Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Αναβάθμιση μνήμης RAM υπολογιστή

Αναβάθμιση μνήμης RAM υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
εγκατάσταση μνήμης computer ram

Τεχνικός έλεγχος όλου του πύργου
Έλεγχος συμβατότητας και επιλογή ανταλλακτικού
Τοποθέτηση μνήμης RAM στον υπολογιστή
Πολλαπλοί έλεγχοι της νέας μνήμης
Παράδοση με 1 χρόνο εγγύηση εγκατάστασης


Διάγνωση συστήματος desktop.

Πριν προβείτε σε έξοδα μιας αναβάθμισης, θα πρέπει να διαπιστώσουμε τη γενική κατάσταση αλλά και τον πιθανό χρόνο ζωής που έχει ο υπολογιστής σας. Μπορεί η αργή απόδοση του να μην οφείλεται στην έλλειψη μνήμης αλλά σε άλλους παράγοντες. Η εσωτερική θερμοκρασία του, η επιφάνεια του σκληρού δίσκου, η απόδοση του τροφοδοτικού πρέπει να ελεγχτούν προσεχτικά.

Συμβατότητα μνήμης στους σταθερούς υπολογιστές.

Ένα από τα συχνότερα λάθη είναι η επιλογή μνήμης αποκλειστικά και μόνο με την τεχνολογία DDR και την ταχύτητα MHz, βασιζόμενοι στις προδιαγραφές απλά της μητρικής και όχι του επεξεργαστή. Το αποτέλεσμα είναι τυχαία παγώματα ή επανεκκινήσεις του computer σας, άλλοτε σπάνια ή και συχνά.
Εάν θέλετε να εξασφαλίσετε τη μέγιστη συμβατότητα, πρέπει να δώσετε σημασία στα χαρακτηριστικά και των τριών: CPU, RAM και motherboard. Αφού πρώτα ξεκαθαρίστε τι περιορισμούς δίνει σε όλο το σύστημα ο επεξεργαστής, μετά μπορείτε να ψάξετε συμβατή μνήμη για τη μητρική σας.
Έχοντας υπόψη τη μέγιστη και ελάχιστη δυνατή ταχύτητα που θέτει ο επεξεργαστής, μπορείτε να αναζητήσετε το QVL (Qualified Vendor List), στη σελίδα κατασκευαστή της μητρικής. Οποιοδήποτε μοντέλο μνήμης βρίσκεται σε αυτή τη λίστα και καλύπτει της ανάγκες της CPU, θα σας δώσει 100% συμβατότητα. Επειδή όμως τα μοντέλα που περιέχει το QVL είναι περιορισμένα, μπορεί να σας δυσκολέψει να βρείτε διαθέσιμες στην αγορά.

Εναλλακτική λύση από την λίστα QVL κάθε κατασκευαστή μητρικής, είναι τα τεστ που διεξάγουν οι κατασκευαστές μνημών σε δικά τους εργαστήρια. Μπορείτε να αναζητήσετε εκεί συμβατές μνήμες για τη μητρική, αν και οι λίστες QVL είναι απολύτως σίγουρες. Παράδειγμα η Kingston έχει το δικό της Memory Search. Δεν ευθυνόμαστε για την επιλογή μνήμης που θα κάνετε μέσα από το συγκεκριμένο link.
https://www.kingston.com/us/memory/search/Options

Όλα τα παραπάνω απευθύνονται σε χρήστες που έχουν τεχνικές γνώσεις υπολογιστών. Βασίζονται σε τεστ και έλεγχους που έχουν γίνει από διάφορους κατασκευαστές. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν λάθη που μπορεί να έχουν κάνει στα τεστ αυτά, ούτε για παρερμήνευση των κειμένων μας. Οι πληροφορίες που αναφέρουμε έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα. Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι θα γίνει σωστά η αναβάθμιση μνήμης στον υπολογιστή σας, ελάτε στο κατάστημα της AthensPC.

Τι είναι η RAM και πόση χρειάζομαι;

Η λέξη RAM βγαίνει από το αρχικά Random Access Memory δηλαδή Μνήμη Τυχαίας Προσπέλασης. Τα περιεχόμενα της, κάθε φορά που κλείνετε τον υπολογιστή χάνονται, σε αντίθεση με την ROM που παραμένουν μέσα. Η μνήμη RAM είναι βασικό εξάρτημα κάθε υπολογιστή και έχει αρκετή σχέση με την απόδοση του.

Γνωρίζοντας τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε καθώς και τον τρόπο που εργάζεστε, μπορούμε να σας προτείνουμε μια λογική αναβάθμιση της μνήμης του πύργου σας, ώστε να καλύψετε επαρκώς τις ανάγκες σας.

Η ποσότητα της μνήμης δεν φέρνει πάντα βελτίωση στην ταχύτητα. Όσο πιο λίγη μνήμη έχει το pc, τόσο μεγαλύτερη βελτίωση θα δείτε αν την διπλασιάσετε.
  Παράδειγμα:
 • Από 1GB στα 2GB η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.
 • Από τα 2GB στα 4GB η διαφορά είναι μεγάλη.
 • Από τα 4GB στα 8GB είναι αισθητή σε παιχνίδια και κάποιες εφαρμογές.
 • Από τα 8GB στα 16GB η διαφορά είναι αισθητή μόνο σε επαγγελματικές εφαρμογές και απαιτητικά παιχνίδια.
 • Οι απαιτήσεις μνήμης από εξειδικευμένες εφαρμογές ποικίλουν. Αυτό εξαρτάται από την εφαρμογή την ίδια καθώς και αν είναι έκδοση 32 ή 64bit. Υπάρχουν εφαρμογές που απαιτούν πολύ μνήμη όπως προγράμματα για πολυκάναλη ηχογράφηση ή επεξεργασία video. Εκεί οι απαιτήσεις μπορεί να ξεπεράσουν τα 16 ή 32 gigabytes.

  Βασική προϋπόθεση για να εγκαταστήσετε 4GB μνήμης ή παραπάνω είναι το λειτουργικό σας σύστημα να είναι 64bit και όχι 32bit. Αλλιώς θα αναγνωρίσει μόνο τα 3GB ή και λίγο παραπάνω.

  Η Crusial στην παρακάτω εικόνα δείχνει όλα τα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στις μνήμες DDR, DDR2, DDR3, DDR4 από το 2002 μέχρι το 2013.
  Όλα τα χαρακτηριστικά μνήμης DDR, DDR2, DDR3 και DDR4

  Εγκατάσταση μνήμης RAM στο PC σας.

  Το πρώτο βήμα, είναι να επιλέξουμε ένα απολύτως συμβατό και αξιόπιστο ανταλλακτικό, σε συνεννόηση μαζί σας. Στην AthensPC η τοποθέτηση της μνήμης στο tower σας γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.

  Πρώτα εκτελούμε πλήρη αποφόρτιση στα κυκλώματα του υπολογιστή σας. Καθαρίζουμε τα dimm από τυχόν σκόνη, πριν γίνει οποιαδήποτε εργασία. Καλώδια που μπορεί να σπρώχνουν τα memory sticks, απομακρύνονται και ταχτοποιούνται στην κατάλληλη θέση. Εάν το σύστημα σας έχει πολύ σκόνη, είναι μία καλή ευκαιρία να συνδυάσετε και εσωτερικό καθαρισμό πύργου.

  Στην περίπτωση που έχετε κάποια ογκώδη ψήκτρα επεξεργαστή, ενδέχεται να χρειαστεί η αφαίρεση της, ώστε να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε την μνήμη. Αυτό συμβαίνει ειδικά σε μνήμες high profile, που περιλαμβάνουν δηλαδή και ψήκτρα πάνω τους, και έχουν πιο μεγάλο μέγεθος από τις απλές. Η συγκεκριμένη εργασία υπόκειται ουσιαστικά στην αναβάθμιση επεξεργαστή με την αντίστοιχη χρέωση.

  Γιατί έλεγχος στη νέα memory του επιτραπέζιου υπολογιστή σας.

  Όπως σε κάθε καινούργιο ανταλλακτικό που τοποθετούμε στο computer σας, έτσι και στις μνήμες, εκτελούμε ένα τελευταίο διαγνωστικό πριν την παράδοση του. Τα ποσοστά να βγει ελαττωματικό ένα καινούργιο ανταλλακτικό μπορεί να είναι μικρά αλλά όχι μηδενικά.

  Ειδικά στις μνήμες εκτελούμε επαναληπτικά τεστ που διαρκούν αρκετή ώρα και ελέγχουμε την γενική σταθερότητα του συστήματος με τις νέες μνήμες. Αφού διαπιστώσουμε ότι όλα λειτουργούν άψογα, προχωρούμε άμεσα σε παράδοση.

  Η εγκατάστασης καινούργιας μνήμης είναι σε προσφορά -25%, με κόστος 15€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ). Θα παραλάβετε τον υπολογιστή σας με γραπτή εγγύηση εργασιών, διάρκειας 1 χρόνου.
  Τι μπορείτε να κάνετε...
  Επιβεβαιώστε ότι πράγματι χρειάζεται παραπάνω μνήμη ο υπολογιστής και ότι δεν καθυστερεί για άλλους λόγους. Μπορεί το κομπιούτερ σας να καθυστερεί λόγω ιών ή απλά να έχει πέσει η απόδοση του σκληρού δίσκου ή να χρειάζονται βελτιστοποίηση τα Windows, ώστε να τρέχουν στην μέγιστη ταχύτητα.
  Τι δεν πρέπει να κάνετε...
  Μην προχωρήσετε σε αγορά μνήμης χωρίς να έχετε επαληθεύσει πρώτα ότι είναι απολύτως συμβατή με τον επεξεργαστή και τη μητρική πλακέτα του Η/Υ σας.
  Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
  Το Wikipedia έχει ένα καλό άρθρο γενικά για όλες τις μορφές μνήμης που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Περιέχει φωτογραφικό υλικό και μια αναδρομή από τον ENIAC του 1940 μέχρι σήμερα.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Computer_memory
  κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
  πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
  Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
  Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
  Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
  PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
  Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


  Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
  turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
  Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


  AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
  Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
  AthensPC
      Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
      Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
  Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
  Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού