Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευή laptop > Επισκευή σπασμένων πλαστικών laptop

Επισκευή σπασμένων πλαστικών laptop

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
σπασμένα πλαστικα καπάκια μεντεσέδες hinge laptop

Επισκευή σε ραγισμένα καπάκια laptop
Αλλαγή σπασμένων πλαστικών φορητού υπολογιστή
Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση touchpad
Αποκατάσταση σπασμένων μεντεσέδων hinges
Αντικατάσταση σπασμένων βραχίoνων οθόνης brackets


Για ποιους λόγους σπάνε τα πλαστικά καπάκια σε ένα φορητό υπολογιστή.

Η συχνότερη αιτία ραγίσματος ή ρήξης των πλαστικών ενός laptop είναι το ατύχημα. Αρκεί μια μικρή πτώση, ένα απότομο τράβηγμα της οθόνης ή και πίεση καθώς ήταν κλειστό, για να προκαλέσει σπάσιμο στον σκελετό του. Δεν σπάνε μόνο τα πλαστικά μέρη αλλά και οι βραχίονες και οι μεντεσέδες, που στηρίζουν την οθόνη.

Μια απρόσεκτη κίνηση, ειδικά όταν δεν είναι σε σταθερή θέση ο φορητός σας, μπορεί να σπάσει διάφορα κομμάτια στο σασί του.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου χωρίς κανένα προφανή λόγο, ραγίζουν διάφορα σημεία από τα καπάκια του laptop. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακή χρήση αλλά και στην υψηλή του θερμοκρασία.

Πώς πρέπει να ανοίγετε την οθόνη του laptop ώστε να μη σπάσουν οι μεντεσέδες;

Συνήθως οι δεξιόχειρες ανοίγουν και  κλείνουν την οθόνη από την δεξιά άκρη και οι αριστερόχειρες, από την αριστερή. Μία τέτοια κίνηση μπορεί να μοιάζει αθώα, όμως δεν είναι όταν επαναλαμβάνεται συχνά.
Η οθόνη του λάπτοπ πρέπει να ανοίγει και να κλείνει από το κέντρο. Όταν την ανοιγοκλείνουμε από την μια γωνία, ασκείται πολύ μεγάλη πίεση στους μεντεσέδες (hinges) στη βάση της οθόνης. Έτσι, μετά από πολλές επαναλήψεις, είναι πιθανό να ραγίσει ένας βραχίονας, ένας μεντεσές ή το πλαστικό πλαίσιο της οθόνης.

Πώς η θερμοκρασία καταστρέφει τα πλαστικά καλύμματα του laptop;

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας, παρόλο που δεν αναφέρεται ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, είναι η εσωτερική θερμοκρασία του λάπτοπ. Θα αναλύσουμε παρακάτω πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει η υψηλή θερμότητα στα πλαστικά του φορητού υπολογιστή σας.

Τονίζουμε συνεχώς πόσο επικίνδυνη είναι η υπερθέρμανση και πόσο εύκολο είναι να προκαλέσει ποικίλες και σοβαρές βλάβες στους φορητούς υπολογιστές. Το ίδιο ισχύει τόσο για τα πλαστικά καπάκια, όσο και για τις πλαστικές βάσεις, που στηρίζουν τις βίδες του laptop.

Η αυξημένη θερμοκρασία ενός φορητού προκαλεί αναπόφευκτα το ζέσταμα όλων των εξαρτημάτων του. Ιδιαίτερα επηρεάζονται τα υλικά που βρίσκονται πιο κοντά στην πηγή της θερμότητας όπως στον επεξεργαστή και στην κάρτα γραφικών.

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι πολλές φορές, σπάνε τα πλαστικά στην έξοδο του αέρα, ακριβώς δίπλα στην ψήκτρα. Τα συγκεκριμένα πλαστικά ζεσταίνονται συνεχώς και είναι πιο εύκολο να λυγήσουν και να σπάσουν. Έστω μία μικρή πίεση όταν είναι ζεστά, μπορεί να τα σπάσει.

Ένα άλλο φαινόμενο που χαλάει τα πλαστικά, είναι η συστολή / διαστολή τους, από τις μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίας. Όταν ένα πλαστικό καθημερινά από τους 25 βαθμούς φτάνει στους 70, σιγά σιγά χάνει την ανθεκτικότητα του και ξεραίνεται. Έτσι, ραγίζει και σπάει πολύ εύκολα.

Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα πλαστικά μέρη, ακόμη και με τις βάσεις στήριξης των βιδών του laptop. Όταν ανοιγοκλείνουμε την οθόνη σε ένα ζεστό λάπτοπ, μπορεί εύκολα να ραγίσουμε τις υποδοχές όπου στηρίζονται οι βίδες. Ειδικά αυτές που στηρίζουν τα hinges στην πλευρά του επεξεργαστή, όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.

Αν σπάσουν τα πλαστικά αυτά που βιδώνουν οι βίδες, σταδιακά θα σπάσουν και τα hinges καθώς δεν θα έχουν που να στηριχθούν. Με την πάροδο του χρόνου, ένα σπασμένο hinge θα προκαλέσει το σπάσιμο και του δεύτερου hinge, καθώς και των brackets.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε πώς μοιάζει ένα σπασμένο πίσω καπάκι οθόνης. To καπάκι, στην εξωτερική του πλευρά, είναι εντάξει. Φαίνεται καθαρά όμως το hinge, που κρατάει την οθόνη, να υπερυψώνεται επειδή έσπασαν τα εσωτερικά σημεία που βιδώνει.
Σπασμένο πίσω καπάκι οθόνης laptop

Ποιες είναι οι χρεώσεις για την επισκευή πλαστικών, touchpad, hinges και brackets.

Αρχικά, οι τεχνικοί της AthensPC θα ελέγξουν αν η βλάβη επισκευάζεται. Πολλά πλαστικά καπάκια μπορούν να επισκευαστούν και να είναι και πάλι λειτουργικά. Άλλες φορές αυτό δεν είναι εφικτό, όπως όταν έχουν σπάσει οι βραχίονες της οθόνης.

Το κόστος εξαρτάται κυρίως από την ζημιά που υπάρχει εσωτερικά στα καπάκια του laptop, και όχι μόνο τι φαίνεται εξωτερικά. Παράδειγμα, ένας βραχίονας οθόνης είναι πιθανόν να έχει σπάσει και τις θηλυκές υποδοχές, πάνω στις οποίες βιδώνεται. Εξωτερικά αυτό δεν φαίνεται. Πρέπει το laptop να αποσυναρμολογηθεί και να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει στο εσωτερικό του.

Η διάγνωση της βλάβης είναι δωρεάν, εφόσον προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε επισκευή, ανεξαρτήτως κόστους. Η χρέωση για κάθε εργασία αναφέρεται παρακάτω. Ισχύει είτε για επισκευή είτε για τοποθέτηση καινούργιων ανταλλακτικών.
  Επισκευή ή αντικατάσταση
 • Μπροστά καπάκι οθόνης 15€
 • Πάνω καπάκι και touchpad 25€
 • Web camera 25€
 • Στηρίγματα οθόνης brackets 25€
 • Ηχεία laptop 27€
 • Πίσω καπάκι οθόνης 30€
 • Μεντεσέδων οθόνης hinges 30€
 • Κάτω καπάκι laptop 40€
 • Οι παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ και αφορούν μόνο τις εργασίες χωρίς το κόστος όποιων ανταλλακτικών.

  Επιλέγουμε πάντα γνήσια ανταλλακτικά από τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας. Η αξία αυτών των εξαρτημάτων ποικίλει ανάλογα το μοντέλο και την μάρκα. Ξεκινάνε από 10€ ενώ μπορεί να ξεπεράσουν τα 60€. Σε κάθε περίπτωση, πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε εργασία, σας ενημερώνουμε για το κόστος της επισκευής και του ανταλλακτικού αν απαιτείται.
  Βραχίονες οθόνης laptop με μεντεσέδες
  Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε ένα πλήρες σετ από δεξιούς και αριστερούς βραχίονες οθόνης με μεντεσέδες.

  Τελικός έλεγχος πριν την παράδοση του λάπτοπ σας.

  Προτού παραλάβετε το επισκευασμένο laptop σας, γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι καλής λειτουργίας. Κατά την παράδοση, σας συμβουλεύουμε τι να προσέχετε για να μη ξανασυμβεί μία παρόμοια βλάβη στο φορητό υπολογιστή σας. Σας εξηγούμε αναλυτικά ποια είναι η σωστή χρήση και τι πρέπει να αποφεύγετε στο μέλλον.
  Τι δεν πρέπει να κάνετε...
  Εάν σπάσει κάποιο καπάκι ή μεντεσές στο laptop σας, σταματήστε να το χρησιμοποιείτε και να το ανοιγοκλείνετε. Επισκεφτείτε το κατάστημα της AthensPC να λύσουμε άμεσα το πρόβλημα. Μία τέτοια βλάβη μπορεί να οδηγήσει στο σπάσιμο και άλλων εξαρτημάτων του υπολογιστή σας.
  κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
  πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
  Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
  Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
  Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
  PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
  Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


  Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
  turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
  Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


  AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
  Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
  AthensPC
      Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
      Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
  Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
  Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού