Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευή laptop > Επισκευή βύσματος τροφοδοσίας laptop

Επισκευή βύσματος τροφοδοσίας laptop

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
αντικατάσταση βύσμα τροφοδοσίας power jack DC

Δωρεάν διάγνωση όλου του φορητού σας
Έλεγχος κατάστασης του power jack
Επισκευή βύσματος εφόσον είναι εφικτό
Αντικατάσταση με καινούργιο βύσμα τροφοδοσίας
Τελικός έλεγχος laptop πριν την παράδοση


Γιατί χαλάνε εύκολα τα βύσματα τροφοδοσίας laptop;

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στους φορητούς υπολογιστές είναι η διακεκομμένη ή και μηδενική φόρτιση τους. Έτσι αφού αδειάσει η μπαταρία, δεν ανοίγει το λαπτοπ όταν πατάμε το κουμπί power. Πολλές φορές αυτό οφείλεται σε ελαττωματικό βύσμα τροφοδοσίας.

Συχνά δε δίνεται ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το πρόβλημα παρά μόνο όταν το λαπτοπ φτάσει στο σημείο να μη φορτίζεται καθόλου. Η συγκεκριμένη βλάβη είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη μητρική ή και σε άλλα εξαρτήματα. Αν δεν πρόκειται για εργοστασιακό λάθος, τότε λογικά οφείλεται στην κακή χρήση του βύσματος.

Το καλώδιο τροφοδοσίας, που μπαίνει στο βύσμα, δίνει ρεύμα σε όλο το laptop. Πρέπει να είναι χαλαρό και σε ελεύθερη θέση χωρίς να του ασκείται καθόλου πίεση από οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Όταν είναι τεντωμένο, διπλωμένο ή το τραβάμε απότομα, για να το αποσυνδέσουμε, ασκείται πίεση στη βάση του βύσματος του λαπτοπ και σταδιακά, χαλάει. Εάν δε φτάνει το καλώδιο του μετασχηματιστή σας στην πρίζα, προμηθευτείτε ένα αξιόπιστο πολύπριζο.

Εξίσου σημαντικό λάθος είναι η μεταφορά του laptop με συνδεδεμένο τον φορτιστή πάνω του. Είτε από δωμάτιο σε δωμάτιο αυξάνοντας τις πιθανότητες να το χτυπήσετε, είτε τοποθετώντας το στην τσάντα, δημιουργώντας έτσι μεγάλη πίεση σε κάθε μετακίνηση.

Οι συχνές άσκοπες αποσυνδέσεις του προκαλούν φθορά. Όταν δεν πρόκειται να μετακινήσετε τον φορητό σας, καλύτερα να σταματήσετε την φόρτιση του αφαιρώντας την πρίζα του φορτιστή από τον τοίχο και όχι από το βύσμα τροφοδοσίας, όπου εμπεριέχει και τον κίνδυνο να δημιουργηθούν σπινθήρες.

Βλάβη μπορεί να προκληθεί και αν χρησιμοποιούμε φορτιστή όπου δεν διαθέτει τις σωστές διαστάσεις βύσματος με αυτές ενός γνήσιου power adaptor.
Οι ίδιοι λόγοι που χαλάνε ένα βύσμα τροφοδοσίας μπορούν να χαλάσουν και άλλα βύσματα σε άλλες συσκευές. Παράδειγμα τα HDMI και USB σε μια τηλεόραση ή τα RCA σε ένα ηχοσύστημα.

Ο πλήρης έλεγχος ενός φορητού με προβλήματα τροφοδοσίας, είναι απαραίτητος.

Η κακή επαφή του βύσματος τροφοδοσίας σε ένα laptop είναι υπεύθυνη για πολλές άλλες βλάβες. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αμελήσουμε. Η λύση του να τσαλακώνουμε το καλώδιο ώστε να βρούμε σημείο φόρτισης είναι άκρως επικίνδυνη. Δημιουργούνται σπινθήρες στην προβληματική επαφή, με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα.

Δεν είναι υπερβολή να τονίσουμε ότι με το πρώτο σημάδι, πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας και να τον αποσυνδέσετε από την πρίζα. Σε αυτό το σημείο ο φορητός σας πρέπει να ελεγχτεί προσεκτικά. Έστω και λίγες κακές τροφοδοτήσεις μπορεί να έχουν προκαλέσει βλάβες. Συχνά βλέπουμε πληκτρολόγια, οδηγούς οπτικών δίσκων, μπαταρίες και ανεμιστηράκια ελαττωματικά, από κακή τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο έλεγχος και των υπόλοιπων εξαρτημάτων είναι απαραίτητος, για να γνωρίζετε τη γενική κατάσταση του laptop σας. Πριν κάθε σοβαρή επισκευή πρέπει να εκτιμηθεί η διάρκεια ζωής όλων των ανταλλακτικών του φορητού σας. Ένα σύστημα με πολλαπλά πρόβλημα πιθανόν να χρειάζεται αντικατάσταση και όχι επισκευή. Φυσικά κάθε τελική απόφαση καθορίζεται μετά από επικοινωνία μαζί σας.

Πότε επισκευάζεται και πότε γίνεται αντικατάσταση powerjack.

  Οι 3 πιο συνηθισμένοι τύποι βυσμάτων τροφοδοσίας, που χρησιμοποιούνται στους φορητούς υπολογιστές είναι οι εξής:
 • κολλημένα πάνω στην μητρική πλακέτα
 • σε ξεχωριστή πλακέτα
 • συνδεδεμένα με καλώδιο

 • Η παρακάτω εικόνα δείχνει ένα αποσπώμενο DC jack laptop, που δεν περιλαμβάνει ενσωματωμένο κύκλωμα. Στην άκρη του υπάρχει κατάλληλο φις ώστε να συνδέεται στην μητρική πλακέτα του φορητού υπολογιστή.
  Αποσπώμενο dc jack laptop
  Βλάβη μπορεί να προκληθεί μέσα στο ίδιο το βύσμα ή στη σύνδεση του με την πλακέτα. Για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει, απαιτείται πλήρης αποσυναρμολόγηση του λάπτοπ. Στην AthensPC αξιολογούμε εύστοχα την κατάσταση και επισκευάζουμε το powerjack, εφόσον είναι εφικτό. Έτσι, μειώνουμε κατά πολύ το κόστος, αποφεύγοντας την αγορά καινούργιου εξαρτήματος.

  Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου το βύσμα έχει καταστραφεί και δεν είναι δυνατή η επιδιόρθωση του. Σε αυτές τις περιπτώσεις προχωράμε σε αντικατάσταση του με ίδιο, γνήσιο ανταλλακτικό.

  Βύσματα που είναι κολλημένα πάνω στην μητρική ενδέχεται να έχουν προκαλέσει ρωγμές στην πλακέτα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται εργασίες επισκευής μητρικής. Εφόσον βέβαια αυτό συμφέρει, σε συνάρτηση με τη συνολική κατάσταση του laptop.

  Τελικός έλεγχος σε πλήρη κατανάλωση ρεύματος.

  Μετά την επισκευή του power jack, ελέγχουμε τη σωστή φόρτιση της μπαταρίας, αλλά και την χρήση του υπολογιστή σας μόνο με ρεύμα. Εκτελούμε επαναληπτικά διαγνωστικά σε όλα τα εξαρτήματα του laptop σας σε πλήρη κατανάλωση. Στην AthensPC δίνουμε σημασία στη λεπτομέρεια και θέλουμε να διασφαλίζουμε ότι η επισκευή του βύσματος έχει μεγάλες αντοχές, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η συγκεκριμένη εργασία καλύπτεται από εγγύηση που διαρκεί 3 μήνες και την εγγύηση του ανταλλακτικού, που προσφέρει ο κάθε κατασκευαστής.
  Τι μπορείτε να κάνετε...
  Προσπαθήστε να μην κάνει γωνίες και να είναι ίσιο το καλώδιο τροφοδοσίας. Από το εργοστάσιο έρχεται τυλιγμένο, ώστε να χωράει στην συσκευασία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το καλώδιο πρέπει να παραμένει διπλωμένο με τέτοιο τρόπο. Τεντώστε το ελαφριά, επαναλαμβάνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι σταδιακά να ισιώσει. Οι γωνίες του προκαλούν πίεση στο βύσμα τροφοδοσίας και μικραίνουν το μήκος του καλωδίου.
  Τι δεν πρέπει να κάνετε...
  Μη συνεχίζετε να τεντώνετε το καλώδιο ή να το διπλώνετε ώστε να βρείτε ένα σταθερό σημείο φόρτισης. Προκαλείτε έτσι μεγαλύτερη φθορά στο laptop σας, αυξάνοντας τις πιθανότητες να γίνει οριστική βλάβη σε κάποιο άλλο εξάρτημα του υπολογιστή σας.

  Μη μετακινείτε το laptop σας την ώρα που φορτίζει. Κάθε κίνηση του με συνδεδεμένο το βύσμα, δοκιμάζει της αντοχές του ανταλλακτικού.
  κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
  πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
  Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
  Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
  Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
  PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
  Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


  Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
  turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
  Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


  AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
  Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
  AthensPC
      Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
      Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
  Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
  Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού