
Κρατήστε αυτόματα διπλότυπα των δεδομένων σας


Γιατί είναι σημαντικό το backup των φωτογραφιών και των δεδομένων σας.

Η διατήρηση των δεδομένων σε ένα και μόνο αποθηκευτικό μέσο, εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο να χαθούν. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε μέσα αποθήκευσης, που στατιστικά έχουν διάρκεια ζωής 3 με 7 χρόνια. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε σκληρό δίσκο χωρίς ελαττώματα, ο οποίος λειτουργούσε καθημερινά για παραπάνω από 10 χρόνια. Για αυτό είναι απαραίτητο να κρατάμε συχνά αντίγραφα σε άλλα μέσα αποθήκευσης.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε backup τα περιεχόμενα του υπολογιστή σας;

Αυτό εξαρτάται από τις εργασίες που εκτελείτε, καθώς και ποσό συχνά μεταβάλετε τα αρχεία σας. Όσο πιο σπάνια είναι τα δεδομένα σας, τόσο πιο επιτακτική είναι η διασφάλιση ότι δεν θα χαθούν.
Παράδειγμα, σε ένα επαγγελματικό υπολογιστή μιας εταιρίας, απαιτείται το backup να εκτελείται σε καθημερινή βάση. Όπως και ο υπολογιστής ενός φοιτητή, ο οποίος γράφει καθημερινά εργασίες ή την πτυχιακή του, πρέπει να παίρνει συχνά backup.

Η απώλεια δεδομένων θα οδηγούσε σε επανάληψη πολλών ωρών εργασίας.
Φυσικά δεν αποθηκεύουμε πάντα σημαντικά αρχεία στον υπολογιστή μας. Μπορεί απλά να έχουμε κατεβάσει υλικό από το internet που είναι εύκολο να ξαναβρεθεί, όπως συλλογές μουσικής και video χαμηλής σημασίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ανάγκη για διατήρηση οποιουδήποτε backup μοιάζει ασήμαντη.

Τι απαιτήσεις έχει ένα αυτόματο σύστημα backup;

Η εγκατάσταση ενός αυτόματου συστήματος backup στον υπολογιστή σας δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη υπολογιστική δύναμη ή μνήμη. Δουλεύει στα πιο εξελιγμένα αλλά και στα πιο απλά συστήματα υπολογιστών. Παρόλα αυτά, για μπορέσει να εκτελεστεί αυτή η εργασία χρειάζεται να γίνει χρήση του σκληρού δίσκου για λίγη ώρα. Η διάρκεια αυτής της διαδικασίας μπορεί να κρατήσει από λίγα δευτερόλεπτα έως και πολλά λεπτά. Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα των αλλαγών που έγιναν στα αρχεία σας, από την τελευταία φορά που πήρατε backup.

Σε γενικές γραμμές ένα καθημερινό backup είναι σχεδόν ανεπαίσθητο για τον χρήστη του υπολογιστή. Οι τεχνικοί της AthensPC έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν την ώρα και τις ημέρες, που θα εκτελείται το auto backup, όπως σας εξυπηρετεί.

Θα μπορούσατε να βελτιώσετε το χρόνο αυτής της αυτόματης διαδικασία προσθέτοντας ένα δεύτερο εσωτερικό σκληρό δίσκο στον υπολογιστή σας. Έτσι θα αποφεύγατε την χρήση εξωτερικών σκληρών δίσκων, που πιθανόν θα καθυστερούσαν παραπάνω το backup. Αν παρόλα αυτά επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον USB δίσκο, επιλέξτε να είναι τουλάχιστον USB 3.0, εφόσον υποστηρίζεται από τη μητρική σας.

Δημιουργία backup των δεδομένων σας σε εσωτερικό, εξωτερικό ή δικτυακό δίσκο.

Το πλεονέκτημα του εσωτερικού δίσκου, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι η βελτίωση του χρόνου που απαιτείται να εκτελεστεί ένα backup. Χωρίς καλώδια ή εξωτερική τροφοδοσία, έχετε ένα δίσκο μέσα στο pc όπου αυτόματα κρατάει αντίγραφα των πολύτιμων αρχείων σας.

Η χρήση εξωτερικών σκληρών δίσκων για backup είναι ευρέως διαδεδομένη για ένα πολύ σημαντικό λόγο… την μεταφερσιμότητα των δεδομένων σας. Μπορείτε να παίρνετε το backup μαζί σας, τόσο για δική σας ευκολία όσο και για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Παίρνοντας μαζί σας το backup από το γραφείο ή την επιχείρηση σας, εκμηδενίζετε οποιαδήποτε πιθανότητα κλοπής ή φυσικής καταστροφής. Σενάρια φωτιάς, σεισμού και ληστείας πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, αν η εργασία σας είναι πάρα πολύ σημαντική.

Η επιλογή ενός δικτυακού δίσκου αποθήκευσης θα αύξανε το κόστος της υλοποίησης καθώς και τον χρόνο που χρειάζεται να ολοκληρωθεί το backup. Θα σας πρόσφερε όμως ένα μεγάλο προτέρημα. Θα μπορούσατε να κρατάτε backup από πολλούς διαφορετικούς υπολογιστές σε ένα σημείο συγκεντρωτικά. Κάτι τέτοιο εξυπηρετεί γραφεία και μικρές επιχειρήσεις με πολλούς σταθμούς εργασίας.

Επικοινωνήστε με την AthensPC και συζητήστε με έναν τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών ώστε και σας καθοδηγήσει να βρείτε την λύση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.
Τι μπορείτε να κάνετε...
Εάν δεν σας ενδιαφέρει μια τέτοια αυτόματη υλοποίηση, προσπαθήστε τουλάχιστον να κρατάτε αντίγραφα μόνοι σας όσο τακτικά χρειάζεται. Εκτός από κάποιον εξωτερικό ή δεύτερο εσωτερικό σκληρό δίσκο, μπορείτε εναλλακτικά να κρατήστε backup σε DVD ή τουλάχιστον σε κάποια online υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων, όπως το Google Drive. Οδηγίες για backup στο Google Drive θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο. Προχωράτε στα βήματα του συνδέσμου αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
https://support.google.com/drive/answer/6093613?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού