Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Αναβάθμιση επεξεργαστή υπολογιστή

Αναβάθμιση επεξεργαστή υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
σταθερού υπολογιστη cpu αντικατάσταση

Διάγνωση συνολικής κατάστασης του tower
Έλεγχος δυνατότητας αναβάθμισης επεξεργαστή
Επιλογή της κατάλληλης CPU για το σύστημα σας
Εγκατάσταση επεξεργαστή στην μητρική
Επαναληπτικός έλεγχος και παράδοση με εγγύηση


Είναι απαραίτητος ο συνολικός έλεγχος του υπολογιστή σας πριν την αναβάθμιση CPU;

Ναι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο υπολογιστής σας προτού προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά νέου ανταλλακτικού. Στην AthensPC δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στον έλεγχο όλου του συστήματος, πριν την αναβάθμιση του. Έτσι, έχουμε πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων του και αποφεύγουμε άσκοπες εργασίες.

Η αναβάθμιση επεξεργαστή σε έναν σταθερό υπολογιστή, πρέπει να προϋποθέτει τον πλήρη έλεγχο όλου του συστήματος. Ενδέχεται ο νέος επεξεργαστής να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση watt καθώς και διαφορετική θερμική συμπεριφορά.

Καταρχήν, ελέγχουμε την κατάσταση του τροφοδοτικού. Πρέπει να γνωρίζουμε αν μπορεί να τροφοδοτήσει επαρκώς την καινούργια CPU. Ο έλεγχος εκτελείται σε πλήρη κατανάλωση για αρκετή ώρα, καταγράφοντας με ειδικό μηχάνημα τις εξόδους του, για αυξομειώσεις τάσης.

Το ίδιο προσεκτικός πρέπει να είναι και ο έλεγχος της μητρικής, του σκληρού δίσκου, της μνήμης και όλων το υπολοίπων ανταλλακτικών. Ελέγχουμε την θερμική απόδοση του συστήματος σας, ώστε να προβλέψουμε πιθανές υπερθερμάνσεις μετά την τοποθέτηση του καινούργιου επεξεργαστή.

Πώς διαλέγω επεξεργαστή για τον υπολογιστή που θέλω να αναβαθμίσω.

Η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας ή αλλιώς CPU (Central Processing Unit) είναι ο “εγκέφαλος” ενός υπολογιστή, που επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα. Η ταχύτητα του μετριέται σε GHz και μπορεί να περιλαμβάνει πολλούς πυρήνες.

Από την στιγμή που σκοπεύετε να αντικαταστήσετε τον επεξεργαστή της μητρικής πλακέτας του υπολογιστή σας, οι επιλογές είναι περιορισμένες. Κάθε motherboard δέχεται συγκεκριμένους τύπους επεξεργαστών. Πρωταρχικά το socket περιορίζει αρκετά τις επιλογές, παραδείγματα τύπων είναι 2011-3, 1150, 1151, 1356, 1366, FM2+, AM3+, AM4.
Προσοχή: η επιλογή σωστού socket δεν είναι το μόνο που χρειάζεται. Για να είμαστε σίγουροι για τη συμβατότητα της CPU, πρέπει να ελέγξουμε δυο ακόμα εξαρτήματα.
Αρχικά, πρέπει να επισκεφτούμε την σελίδα του κατασκευαστή motherboard και να αναζητήσουμε τη λίστα με όλους τους συμβατούς επεξεργαστές για το συγκεκριμένο μοντέλο μητρικής. Η λίστα αυτή θα βρίσκεται λογικά στην υποστήριξη του προϊόντος και θα ονομάζεται CPU Support List. Εκεί αναζητάμε τον ακριβή τύπο της CPU που θέλουμε να εγκαταστήσουμε.

Οπωσδήποτε πρέπει να ελέγξουμε και τις μνήμες. Εννοείται ότι οι μνήμες που ήδη έχετε, συνεργάζονται καλά με την μητρική σας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα συνεργαστούν και με τον καινούργιο επεξεργαστή. Η πληροφορία που αναζητάμε αυτή την φορά βρίσκεται μέσα στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή CPU.

Μέσα στα χαρακτηριστικά κάθε επεξεργαστή, θα βρείτε και μια παράγραφο για τους τύπους μνήμης που μπορεί να υποστηρίξει. Αναφέρεται συνήθως ως Memory Specifications και γράφει την τεχνολογία, το μέγεθος, την ταχύτητα καθώς και την ποσότητα των channels που μπορεί να διαχειριστεί.

Εάν δεν είναι συμβατές οι υπάρχουσες μνήμες, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αναβάθμιση μνήμης ή σε επιλογή κάποιου άλλου επεξεργαστή.

Φυσικά όλα τα παραπάνω απαιτούν ειδικές τεχνικές γνώσεις. Δεν προτείνουμε να προχωρήστε σε αγορά επεξεργαστή ή άλλων ανταλλακτικών, χωρίς να ζητήσετε βοήθεια για την συμβατότητα από το κατάστημα που θα αγοράσετε τη CPU σας. Προμηθευτείτε τον καινούργιο επεξεργαστή σας από την AthensPC και εκμεταλλευτείτε τις ανταγωνιστικές τιμές μας.

Η παρακάτω εικόνα παρουσιάζει μια ενδεικτική σύγκριση αποδόσεων μεταξύ διάφορων τύπων επεξεργαστών της AMD και Intel.
Σύγκριση αποδόσεων μεταξύ επεξεργαστών AMD και Intel

Αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση επεξεργαστή σε desktop pc.

Η αφαίρεση επεξεργαστή είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει διάφορους κινδύνους. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε υπολογιστές με τραυματισμένο το socket, σπασμένα τα πόδια της ψήκτρας ή ακόμα και στραβωμένα τα pins της CPU, λόγω κακής αποσυναρμολόγησης. Πρέπει να έχετε αρκετές τεχνικές γνώσεις πριν προχωρήστε σε μια τέτοια εργασία.

Εκτός από την προσεκτική ανάγνωση του manual της CPU, πρέπει να προσέξετε και την ανθεκτικότητα της πάστας, καθώς μπορεί να ξεκολλήσει βάναυσα τον επεξεργαστή μαζί με την ψήκτρα του. Μία απλοϊκή λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να δουλέψετε τον πύργο σας ώστε να ζεσταθεί, πριν προχωρήσετε στην αφαίρεση της CPU.

Τα μέτρα προφύλαξης πρέπει να είναι σημαντικά και ποικίλα. Χρειάζεται ολική αποφόρτιση μητρικής, προστασία από στατικό ηλεκτρισμό και πολύ προσοχή στα υπόλοιπα εξαρτήματα. Όσα αναφέρουμε απευθύνονται μόνο σε τεχνικούς υπολογιστών, που κατέχουν τις απαραίτητες γνώσεις. Είναι μια επικίνδυνη διαδικασία ακόμα και για έναν έμπειρο χρήστη.

Στο επισκευαστικό κέντρο της AthensPC λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εκτελέσουμε επαγγελματική αξιόπιστη αφαίρεση και τοποθέτηση του επεξεργαστή σας.

Τελικός έλεγχος και παράδοση με 2 χρόνια εγγύηση εργασιών.

Όπως οποιαδήποτε εργασία εκτελούμε στο εργαστήριο μας, έτσι και στην αναβάθμιση επεξεργαστή εκτελούμε έναν επαναληπτικό έλεγχο όλου του pc σας. Εκτός από τα παρελκόμενα εξαρτήματα του υπολογιστή σας μας ενδιαφέρει να δούμε στην πράξη, την άψογη συνεργασία της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας, της μητρικής πλακέτας και των μνημών.

Αφού ολοκληρωθούν όλα τα τεστ μπορείτε να παραλάβετε τον αναβαθμισμένο υπολογιστή σας με γραπτή εγγύηση εργασιών 2 χρόνων.
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Μην επιχειρείτε να κάνετε overclock τoν επεξεργαστή σας. Οι αρνητικές επιπτώσεις στο σύστημα είναι πολλές και μπορεί να προκαλέσετε μόνιμη βλάβη στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας. Θα βγείτε εκτός προδιαγραφών και ρισκάρετε να αποκτήσει μεγάλα επίπεδα θερμοκρασίας ή αστάθειας.
Συχνές ερωτήσεις...
Έχει σημασία η ποσότητα των πυρήνων;

Ως ένα βαθμό, ναι, αλλά δεν είναι το σωστό μέτρο σύγκρισης. Υπάρχουν παράδειγμα 2πυρηνοι επεξεργαστές που αποδίδουν καλύτερα από κάποιους τετραπύρηνους. Μία καλή πηγή για να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις αποδόσεις των επεξεργαστών είναι το Cpubenchmark.net της Passmark Software. Υπάρχουν αναλυτικά στατιστικά και συγκρίσεις για χιλιάδες επεξεργαστές.
Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
Στην ιστοσελίδα του Motherboard.vice.com υπάρχει ένα άρθρο σχετικά με τους Skylake επεξεργαστές της Intel. Εξηγεί κάποιους λόγους που η αναβάθμιση στον συγκεκριμένο επεξεργαστή, θα σας οδηγούσε και σε αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος στα Windows 10.
https://motherboard.vice.com/read/your-next-cpu-upgrade-might-force-you-to-get-windows-10
Video
Στο παρακάτω video παρουσιάζεται η διαδικασία κατασκευής ενός CPU chip των 22mm από την Intel.
Διαδικασία κατασκευής επεξεργαστή της Intel
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού