Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Επισκευή ψύξης υπολογιστή

Επισκευή ψύξης υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
εγκατάσταση ψύκτρας επεξεργαστή pc

Διάγνωση εξαρτημάτων και έλεγχος θερμοκρασιών
Επισκευάστε το σύστημα ψύξης του Η/Υ
Βελτιώστε την ψύξη του συστήματος
Εγκατάσταση νέας ψήκτρας σε σταθερό υπολογιστή
Τελικός έλεγχος και παράδοση με εγγύηση εργασιών


Πόσο σημαντική είναι η διάγνωση πριν από κάθε επισκευή;

Όπως σε κάθε εργασία που αναλαμβάνουμε, έτσι και στην επισκευή του συστήματος ψύξης ελέγχουμε όλα τα εξαρτήματα του ηλεκτρονικού υπολογιστή σας, με πολύ προσοχή. Στην AthensPC θεωρούμε υποχρέωση μας να γνωρίζετε την συνολική κατάσταση των εξαρτημάτων του pc σας πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε επισκευή. Υπολογιστές με πολλαπλά προβλήματα μπορεί να μην αξίζουν να επισκευαστούν. Σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα την πάρετε εσείς με την καθοδήγηση μας.

Τι είναι το σύστημα ψύξης του υπολογιστή ή αλλιώς ψήκτρα επεξεργαστή;

Όταν αναφερόμαστε στο σύστημα ψύξης ενός υπολογιστή συνήθως εννοούμε τις συμβατικές ψήκτρες με χρήση ανεμιστήρα. Υπάρχουν παθητικά καθώς και υδρόψυκτα συστήματα ψύξης υπολογιστών. Τα παθητικά συστήματα ψύξης δεν περιλαμβάνουν ανεμιστήρα ενώ τα υδρόψυκτα λειτουργούν με υγρό. Κάθε επιλογή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και εφαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Πώς λειτουργεί όμως ένα συμβατικό σύστημα ψύξης; Διαβάστε παρακάτω μια σύντομη περιγραφή της λειτουργίας της.
Η ψήκτρα του επεξεργαστή αποτελείται από μια βάση που εφάπτεται στο τσιπάκι του επεξεργαστή. Η βάση αυτή είναι συνήθως συνδεδεμένη με τους χάλκινους σωλήνες μετάδοσης θερμοκρασίας (heat pipes), που στη συνέχεια συνδέονται με πολλαπλά φύλλα αλουμινίου (fins). Τα φύλλα αυτά ψύχονται με τη συνεχή ροή αέρα που παράγει ο ανεμιστήρας της ψήκτρας.
Αυτή η σχεδίαση προσφέρει μεγαλύτερη ωφέλιμη επιφάνεια για τη μετάδοση της θερμοκρασίας. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι επιλεγμένα ώστε να έχουν καλή διασπορά της θερμότητας από την CPU στο περιβάλλον. Οι ανεμιστήρες βοηθούν να εξαχθεί η θερμότητα έξω από τον σταθερό υπολογιστή σας.

Η ακόλουθη εικόνα δείχνει το κάτω μέρος μιας Cooler Master Hyper T4 ψήκτρας. Στο συγκεκριμένο μοντέλο βλέπετε μια σχεδίαση όπου τα heat pipes φτάνουν στο κάτω μέρος και έρχονται σε άμεση επαφή με τον επεξεργαστή.
Cooler Master Hyper T4 ψήκτρα CPU

Τι βλάβες μπορεί να εμφανίσει η ψήκτρα του επεξεργαστή;

Υπάρχουν διάφορες βλάβες που μπορούν να συμβούν σε ένα CPU cooler. Είναι αρκετά δύσκολο να χαλάσει μια ψήκτρα ως ανταλλακτικό. Τα προβλήματα συνήθως οφείλονται σε κακή συναρμολόγηση, σε μηδενική συντήρηση και σπάνιο καθαρισμό από σκόνη. Παρακάτω αναφέρουμε τις πιο συχνές βλάβες του συστήματος ψύξης που μπορεί να εμφανιστούν σε έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο ανεμιστήρας της ψήκτρας μπορεί να χαλάσει και να μην περιστρέφεται ή να κάνει υπερβολικό θόρυβο. Η σκόνη και η υψηλή θερμοκρασία είναι οι κυριότερες αιτίες που χαλάει ένας CPU fan.

Η οξείδωση των φύλλων αλουμινίου θα επηρεάσει αρνητικά την απελευθέρωση της θερμότητας. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε πύργους Η/Υ που βρίσκονται σε περιβάλλον με αυξημένα επίπεδα υγρασίας, πχ σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Τα ποδαράκια στήριξης της ψήκτρας μπορεί να σπάσουν. Ειδικά όσες έχουν αποκλειστικά πλαστικά πόδια είναι πολύ πιο ευαίσθητες. Ακριβώς επειδή είναι πλαστικά, επηρεάζονται από τις μεγάλες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, σκληραίνουν και ραγίζουν εύκολα. Έτσι, έστω και με λίγη πίεση ή απλά και μόνο από το βάρος της ψήκτρας, σπάνε. Τότε η ψήκτρα αποκτά μεγάλη απόσταση από τον επεξεργαστή και η θερμοκρασία αυξάνεται υπερβολικά.

Η ψήκτρα “κρεμάει” και δημιουργείται κενό με τον επεξεργαστή. Αυτό οφείλεται κυρίως σε κακή συναρμολόγηση, σε συνδυασμό με το βάρος της. Ιδιαίτερα οι ογκώδεις ψήκτρες χρειάζονται μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση τους. Το ίδιο σημαντικό είναι να στερεωθεί σωστά η μητρική πάνω στην βάση του πύργου, χρησιμοποιώντας όλες τις κατάλληλες βίδες.

Κύρτωμα της μητρικής πλακέτας. Ένα σύστημα το όποιο δουλεύει για μεγάλο διάστημα σε υψηλές θερμοκρασίες, ενδέχεται να αλλοιώσει το σχήμα της motherboard. Συνήθως δημιουργείται βύθισμα στα ζεστά σημεία, που βρίσκεται ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών. Τα ψυχρά σημεία της μητρικής παραμένουν στην θέση τους και μοιάζουν υπερυψωμένα, στις άκρες της πλακέτας. Όπως παρουσιάζεται στην εικόνα παρακάτω. Έτσι, η βάση της ψήκτρας δεν μπορεί να εφάπτεται ακριβώς και δυσκολεύεται η ψύξη της CPU.
Μητρική που έχει κυρτώσει από την υψηλή θερμοκρασία

Επισκευή ψήκτρας υπολογιστή ή αγορά νέου ανταλλακτικού;

Στην AthensPC προτεραιότητα μας είναι η επιδιόρθωση της ψήκτρας και όχι η άμεση αντικατάσταση της. Εκτελούμε συγκεκριμένες εργασίες συντήρησης και επιδιόρθωσης ώστε η ψήκτρα να λειτουργεί ξανά σαν καινούργια.

Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, επικοινωνούμε μαζί σας για να σας προτείνουμε αξιόπιστα ανταλλακτικά τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν την ελαττωματική ψήκτρα. Από τις πιο οικονομικές μέχρι τις πιο εξελιγμένες λύσεις του εμπορίου. Οι τεχνικοί μας θα σας εξηγήσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει κάθε σύστημα ψύξης, ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε την καλύτερη λύση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Τελικός έλεγχος και μέτρηση νέων θερμοκρασιών.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, εκτελούμε επαναληπτικούς ελέγχους σε όλο το σύστημα σας. Μετράμε τις νέες θερμοκρασίες του επεξεργαστή, τη θερμοκρασία εκκίνησης, τη μέγιστη και την μέση τιμή. Συγκρίνουμε τα αποτελέσματα με τις αρχικές μετρήσεις πριν την επισκευή ή την αντικατάσταση του συστήματος ψύξης. Η AthensPC καλύπτει με 1 χρόνο εγγύηση τις εργασίες επισκευής και εγκατάστασης, για να μην σας ανησυχεί τίποτα.
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Μην δοκιμάσετε να επιδιορθώσετε μόνοι σας την ψήκτρα του υπολογιστή σας. Οι περισσότερες βλάβες στο σύστημα ψύξης γίνονται στην προσπάθεια καθαρισμού ή τοποθέτησης νέας πάστας χωρίς την απαραίτητη εμπειρία. Η συγκεκριμένη επισκευή απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και εργαλεία.
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού