Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευή laptop > Ανάκτηση δεδομένων laptop

Ανάκτηση δεδομένων laptop

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
ανάκτηση αρχεία data recovery λαπτοπ

Ελέγχουμε την κατάσταση του σκληρού δίσκου στο laptop σας
Εκτελούμε ανακτήσεις δεδομένων από όλα τα μέσα αποθήκευσης
Βρίσκουμε διαγραμμένα δεδομένα στο laptop σας
Επαναφέρουμε αρχεία από φορμαρισμένους δίσκους
Διενεργούμε ανάκτηση από κατεστραμμένα partitions


Τι είναι τα δεδομένα και πόσο πολύτιμα είναι για εμάς.

Δεδομένο θεωρείται οποιοδήποτε αρχείο περιέχει πληροφορίες. Δεδομένα είναι οι φωτογραφίες, τα αρχεία μουσικής, κείμενα και οτιδήποτε έχουμε δημιουργήσει ή κατεβάσει από το internet. Κάποια από τα δεδομένα μας είναι μοναδικά, για αυτό και πολύτιμα. Αρχεία που μπορούμε εύκολα να ξαναβρούμε, είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να ξαναδημιουργηθούν και είναι ανεκτίμητες. Επίσης, δεδομένα τα οποία έχουμε συγκεντρώσει με δυσκολία είναι πολύτιμα για τον καθένα μας.

Για παράδειγμα, ένας καθηγητής μπορεί να έχει συγκεντρώσει σε ψηφιακή μορφή όλες τις εργασίες των φοιτητών του. Ναι μεν αυτά τα δεδομένα μπορούν να κατασκευαστούν ξανά, αλλά αυτό θα απαιτούσε πολύ χρόνο και κόπο.

Γενικά, η αξία των δεδομένων που ο καθένας διατηρεί, εξαρτάται από την σπανιότητα αλλά και την δυσκολία που είχε η δημιουργία των αρχείων, παράδειγμα η πτυχιακή σας εργασία.

Πώς μπορώ να χάσω τα δεδομένα του laptop μου;

Ο βασικός λόγος, που ενδέχεται κάποια στιγμή να χάσετε τα δεδομένα σας, είναι η έλλειψη backup. Δηλαδή η διαδικασία αντιγραφής των αρχείων σας σε κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο. Είναι σημαντικό να διατηρείτε διπλότυπο αντίγραφο των αρχείων σας και να το ενημερώνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ακόμα και αν ο φορητός σας είναι καινούργιος.

Να έχετε υπόψη σας ότι γενικά οι σκληροί δίσκοι έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Το παρακάτω γράφημα της BackBlaze απεικονίζει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Κατά κάποιο τρόπο, μπορούμε να προβλέψουμε τη διάρκεια ζωής ενός δίσκου. Τα στοιχεία αυτά είναι αξιόπιστα καθώς το στατιστικό δείγμα προέρχεται από 50.000 δίσκους διαφόρων εταιριών όπως Hitachi, Seagate και Western Digital.
Οι σκληροί δίσκοι έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής
Πιο αναλυτικά, δείχνει ότι 1 στους 20 σκληρούς δίσκους θα χαλάσει μέσα στον πρώτο 1,5 χρόνο από την αγορά του laptop σας. Το σημείο κλειδί είναι τα 3 χρόνια, όπου ένας μηχανικός δίσκος αποκτάει υψηλό failure rate. Από εκεί και πέρα, οι πιθανότητες να χαλάσει πολλαπλασιάζονται κάθε χρόνο. Έτσι, μέσα σε τέσσερα χρόνια, 4 στους 20 δίσκους θα χαλάσουν. Στα 7 χρόνια μόνο οι μισοί δίσκοι θα είναι πλέον λειτουργικοί.

Αν δεν έχετε κάνει αντίγραφο των δεδομένων σας και το laptop έχει ξεπεράσει τα 3 χρόνια, σας προτείνουμε να προχωρήσετε άμεσα σε μια διαδικασία backup. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να φέρετε τον φορητό σας και έναν εξωτερικό δίσκο, να εγκαταστήσουμε σύστημα αυτόματου backup. Έτσι, ανά καθορισμένα χρονικά διαστήματα θα αναλαμβάνει αυτό την αυτόματη αντιγραφή των αρχείων σας από το laptop στον εξωτερικό σας δίσκο.

Ποια είναι η διαδικασία της ανάκτησης σε έναν φορητό.

Αρχικά, πρέπει να διαπιστώσουμε αν πραγματικά χρειάζεται να εκτελεστεί ανάκτηση στον σκληρό δίσκο. Υπάρχει περίπτωση να μην έχουν χαθεί τα αρχεία σας. Αφού διαπιστώσουμε ότι πραγματικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τότε και μόνο προχωράμε σε ανάκτηση δεδομένων.

Πρώτο βήμα είναι η αποσυναρμολόγηση του laptop ώστε να αφαιρέσουμε τον σκληρό του δίσκο. Ανακτήσεις μέσα από το ίδιο το λάπτοπ, δεν είναι αξιόπιστες και ζεσταίνουν τον σκληρό δίσκο υπερβολικά. Η υπερβολική θερμότητα δημιουργεί προϋποθέσεις ικανές να χειροτερέψουν την κατάσταση του δίσκου.
Αφού αφαιρέσουμε τον σκληρό δίσκο, τον τοποθετούμε σε δικό μας σύστημα ώστε να προχωρήσουμε στην ανάκτηση των δεδομένων. Στην AthensPC τα συστήματα ανάκτησης είναι εξοπλισμένα με τροφοδοτικά με Watt διπλάσια από τα απαιτούμενα και με το μέγιστο Efficiency. Χρησιμοποιούμε καλώδια δεδομένων υψηλής ποιότητας. Η τροφοδοσία του ρεύματος είναι σταθερή, με ισχυρό UPS ώστε να μην διακοπεί η εργασία. Στη διάρκεια της όλης διαδικασίας, διατηρούμε τη θερμοκρασία του σκληρού σας δίσκου στους 25 με 30 βαθμούς.
Ο χρόνος που απαιτείται μπορεί να είναι λίγες ώρες, στην καλύτερη περίπτωση. Δεν αποκλείεται όμως να χρειαστούν έως και κάποιες μέρες. Υπολογίστε ότι ο φορητός σας υπολογιστής έως ότου τελειώσει η ανάκτηση δεδομένων θα είναι χωρίς δίσκο. Αν ο δίσκος, από τον οποίο ανακτούμε τα αρχεία, είναι ελαττωματικός, τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την αγορά και την τοποθέτηση ενός νέου δίσκου. Υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι το laptop σας είναι σε καλή κατάσταση και αξίζει μια τέτοια επισκευή.

Στο 90% των περιπτώσεων το κόστος της ανάκτησης κυμαίνεται στα 40€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ). Υπάρχουν όμως και οι πιο σπάνιες περιπτώσεις όπου το κόστος είναι αρκετά πιο υψηλό. Αυτό εξαρτάται κυρίως από την κατάσταση του δίσκου. Εάν τελικά δεν αποδεχτείτε αυτή την εργασία ή δεν επιθυμείτε να παραλάβετε τα ανακτημένα αρχεία, τότε υπάρχει η ελάχιστη χρέωση των 13€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ).
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Αν υποπτευθείτε ότι έχουν σβηστεί οριστικά τα δεδομένα σας, μην προσπαθήσετε να τα ανακτήσετε μέσα από το λάπτοπ σας. Μη λειτουργήσετε τον φορητό σας, έως ότου γίνει η ανάκτηση. Ένας από τους λόγους, είναι ότι το λειτουργικό σύστημα από μόνο του, γράφει αρχεία σε καινούργιες θέσεις του δίσκου, και πιθανόν έτσι να σβήσει οριστικά τα αρχεία που αναζητάτε. Κατά δεύτερο λόγο, όσο χρησιμοποιείται ένας ελαττωματικός HDD, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να καταστραφεί ολοκληρωτικά και να δυσκολέψει το data recovery.

Ο δίσκος πρέπει να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί σε άλλον υπολογιστή προκειμένου να γίνει μια επιτυχημένη ανάκτηση. Κάθε άλλη προσπάθεια θα μειώσει αρκετά την ποσότητα των δεδομένων, που μπορούν να ανακτηθούν.
Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
Περισσότερες λεπτομέρειες για την ανάκτηση δεδομένων μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο του Wikipedia. Το άρθρο είναι πολύ αναλυτικό για την τεχνικές αλλά και τις δυσκολίες που έχει η διαδικασία της ανάκτησης. Εξηγεί την διαφορά μεταξύ λογικής και φυσικής ανάκτησης. Διαβάζετε τη σελίδα με δική σας ευθύνη.
https://en.wikipedia.org/wiki/Data_recovery
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού