Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Τεχνικός υπολογιστών > Εγκατάσταση εκτυπωτή ασύρματα ή καλωδιακά στο χώρο σας

Εγκατάσταση εκτυπωτή ασύρματα ή καλωδιακά στο χώρο σας


εγκατασταση κατ οικον δυκτιακου εκτυπωτη wifi

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα κατά την εγκατάσταση του εκτυπωτή σας;
Θέλετε μια πλήρη παρουσίαση των λειτουργιών του;
Αναλαμβάνουμε να συνδέσουμε τον εκτυπωτή σας
Εγκαθιστούμε την τελευταία έκδοση οδηγού εκτυπωτή
Ρυθμίζουμε ανάλογα για να έχετε την καλύτερη ποιότητα εκτυπώσεων


Η εγκατάσταση ενός εκτυπωτή δεν είναι πάντα εύκολη.

Γενικά, επικρατεί η άποψη ότι η εγκατάσταση ενός εκτυπωτή είναι υπόθεση λίγων λεπτών. Κατά ένα μεγάλο μέρος, αυτό είναι αλήθεια. Όμως δεν ισχύει πάντα. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που μπορεί να εξελιχτεί σε μια από τις πιο δύσκολες συνδέσεις περιφερειακής συσκευής με τον υπολογιστή σας. Ανεξαρτήτως του βαθμού δυσκολίας, αναλαμβάνουμε με επιτυχία την εγκατάσταση του εκτυπωτή σας στον χώρο σας, εξ’ αποστάσεως ή στο κατάστημα μας της AthensPC.

Ποια η διαδικασία σύνδεσης ενός πολυμηχανήματος ή εκτυπωτή;

Μόλις ανοίξετε τη συσκευασία του εκτυπωτή σας, θα πρέπει αρχικά να αφαιρέστε όλες τις ταινίες που συγκρατούν εσωτερικά και εξωτερικά του εξαρτήματα. Αυτές οι ταινίες διασφαλίζουν τη σωστή μεταφορά του εκτυπωτή, από το σημείο παραγωγής στον χώρο σας. Σταθεροποιούν τις κεφαλές του εκτυπωτή και τα πλαστικά του μέρη, ώστε να μη μετακινηθούν στο ταξίδι του από το εργοστάσιο.

Μπορείτε να βρείτε βοήθεια για την διαδικασία στο γρήγορο οδηγό (quick guide) που περιλαμβάνεται σε έντυπη μορφή μέσα στην συσκευασία του.

Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε τα δοκιμαστικά μελάνια. Αφαιρέστε την ταινία ασφαλείας και τοποθετήστε τα δοχεία μελάνης με προσοχή, ακλουθώντας τις υποδείξεις που αναγράφουν.

Αρκετοί εκτυπωτές δεν περιλαμβάνουν στη συσκευασία τους καλώδιο USB, για τη σύνδεση του εκτυπωτή με τον υπολογιστή σας. Πολύ πιθανό να χρειαστεί επιπλέον η αγορά ενός καλωδίου σύνδεσης εκτυπωτή USB.

Συχνά προβλήματα στην εγκατάσταση driver του καλωδιακού ή ασύρματου εκτυπωτή σας.

Ο εκτυπωτής δεν είναι συμβατός με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας. Είναι βασική προϋπόθεση ο εκτυπωτής σας να υποστηρίζεται από το λειτουργικό σύστημα που τρέχει ο υπολογιστής σας.

Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά από το κατάστημα αγοράς του εκτυπωτή. Εναλλακτικά, απευθείας από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή, όπου θα κατεβάσετε και την τελευταία έκδοση driver. Αρκετοί εκτυπωτές αναβαθμίζουν τα προγράμματα οδηγών τους (drivers) για τα νέα λειτουργικά συστήματα. Όμως, ορισμένα μοντέλα παύουν να υποστηρίζονται σε νέα συστήματα.

Μόλις έχετε το κατάλληλο driver στα χέρια σας, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του. Ακολουθείσθε βήμα βήμα τις οδηγίες που εμφανίζει η εφαρμογή και συνδέστε το καλώδιο USB μόνο όταν αυτό ζητηθεί. Στην εγκατάσταση των ασύρματων και δικτυακών εκτυπωτών ενδέχεται να μην χρειάζεται το καλώδιο USB για να τους ρυθμίσετε για πρώτη φορά. Σε κάποιους ασύρματους εκτυπωτές όμως απαιτείται για να ολοκληρώσουν την αρχική τους ασύρματη σύνδεση.

Το μήκος και η ποιότητα του καλωδίου USB ίσως επηρεάσει την επικοινωνία του εκτυπωτή με το laptop ή το pc σας. Για να είστε σίγουροι, επιλέξτε καλώδια με μέγιστο μήκος 1,5 μέτρο και να περιλαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικό φίλτρο στην μια άκρη τους. Όπως δείχνει η εικόνα παρακάτω.
USB καλώδιο εκτυπωτή με ηλεκτρομαγνητικό φίλτρο
Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης του εκτυπωτή μπορεί να εμφανιστούν μηνύματα λάθους ή απλά να μην εγκατασταθεί σωστά.

  Αυτό συνήθως οφείλεται σε:
 • Διένεξη με παλιότερο driver.
 • Μπλοκάρισμα από το antivirus.
 • Έλλειψη αναβαθμίσεων του λειτουργικού συστήματος.
 • Κάποιες άλλες φορές χρειάζεται αναβάθμιση το firmware του εκτυπωτή σας.
 • Η ευθυγράμμιση των κεφαλών του εκτυπωτή σας είναι απαραίτητη για βέλτιστη ποιότητας εκτύπωσης.

  Η ευθυγράμμιση των κεφαλών εκτύπωσης πρέπει απαραιτήτως να εκτελείται σε νέους εκτυπωτές, όπως και κάθε φορά που αλλάζετε μελάνια. Διορθώνει την θέση που έχει η κεφαλή εκτύπωσης. Κάνει τις κατάλληλες μικροδιορθώσεις έτσι ώστε να έχει την τέλεια ευθυγράμμιση.

  Μια τέτοια εργασία θα διορθώσει όλες τις πιθανές παρεκκλίσεις χρωμάτων και γραμμών. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εμφανές όταν εκτυπώνετε σχέδια με ευθείες γραμμές. Χωρίς την ευθυγράμμιση θα δείτε τις γραμμές να σπάνε σε διάφορα σημεία ή τα χρώματα να βγαίνουν εκτός των ορίων τους.

  Παρουσίαση των δυνατοτήτων και των λειτουργιών του εκτυπωτή σας.

  Μετά από την εγκατάσταση του εκτυπωτή σας, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις πρώτες εκτυπώσεις, φωτοτυπίες και σαρώσεις. Μπορούμε να σας δείξουμε βήμα βήμα πώς θα εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τις δυνατότητες του πολυμηχανήματος ή του εκτυπωτή σας.
  Πώς να κάνετε κλήσεις σε αριθμούς FAX, πώς να ενεργοποιήσετε την οικονομική εκτύπωση, πώς να βγάζετε καθαρές φωτοτυπίες και πώς να διατηρείτε τον εκτυπωτή σας σε καλή κατάσταση. Τι πρέπει να κάνετε για να μην στεγνώσουν τα μελάνια στους inkjet εκτυπωτές και πώς να τους προφυλάξετε από την σκόνη. Πώς θα αλλάξετε το toner σε έναν laser εκτυπωτή και πώς θα ξοδέψετε λιγότερο μελάνι στις εκτυπώσεις σας.
  Καλέστε μας και ένας τεχνικός της AthensPC θα έρθει στον χώρο σας για να σας εγκαταστήσει τον εκτυπωτή σε οποιοδήποτε υπολογιστή ή laptop επιθυμείτε.
  Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
  Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές εδώ σχετικά με την χρήση και τη συντήρηση του εκτυπωτή σας.
  κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
  πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
  Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
  Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
  Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
  PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
  Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


  Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
  turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
  Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


  AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
  Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
  AthensPC
      Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
      Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
  Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
  Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού