Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευή laptop > Αναβάθμιση μνήμης laptop

Αναβάθμιση μνήμης laptop

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
αντικατάσταση μνήμης ταχύτερο λαπτοπ

Διάγνωση συνολικής κατάστασης φορητού
Επιλογή αξιόπιστης συμβατής μνήμης
Αποσυναρμολόγηση laptop και εγκατάσταση μνήμης
Επαναληπτικός έλεγχος σταθερότητας συστήματος
Επανασυναρμολόγηση και εγγύηση εργασιών 1 έτους


Επιλογή αξιόπιστης μνήμης και διάγνωση laptop.

Όπως σε κάθε αντικατάσταση εξαρτημάτων λαπτοπ, έτσι και στις μνήμες επιλέγουμε γνήσια ανταλλακτικά. Πολλές φορές όμως τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά μνήμης είναι είτε δυσεύρετα είτε καταργημένα, ιδίως για τα παλιά μοντέλα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να επιλέξουμε από αντίστοιχα αξιόπιστα ή ακόμη και καλύτερα ανταλλακτικά.

Κάθε μνήμη που χρησιμοποιούμε είναι 100% συμβατή με το μοντέλο του φορητού υπολογιστή σας. Δεν χρησιμοποιούμε μνήμες από μάρκες χαμηλής ποιότητας κατασκευής ή περιορισμένης εγγύησης.

Φυσικά πριν προχωρήσουμε σε οποιοιδήποτε εγκατάσταση ή αντικατάσταση μνήμης, ελέγχουμε διαγνωστικά όλο το laptop σας. Εξασφαλίζουμε έτσι ότι ο φορητός είναι γενικά σε καλή κατάσταση και έχει διάρκεια ζωής. Είναι άσκοπο να προχωρήσετε σε εγκατάσταση μνήμης αν το σύστημα σας εμφανίζει άλλα προβλήματα, όπως ελαττωματικό βύσμα τροφοδοσίας λάπτοπ.

Πόση μνήμη μπορώ να βάλω στο φορητό μου.

Η χωρητικότητα της μνήμης και η ποσότητα των sticks που δέχεται κάθε λάπτοπ, εξαρτάται από το μοντέλο του. Υπάρχουν laptop που μπορούν να πάρουν δύο ή και τέσσερα memory stick συνολικά, ενώ άλλα μέχρι ένα. Ορισμένα συστήματα δεν δέχονται διαφορετική μνήμη εκτός από την εργοστασιακή καθώς είναι κολλημένη πάνω στην μητρική πλακέτα, και δεν υπάρχει κανένα ελεύθερο dimm για αναβάθμιση. Μέσα από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή μπορείτε να ενημερωθείτε για το συνολικό μέγεθος της μνήμης που δέχεται κάθε μοντέλο φορητού υπολογιστή.

Αρκετές φορές οι ίδιοι οι κατασκευαστές μνήμης, γνωρίζουν πόση και ποια μνήμη είναι συμβατή με το κάθε λάπτοπ. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στις ιστοσελίδες τους. Αν και οι πληροφορίες στα αυτά τα site δεν είναι πάντα πλήρεις, μπορούν να βοηθήσουν και να σας κατατοπίσουν σχετικά με το πόση μνήμη μπορεί να δεχτεί το laptop σας.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η σελίδα της Corsair που παρέχει φόρμα αναζήτησης μνημών με βάση το μοντέλο του λάπτοπ σας. Οποιαδήποτε επιλογή ή αγορά κάνετε με βάση το link είναι δική σας ευθύνη. Για λάθη στην ιστοσελίδα ή για πιθανή προσπάθεια τοποθέτησης των μνημών από εσάς, δεν φέρουμε ευθύνη. Η επιλογή μνήμης και εγκατάσταση της πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από τεχνικό φορητών υπολογιστών.
http://www.corsair.com/en-us/memory-finder
Μνήμη SO-DIMM PC3-12800S DDR3 της Hynix με χωρητικότητα 4GB και ταχύτητα στα 1600MHz
Στην εικόνα εμφανίζεται μια μνήμη SO-DIMM PC3-12800S DDR3 της Hynix με χωρητικότητα 4GB και ταχύτητα στα 1600MHz. Το χαρακτηριστικό 2Rx8 σημαίνει ότι είναι 2 όψεων RAM stick.

Αποσυναρμολόγηση laptop και τοποθέτηση μνήμης.

Αφού γίνει επιλογή του κατάλληλου ανταλλακτικού και διαπιστωθεί η απόλυτη συμβατότητα του, προχωράμε στην τοποθέτηση του. Η αποσυναρμολόγηση του laptop εκτελείται στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο της AthensPC και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης της συσκευής σας.

Πριν την εγκατάσταση μνήμης εκτελείται πλήρης αποφόρτιση σε όλα τα κυκλώματα του φορητού υπολογιστή σας. Η αποφόρτιση είναι απαραίτητη. Διαφορετικά, υπάρχει πιθανότητα να προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στο ανταλλακτικό αλλά και στο ίδιο το laptop.

Επαναληπτικός έλεγχος laptop.

Ο τελικός έλεγχος καλής λειτουργίας, αλλά και τα εξαντλητικά τεστ στην καινούργια σας μνήμη, είναι σταθερή διαδικασία στην AthensPC πριν από κάθε παράδοση. Με αυτό τον τρόπο ελέγχουμε την άρτια συμβατότητα του ανταλλακτικού με το laptop σας καθώς και πώς συμπεριφέρεται μετά από πολύ ώρα χρήσης και διαφόρων test.

Όπως σε όλα τα ανταλλακτικά υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες το προϊόν να βγήκε ελαττωματικό από το εργοστάσιο. Είναι ευθύνη μας να διαπιστώσουμε τέτοιες περιπτώσεις πριν παραλάβετε το φορητό σας. Με τους ελέγχους που διενεργούμε, είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε την καλή λειτουργία και απόδοση του συστήματος σας, προτού σας το παραδώσουμε.

Με κάθε αναβάθμιση μνήμης σας παρέχουμε γραπτή εγγύηση εργασιών που διαρκεί 1 έτος. Όλη η διαδικασία αντικατάστασης ή αναβάθμισης μνήμης, κοστίζει 15€, σε ειδική τιμή προσφοράς -25% (δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ).
Τι μπορείτε να κάνετε...
Επισκεφτείτε τη σελίδα κατασκευαστή του λαπτοπ σας και δείτε αναλυτικά τις δυνατότητες αναβάθμισης που έχει το σύστημα σας. Εκεί θα μάθετε το συνολικό μέγεθος των GB μνήμης που δέχεται το laptop, την ταχύτητα τους και την ποσότητα των memory sticks.
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Μην προχωρήσετε σε αγορά μνήμης χωρίς πρώτα να είστε 100% σίγουροι για την συμβατότητα της. Μπορείτε να απευθυνθείτε στην αντιπροσωπεία του laptop σας για πληροφορίες καθώς και απευθείας στις κατασκευάστριες εταιρίες μνημών ή στο κατάστημα όπου σκοπεύετε να τις αγοράσετε.
Συχνές ερωτήσεις...
Τελικά πόση μνήμη μπορεί να δει ένα σύστημα Windows 32-bit;

Τόσο τα Windows όσο και τα άλλα 32bit λειτουργικά συστήματα μπορούν να δουν κατά προσέγγιση από 2.75GB μέχρι 3.5GB μνήμης. Σε λαπτοπ που χρειάζεται να εγκαταστήσουμε 4GB ή παραπάνω πρέπει το σύστημα να είναι 64bit. Εάν δεν είναι, τότε σας προτείνουμε να γίνει format σε μια 64bit έκδοση, πριν προχωρήσουμε στην αναβάθμιση μνήμης.
Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
Ο διπλασιασμός της RAM δεν θα φέρει διπλάσια ταχύτητα στο laptop σας. Μια αναβάθμιση από 2GB σε 4GB θα φέρει μια αισθητή αλλαγή αλλά όχι διπλάσια ταχύτητα. Η βελτίωση της ταχύτητας μειώνεται όσο παραπάνω μνήμη βάλετε. Παράδειγμα μια αναβάθμιση από τα 4 στα 8GB θα είναι λίγο αισθητή και από τα 8 στα 16GB ακόμα λιγότερη. Εξαιρούνται τα παιχνίδια με υψηλές απαιτήσεις ή εξειδικευμένες εφαρμογές.
Video
Στο παρακάτω video παρακολουθείστε τη διαδικασία που χρειάζεται για να κατασκευαστεί μια DRAM μνήμη στο εργοστάσιο της Kingston.
H διαδικασία κατασκευής μιας DRAM μνήμης της Kingston
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού