Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Αντιμετώπιση υπερθέρμανσης υπολογιστή

Αντιμετώπιση υπερθέρμανσης υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
υψηλή θερμοκρασία ζεστό pc

Διάγνωση όλου του υπολογιστή
Έρευνα αίτιας υπερθέρμανσης συστήματος
Αφαίρεση σκόνης από τα εσωτερικά εξαρτήματα
Επανέλεγχος θερμοκρασίας υπολογιστή
Τελική διάγνωση και παράδοση με εγγύηση


Εύρεση αιτίας υπερθέρμανσης Η/Υ και τεχνικός έλεγχος.

Ελέγχουμε προσεκτικά κάθε ένα εξάρτημα του σταθερού υπολογιστή σας ώστε να διαπιστώσουμε πιθανά προβλήματα. Εκτιμάμε τη συνολική κατάσταση του καθώς και την αντοχή του στο χρόνο. Αν ο υπολογιστής σας δουλεύει με υπερβολική θερμοκρασία για καιρό, πιθανόν να έχουν επηρεαστεί κάποια ανταλλακτικά του. Αυτό πρέπει να εξακριβωθεί προτού προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε εργασία.

Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουμε την πραγματική αιτία υπερθέρμανσης του υπολογιστή ώστε να επιδιορθώσουμε κάθε πρόβλημα. Ο καθαρισμός από σκόνη ίσως δεν είναι επαρκής. Ενδέχεται να υπάρχουν λάθη από την αρχική συναρμολόγηση.
  Αναλυτικότερα, η υψηλή θερμοκρασία ενός pc οφείλεται σε:
 • Συσσώρευση σκόνης στο σύστημα ψύξης
 • Κακή τοποθέτηση της ψήκτρας του επεξεργαστή
 • Περιορισμένη ροή του αέρα στον εσωτερικό του χώρο
 • Πεταμένα καλώδια κοντά στην κάρτα γραφικών και στον επεξεργαστή
 • Επιλογή μικρών towers χωρίς επαρκή εξαερισμό
 • Έλλειψη ανεμιστήρων εισόδου και εξόδου
 • Λάθος κατεύθυνση ανεμιστήρων
 • Εάν διαπιστώσουμε ότι συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, σας προτείνουμε την ανάλογη επισκευή. Για όλα υπάρχει λύση, αρκεί να εντοπίσουμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός της δωρεάν διάγνωσης,

  Αφαίρεση σκόνης και μείωση θερμοκρασίας υπολογιστή.

  Η σκόνη είναι ο κύριος παράγοντας που προκαλεί υπερθέρμανση στον desktop υπολογιστή σας. Είναι λογικό με την καθημερινή χρήση να μαζεύεται σκόνη στο εσωτερικό του πύργου. Η ψύξη του συστήματος βασίζεται στους ανεμιστήρες, οι οποίοι καθώς λειτουργούν, αναπόφευκτα εισάγουν σκόνη από το περιβάλλον.
  Στην AthensPC αφαιρούμε το παραμικρό ίχνος σκόνης από όλα τα εσωτερικά εξαρτήματα του. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στους ανεμιστήρες, στην ψήκτρα του επεξεργαστή, στο τροφοδοτικό και στην κάρτα γραφικών. Καθαρίζουμε εντελώς και τις εισόδους αέρα του tower, καθώς η σκόνη σε αυτά τα σημεία εμποδίζει τη ροή στο εσωτερικό του.
  Είναι λίγες οι περιπτώσεις που χρειάζεται τοποθέτηση νέας θερμοαγώγιμης πάστας στην κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή. Αυτές οι επιπλέον εργασίες εκτελούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο και χρεώνονται ξεχωριστά.

  Ποιες είναι οι επικίνδυνες θερμοκρασίες των εξαρτημάτων ενός υπολογιστή;

  Η φυσιολογική θερμοκρασία κάθε ανταλλακτικού του υπολογιστή σας είναι σχετικά υποκειμενικό. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κυρίως από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Αναφέρουμε κάποιες ενδεικτικές μέγιστες τιμές. Προσοχή οι τιμές που γράφουμε δεν αφορούν μια φυσιολογική θερμοκρασία αλλά ένα σχετικό σημείο που πρέπει να λάβετε μέτρα.
   Επικίνδυνες θερμοκρασίες είναι πάνω από:
  • 40 για τον σκληρό δίσκο HDD
  • 50 για το τροφοδοτικό PSU
  • 60 για την μητρική πλακέτα motherboard
  • 70 για τον επεξεργαστή CPU
  • 80 για την κάρτα γραφικών GPU
  • (οι τιμές αφορούν βαθμούς Κελσίου)
   Τονίζουμε ξανά ότι οι θερμοκρασίες αυτές δεν είναι οι φυσιολογικές. Προτείνουμε να προβείτε σε αντιμετώπιση του προβλήματος υπερθέρμανσης, 10 βαθμούς πριν φτάσετε σε αυτό το επίπεδο. Τα παραπάνω νούμερα είναι ενδεικτικά και δεν φέρουμε ευθύνη αν βασιστείτε σε αυτά. Οι αντοχές κάθε ανταλλακτικού καθορίζονται μόνο από τον κατασκευαστή.

   Στην ακόλουθη εικόνα φαίνεται μία μητρική, η οποία έχει κυρτώσει από την πολύ υψηλή θερμοκρασία. Τα δύο άκρα της έχουν υπερυψωθεί ενώ το κέντρο έχει λυγίσει προς τα κάτω λόγω της υπερθέρμανσης του επεξεργαστή.
   Μητρική που έχει κυρτώσει από την υψηλή θερμοκρασία

   Επανέλεγχος θερμοκρασίας του pc σας.

   Αφού ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες, ελέγχουμε ξανά την θερμοκρασία του κομπιούτερ σας. Όχι μόνο του επεξεργαστή, αλλά και όλων των άλλων εξαρτημάτων όπως της μητρικής, του τροφοδοτικού, του σκληρού δίσκου, της μνήμης και της κάρτας γραφικών.

   Οι έλεγχοι γίνονται σε μηδενική, μεσαία αλλά και σε μέγιστη κατανάλωση, μετά από χρήση πολλών ωρών. Ουσιαστικά κάνουμε ένα crash test σε συνθήκες gaming, με συνεχές τρισδιάστατο rendering. Έτσι, έχουμε πλήρη εικόνα όλης της θερμικής διακύμανσης των εξαρτημάτων του πύργου σας.

   Τελική διάγνωση και παράδοση η/υ με γραπτή εγγύηση.

   Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής σας λειτουργεί πλέον σε φυσιολογικές θερμοκρασίες και είναι σχεδόν έτοιμος για παράδοση. Πρόσθετα, όπως σε κάθε εργασία μας, εκτελούμε έναν τελικό συνολικό έλεγχο του συστήματος.

   Ελέγχουμε τους σκληρούς δίσκους, τις μνήμες, το DVD-RW, την κάρτα ήχου, την GPU, καθώς και την σταθερή λειτουργία του motherboard και του PSU. Έτσι είμαστε σε θέση να παραδώσουμε τον υπολογιστή σας με χαμηλή θερμοκρασία και φυσικά με γραπτή εγγύηση για την ποιότητα των εργασιών που εκτελέσαμε.
   Τι μπορείτε να κάνετε...
   Μπορείτε να λάβετε κάποια μέτρα ώστε να καθυστερήσετε την επανεμφάνιση της υπερθέρμανσης του υπολογιστή σας.

   Για να αποφύγετε τη σκόνη μπορείτε να έχετε τον υπολογιστή σας τουλάχιστον 20 εκατοστά από το πάτωμα. Ακόμα καλύτερα, να τον τοποθετήσετε πάνω σε γραφείο. Θα ήταν χρήσιμο να καθαρίζετε συχνά στον χώρο γύρω από το κουτί του υπολογιστή. Αποφύγετε γωνίες δωματίου, στενά έπιπλα υπολογιστών και γενικά θέσεις που περιορίζουν τον περιφερειακό αέρα του πύργου.

   Όσο πιο μεγάλη απόσταση έχει από τα γύρω αντικείμενα, τόσο το καλύτερο. Υπολογίστε τουλάχιστον 25 εκατοστά κενό περιφερειακά του tower. Κρατήστε τον υπολογιστή σας τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από καλοριφέρ, αερόθερμα και θερμοπομπούς.

   Ιδανικά θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε ειδικά φίλτρα για την σκόνη ώστε να περιορίσουμε την είσοδο της στο σύστημα.
   Τι δεν πρέπει να κάνετε...
   Μην αποσυναρμολογείτε μόνοι σας τον επεξεργαστή ή την κάρτα γραφικών. Η πιθανότητα να προκαλέσετε βλάβη είναι μεγάλη. Μην τοποθετείτε πάστες χωρίς να έχετε τεχνικές γνώσεις, τόσο για την ποιότητα και την ποσότητα της πάστας, όσο και για την επανατοποθέτηση της ψήκτρας.
   Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
   Το eHow.com παρουσιάζει στο παρακάτω άρθρο την συμπεριφορά ενός υπερβολικά ζεστού επεξεργαστή καθώς και τα πρώτα συμπτώματα. Προχωρείτε με δική σας ευθύνη στην ανάγνωση της σελίδας.
   https://www.ehow.com/list_6389404_processor-overheating-symptoms.html

   Υπάρχουν εφαρμογές που δείχνουν την θερμοκρασία του υπολογιστή σας. Δυο γνωστά προγράμματα είναι το SpeedFan της Αlmico και το Speccy της Priform. Φυσικά κάθε αξιόπιστος έλεγχος θερμοκρασίας πρέπει να γίνει σε πλήρη κατανάλωση όλων των εξαρτημάτων για ώρες. Χαμηλή θερμοκρασία στο idle του υπολογιστή σας δεν σημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα υπερθέρμανσης.

   Οι εφαρμογές αυτές δεν είναι διαγνωστικά εργαλεία. Προχωρείτε με δική σας ευθύνη στην χρήση τους. Η σωστή μέτρηση γίνεται με τοποθέτηση ειδικών ψηφιακών θερμόμετρων πάνω στα εξαρτήματα του υπολογιστή σας.

   Ένα μεγάλο full tower μπορεί να σας προσφέρει μέχρι και 10 βαθμούς λιγότερους από ένα μικρό πύργο. Η επιλογή ενός ευάερου και ευρύχωρου κουτιού υπολογιστή θα σας βγάλει από πολλά προβλήματα υπερθέρμανσης στο μέλλον.
   Video
   Το παρακάτω video περιλαμβάνει μια τρισδιάστατη εξομοίωση της ροής του αέρα στον η/υ σας. Δείχνει πώς κυκλοφορεί ο ζεστός και ο κρύος αέρας μέσα σε ένα tower Corsair 600T.
   Πώς κυκλοφορεί ο ζεστός και κρύος αέρας μέσα σε ένα tower Corsair 600T
   κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
   πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
   Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
   Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
   Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
   Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
   Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
   PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
   Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


   Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
   turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
   Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


   AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
   Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
   AthensPC
       Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
       Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
   Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
   Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού