Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευή laptop > Επισκευή οθόνης laptop

Επισκευή οθόνης laptop

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
αλλαγή σπασμένης οθόνης λαπτοπ

Εκτελούμε δωρεάν διαγνωστικά σε όλο το laptop
Αντικαθιστούμε την σπασμένη οθόνη με νέα γνήσια
Για όλα τα μοντέλα laptop και όλες τις ίντσες
Επαναληπτικός έλεγχος καλή λειτουργίας
Γραπτή εγγύηση ποιότητας εργασιών για 2 χρόνια


Επισκευή σπασμένης οθόνης, αντικατάσταση με καινούργια.

Όταν μία οθόνη ραγίσει, δεν είναι εφικτή η επισκευή της. Επομένως, λέγοντας επισκευή, εννοούμε την αντικατάσταση της οθόνης λάπτοπ που έχει σπάσει. Υπάρχουν όμως και προβλήματα, που σχετίζονται με την οθόνη και είναι δυνατόν να διορθωθούν, χωρίς να γίνει αντικατάσταση της, όπως η επισκευή καλωδιοταινίας ή inverter.

Στο παρακάτω κείμενο παρουσιάζουμε τα συμπτώματα μιας ελαττωματικής οθόνης που ενδέχεται να χρειάζεται αντικατάσταση. Η καινούργια οθόνη που τοποθετούμε, επιλέγουμε να είναι γνήσια. Εξαίρεση στον κανόνα κάνουμε μόνο αν εσείς μας ζητήσετε διαφορετικά είτε λόγω κόστους ή αν επιθυμείτε μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Έσπασε η οθόνη από πτώση; Γιατί να κάνετε πρώτα διάγνωση!

Μη προχωρήστε σε άμεση αντικατάσταση, ακόμη και αν το μόνο πρόβλημα φαίνεται να είναι η σπασμένη οθόνη. Η διάγνωση της συνολικής κατάστασης του laptop είναι απαραίτητη έτσι και αλλιώς, για κάθε επισκευή. Είναι όμως πιο σημαντική, μετά από την πτώση ενός laptop. Τυφλές επισκευές μπορεί να σας υποβάλουν σε περιττά έξοδα και ταλαιπωρία.

Η οθόνη ενός laptop μπορεί να σπάσει πολύ εύκολα, όταν αυτό πέσει. Δεν χρειάζεται να χτυπηθεί η ίδια η οθόνη για συμβεί αυτό, αρκεί να δημιουργηθεί πίεση στο πλαστικό πλαίσιο της. Αλλά, δυστυχώς, μία πτώση δεν προκαλεί μόνο ράγισμα στην οθόνη.

Θα αναφέρουμε τις δύο πιο συχνές βλάβες που συνδυάζουν με μια σπασμένη οθόνη μετά από πτώση. Και τα δύο παραδείγματα δεν είναι αντιληπτά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμφανίζονται συνήθως μετά από κάποιους μήνες και αφού φυσικά έχετε κάνει πρώτα αλλαγή της οθόνης σας και έχετε δουλέψει τον φορητό σας.
1. Ο μηχανικός σκληρός δίσκος μετά την πτώση είναι πιθανόν να αποκτήσει βλάβες σε κάποια σημεία της επιφάνειας του. Το σύστημα σας θα λειτουργεί κανονικά έως ότου προσπαθήσετε να διαβάσετε ή να γράψετε κάποιο αρχείο στο ελλειμματικό σημείο. Εκεί αρχίζουν τα προβλήματα και η αστάθεια του συστήματος. Κάτι τέτοιο μπορεί να χρειαστεί μέρες ή μήνες για να συμβεί, με αποτέλεσμα να μην συνδυάσετε το πρόβλημα του δίσκου, με το λάπτοπ που έπεσε πριν καιρό.

Έτσι αφού έχετε αλλάξει την οθόνη, είναι πιθανό αργά ή γρήγορα, να αλλάξετε και τον σκληρό δίσκο στον φορητό σας.
2. Το ράγισμα των σημείων στήριξης της οθόνης στο κάτω καπάκι είναι συχνό φαινόμενο μετά από μια πτώση. Για να διαπιστωθεί αυτό από τον τεχνικό, θα πρέπει λογικά να αφαιρεθεί όλη η μητρική και τα υπόλοιπα εξαρτήματα από το laptop σας. Θα αναρωτιέστε πόσο σημαντική είναι μια τέτοια βλάβη καθώς η οθόνη σας στηρίζεται συνήθως σε 4 ή 6 βίδες. Ποιο το πρόβλημα να ραγίσουν 1 ή 2 πλαστικές βάσεις τους;

Στην αρχή δεν θα καταλάβετε κάτι και θα υποθέσετε ότι όλα λειτουργούν σωστά. Όμως μέρα με την μέρα, σε κάθε άνοιγμα την οθόνης του λαπτοπ σας, θα δημιουργείται μεγαλύτερη πίεση στις υπόλοιπες υγιείς βίδες. Θα αρχίσουν έτσι να ραγίζουν και τα υπόλοιπα σημεία στήριξης. Μια τέτοια βλάβη οδηγεί σε αντικατάσταση των πλαστικών καλυμμάτων ενός λαπτοπ ή και σε φθορά της καλωδιοτανίας οθόνης, αν υπερυψωθούν αρκετά τα hinges.
Τα δυο παραπάνω παραδείγματα είναι ενδεικτικά αλλά τεκμηριώνουν και επισημαίνουν, την ανάγκη για έναν συνολικό έλεγχο του φορητού σας, πριν γίνει οποιαδήποτε αντικατάσταση σπασμένης οθόνης, ειδικά μετά από πτώση.

Συμπτώματα ελαττωματικής οθόνης LED και LCD φορητού υπολογιστή.

Εάν η οθόνη έσπασε, είναι προφανές το πρόβλημα της. Πώς αναγνωρίζεται όμως μια ελαττωματική οθόνη, που δεν είναι σπασμένη;

  Μία ελαττωματική LCD οθόνη μπορεί να εμφανίζει τα παρακάτω:
 • παραμόρφωση χρωμάτων
 • ροζ ή πορτοκαλί χρωματισμό
 • η φωτεινότητα της οθόνης δεν είναι σταθερή και τρεμοπαίζει
 • η οθόνη σιγά σιγά γίνεται όλο και πιο σκοτεινή

 • Υπεύθυνη για διάφορες βλάβες είναι η φθορά της λάμπας (CCFL backlight) που περιέχεται και εμφανίζεται συνήθως, μετά τα 3-5 χρόνια χρήσης.

   Στις LED οθόνες είναι πιο πιθανό να καεί πρώτα το κύκλωμα τους. Τα συμπτώματα είναι αρκετά διαφορετικά όπως:
  • άσπρη οθόνη
  • τυχαίοι χρωματικοί συνδυασμοί
  • παραμόρφωση εικόνας
  • μαύρες σκιές
  • ξεθωριασμένη εικόνα
  • η οθόνη δεν ανάβει

  • Φυσικά, πολλά προβλήματα μπορεί να μην έχουν σχέση με την οθόνη σας. Παράδειγμα ελαττωματικό inverter, καλώδιο της οθόνης, κάρτα γραφικών μέχρι και η μητρική πλακέτα του laptop. Στην AthensPC θα βρούμε το πραγματικό πρόβλημα του φορητού υπολογιστή σας και θα σας προτείνουμε την πιο οικονομική και αξιόπιστη λύση.
   Σπασμένη οθόνη λαπτοπ
   Η παραπάνω εικόνα δείχνει μία σπασμένη οθόνη λαπτοπ, η οποία όμως συνεχίζει να τροφοδοτείται με ρεύμα. Οι γραμμές αποκαλύπτουν από πού ξεκίνησε το ράγισμα της οθόνης, δηλαδή φαίνεται ότι χτυπήθηκε κάτω αριστερά.

   Πώς προκαλούμε οι ίδιοι βλάβες στις οθόνες laptop.

   Συχνά πιέζουμε την οθόνη του λάπτοπ με το δάχτυλο ή με άλλα αντικείμενα, πχ με το στυλό που κρατάμε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία φωτεινών ή σκοτεινών περιοχών πάνω της.

   Κλείνουμε την οθόνη από την μια άκρη της και όχι από το κέντρο. Είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο να την ραγίσουμε. Ειδικά σε μεγάλες οθόνες, το επαναληπτικό κλείσιμο από μια συγκεκριμένη άκρη μπορεί να δημιουργήσει πίεση διαγώνια, από το σημείο που την κλείνετε προς τον αντίθετο κάτω βραχίονα της οθόνης.
    
   Καθαριστικά οθόνης που χρησιμοποιούμε μπορούν να χαλάσουν την επίστρωση της, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί η αντανάκλαση της στο σημείο της βλάβης.

   Μεταφορά laptop σε βαλίτσα με ρούχα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο όμως αρκετές φορές τοποθετούμε το laptop μας ανάμεσα στα ρούχα με σκοπό να το προφυλάξουμε. Αυτό είναι λάθος και μπορεί να σπάσει εύκολα η οθόνη, έστω και με λίγο βάρος. Ιδανικά, η μεταφορά λάπτοπ γίνεται με το κουτί αγοράς, καθώς αφήνει ανέγγιχτη την οθόνη από οποιαδήποτε πίεση.

   Απότομο κλείσιμο της οθόνης του laptop. Το βιαστικό κλείσιμο μιας οθόνης μπορεί να την σπάσει. Δεν θα συμβεί με την πρώτη φόρα, αλλά αν το επαναλαμβάνετε συχνά, θα αυξήσετε τις πιθανότητες.

   Παραμονή του laptop στον ήλιο για ώρες. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στην οθόνη σας. Δεν είναι συχνό αλλά μπορεί να εμφανίσει διάφορες αλλοιώσεις. Αν φύγει από την έκθεση της θερμοκρασίας, ενδέχεται να επανέλθει ξανά σε φυσιολογικά επίπεδα. Ορισμένες φορές οι βλάβες αυτές είναι μόνιμες.

   Επιλέγουμε αντικατάσταση οθόνης με γνήσια OEM για κάθε laptop.

   Γνήσιες OEM οθόνες για όλες τις γνωστές μάρκες laptop. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Compaq, IBM, Lenovo, LG, Samsung, Sony και Toshiba. Αυτό δεν σημαίνει ότι δουλεύουμε αποκλειστικά μόνο με γνήσιες οθόνες.

   Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, αναλόγως τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Εάν το επιθυμείτε, μπορούμε να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση, με κάποια αξιόπιστη και απολύτως συμβατή νέα οθόνη. Συνήθως μας το ζητάτε λόγω κόστους ή απλά, επειδή επιθυμείτε να τοποθετήσετε μια οθόνη υψηλότερης ευκρίνειας από αυτή του κατασκευαστή.

   Κάθε αλλαγή οθόνης που διεκπεραιώνουμε, γίνεται μόνο κατόπιν συνεννόησης μαζί σας, και αφού σας παρουσιάσουμε όλα τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα που έχει κάθε επιλογή σας.

    Οθόνη laptop LCD ή LED που αντικαθιστούμε:
   • 8.9 inch
   • 10.1 inch
   • 11.6 inch
   • 12.1 inch
   • 13.3 inch
   • 14.1 inch
   • 15 inch
   • 15.4 inch
   • 15.6 inch
   • 17 inch
   • 17.3 inch
   • 18.4 inch
   • 2 χρόνια εγγύηση για οποιαδήποτε αλλαγή οθόνης laptop.

    Για όλες τις εργασίες τοποθέτησης οθόνης η AthensPC παρέχει 2 χρόνια γραπτή εγγύηση, τη μεγαλύτερη στην αγορά!. Στα ανταλλακτικά οθόνης, η εγγύηση τους είναι συνήθως 1 ή και 2 χρόνια, εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Έτσι είστε καλυμμένοι για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς να σας προβληματίζει τίποτα.
    Τι μπορείτε να κάνετε...
    Αν υποψιάζεστε ότι η LCD οθόνη σας έχει νεκρές κουκίδες ή καμένα pixel, μπορείτε να δείτε την παρακάτω ιστοσελίδα. Είναι ένα πολύ απλό τεστ για να βρείτε αν κάποια κουκίδα έχει κολλήσει αναμμένη ή σβηστή. Ισχύει για οποιαδήποτε οθόνη υπολογιστή και όχι μόνο για λαπτοπ. Προχωρείτε με δική σας ευθύνη στο παρακάτω σύνδεσμο LCD Dead Pixel Online Test.
    http://jasonfarrell.com/misc/deadpixeltest.php

    Δείτε στη σελίδα της Dell.com ένα αναλυτικό άρθρο για το πώς να διαγνώσετε προβλήματα στην LCD laptop οθόνη σας. Κάποια από τα βήματα ελέγχου μπορεί να ισχύουν και για άλλα μοντέλα λάπτοπ. Η ιστοσελίδα απευθύνεται μόνο σε τεχνικούς laptop και όχι σε απλούς χρήστες. Προχωρείτε στην ανάγνωση της σελίδας, καθώς και σε οποιεσδήποτε ενέργειες, αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
    https://www.dell.com/support/article/us/en/19/SLN127964/en
    Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
    Αν σπάσει η LCD οθόνη σας μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία σας. Γενικά οι οθόνες LCD και οι LED δεν περιλαμβάνουν υλικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο ή τα ζώα. Παρόλα αυτά, οι LCD έχουν μια προστατευμένη θήκη όπου περιέχεται ένας σωλήνας φωτισμού της οθόνης, το λεγόμενο backlight tube. Αυτός ο σωλήνας περιλαμβάνει υδράργυρο, εκτός από άλλα χημικά υλικά. Η έκθεση σας σε αυτά μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.

    Φυσικά, για να συμβεί κάτι τέτοιο στο backlight tube, πρέπει όχι απλά να έχει ραγίσει η οθόνη, αλλά κατά κάποιο τρόπο να έχει γίνει ένα μεγάλο ρήγμα. Οπότε καλό είναι να φυλάξετε το λαπτοπ σε διπλές σακούλες κλεισμένες καλά και να μην αφήσετε παιδιά να επεξεργαστούν περαιτέρω τον φορητό σας.
    κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
    πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
    Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
    Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
    Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
    Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
    Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
    PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
    Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


    Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
    turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
    Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


    AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
    Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
    AthensPC
        Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
        Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
    Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
    Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού