Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Εγκατάσταση εκτυπωτή πριφερειακά υπολογιστή

Εγκατάσταση εκτυπωτή περιφερειακά υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
ρύθμιση εκτυπωτής περιφερειακό pc

Εγκαθιστούμε τον εκτυπωτή στον υπολογιστή σας
Συνδέουμε οποιοδήποτε περιφερειακό στο σύστημα
Ελέγχουμε τις λειτουργίες του printer ή του περιφερειακού
Ρυθμίζουμε και παραμετροποιούμε τις συσκευές  σας


Ποια περιφερειακά απαιτούν τεχνικές γνώσεις στην εγκατάσταση τους.

Σχεδόν όλοι οι χρήστες υπολογιστών γνωρίζουν πώς να συνδέσουν το ποντίκι, το πληκτρολόγιο και τα ηχεία τους στον υπολογιστή τους. Συνήθως είναι πολύ εύκολο, απλά συνδέετε το USB καλώδιο ή το jack των ηχείων στην πράσινη υποδοχή. Το μόνο που μπορεί να χρειαστεί σε ένα νέο mouse ή keyboard, είναι λίγα λεπτά υπομονή έως ότου αναγνωριστεί από το σύστημα σας.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες συσκευές, τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά. Ίσως να χρειάζεται έλεγχος συμβατότητας με το λειτουργικό σας σύστημα, είτε μέσω της ιστοσελίδας του κατασκευαστή είτε με άμεση επικοινωνία μαζί του. Μπορεί να χρειάζονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην εξωτερική συσκευή και στο λειτουργικό σύστημα, ώστε να δουλέψει σωστά. Αρκετές φορές απαιτείται να κατέβει ο κατάλληλος driver ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειάζεται firmware update.

Περιφερειακά που μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν κατά την διαδικασία της εγκατάστασης στο pc σας, είναι τα παρακάτω: ορισμένα μοντέλα εκτυπωτών, οθόνες αφής (touch screens), ταμπλέτες σχεδίασης (pen digitizer tablets), σαρωτές (scanners), joysticks, keypads, MIDI keyboards, ψηφιακές βιντεοκάμερες, κινητά τηλέφωνα smartphones, projectors, plotters και card readers.

Η σύνδεση δεύτερης οθόνης, τηλεόρασης, ενισχυτή και ηχείων γίνεται πολύ εύκολα επιλέγοντας το κατάλληλο καλώδιο, όπως απεικονίζεται αναλυτικά παρακάτω.
Σύνδεση δεύτερης οθόνης, τηλεόρασης, ενισχυτή και ηχείων

Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος;

Η σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου σε ένα υπολογιστή, σταθερό ή laptop, είναι πανεύκολη. Όμως, χρειάζονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε να λειτουργήσει καλύτερα. Η σωστή παραμετροποίηση βελτιώνει την ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής του external hard disk, ενώ συμβάλει ακόμα και την ασφάλεια των δεδομένων σας.
Δίσκοι που είναι μορφοποιημένοι σε FAT32, καλό είναι να μετατραπούν σε NTFS, αν έχετε Windows, ή σε Mac OS extended (journaled), αν έχετε Apple υπολογιστή.  Προσοχή! Αυτές οι μετατροπές διαγράφουν τελείως τον δίσκο. Αν κάνετε κάποιο λάθος, θα χρειαστεί ανάκτηση δίσκου για να ξαναβρείτε τα αρχεία σας. Η AthensPC προτείνει να μην προχωρήσετε σε καμία ενέργεια αν δεν γνωρίζετε τους κινδύνους. Δεν φέρουμε καμιά ευθύνη.
Για να μετατρέψετε έναν εξωτερικό δίσκο που περιέχει αρχεία, πρέπει να τα αντιγράψετε πρώτα σε ένα άλλο μέσο αποθήκευσης. Μετά την μετατροπή, μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία σας ξανά στο δίσκο. Όλη η παραπάνω διαδικασία προτείνεται να γίνει αποκλειστικά από έμπειρο τεχνικό υπολογιστών.

Μην ξεχνάτε ότι αν συνδέετε τον δίσκο σας σε media center μπορεί να χρειάζεται format σε FAT32 file system, για να αναγνωριστεί.

Πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η εγκατάσταση ενός εκτυπωτή;

Οι εκτυπωτές έχουν σχετικά εύκολη εγκατάσταση. Συνήθως, θέλουν πρώτα εγκατάσταση του λογισμικού τους, με χρήση του CD. Το καλώδιο USB, που συνδέει τον printer με το pc, πρέπει να συνδεθεί όταν ζητηθεί από το πρόγραμμα εγκατάστασης, και όχι πιο πριν. Αυτό ισχύει σε αρκετά μοντέλα αλλά όχι σε όλα. Φυσικά, προϋπόθεση είναι να έχουμε το CD με τους drivers του εκτυπωτή για το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Παράδειγμα, ένα CD με τον printer driver, όπου αναγράφει Windows 8, ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά αν χρησιμοποιηθεί στα Windows 10.

Εάν δεν υπάρχει το CD ή απλά δεν ταιριάζει με το λειτουργικό σύστημα, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε τον σωστό driver, στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή.  Υπάρχει περίπτωση, ο συγκεκριμένος εκτυπωτής να μην είναι συμβατός με την έκδοση Windows ή Mac OS που έχουμε. Κάποιες εταιρίες, που τυχαίνει να μην παρέχουν σύγχρονους drivers, προτείνουν να εκτελεστεί η τελευταία έκδοση με ρυθμίσεις συμβατότητας. Άλλες φορές χρειάζεται μια απλή προσθήκη εκτυπωτή μέσω πίνακα ελέγχου, με χρήση των οδηγών που εμπεριέχονται στο λειτουργικό σύστημα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, απαιτείται firmware update, μετά την εγκατάσταση του driver ώστε να λειτουργήσει σωστά ο εκτυπωτής.

Μπορείτε να εμπιστευτείτε την AthensPC για την εγκατάσταση του εκτυπωτή σας, είτε στο εργαστήριο μας, είτε με επίσκεψη τεχνικού στον χώρο σας.

Έλεγχος των λειτουργιών του εκτυπωτή και των περιφερειακών.

Αφού ολοκληρωθεί με επιτυχία η οποιαδήποτε σύνδεση, εγκατάσταση και ρύθμιση της συσκευής ή του περιφερειακού σας, προχωράμε στον έλεγχο του. Βεβαιωνόμαστε ότι όλες οι λειτουργίες του συμπεριφέρονται σωστά και εκτελεί τις εργασίες του κανονικά. Δοκιμάζουμε την συσκευή σας προσεκτικά πριν προχωρήσουμε στην παράδοση της.

Στην περίπτωση που ο εκτυπωτής σας χρειάζεται αντικατάσταση μελανιών επικοινωνούμε μαζί και αν επιθυμείτε, σας τα προμηθεύουμε και τα τοποθετούμε. Εάν παρατηρηθεί προβληματική συμπεριφορά, σας ενημερώνουμε και σας προτείνουμε την αντίστοιχη λύση.
Συχνές ερωτήσεις...
Έχω μια φωτογραφική μηχανή και δεν βρίσκω το πρόγραμμα οδήγησης πουθενά. Τι να κάνω;

Βρείτε αρχικά ποια έκδοση λειτουργικού συστήματος χρησιμοποιείτε και επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή μέσω email με τον κατασκευαστή της φωτογραφικής. Ενημερώστε τον για την έκδοση Windows ή Mac OS που χρησιμοποιείτε και ζητήστε το πρόγραμμα οδήγησης της φωτογραφικής σας.

Έχω μία περιφερειακή συσκευή που δεν λειτουργεί σωστά στον υπολογιστή μου. Όμως, σε άλλα συστήματα δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Τι φταίει;

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το γνήσιο καλώδιο σύνδεσης του. Μη χρησιμοποιείτε USB επεκτάσεις και διακλαδωτές USB hubs. Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει, τότε πιθανόν χρειάζεται έλεγχο ο ηλεκτρονικός υπολογιστής σας ή και η ίδια η συσκευή.
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού