Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευή laptop > Format εγκατάσταση Windows laptop

Format εγκατάσταση Windows laptop

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
format εγκατάσταση windows laptop

Επιλέγουμε καθαρή εγκατάσταση Windows
Λαμβάνουμε όλες τις αναβαθμίσεις συστήματος
Κατεβάζουμε όλους τους τελευταίους drivers
Περιλαμβάνει προστασία από ιούς, Office και 30 προγράμματα
Ρυθμίσεις βελτιστοποίησης του λειτουργικού συστήματος


Τι σημαίνει καθαρή εγκατάσταση Windows σε laptop.

Η εγκατάσταση Windows είναι από τις πιο διαδεδομένες εργασίες. Πολλοί χρήστες πειραματίζονται και προχωρούν μόνοι τους στην εγκατάσταση, ακολουθώντας οδηγίες που βρίσκουν στο internet ή συμβουλές φίλων.

Η πραγματική αξία του format όμως έχει χαθεί. Ο λόγος είναι η πληθώρα των διαφορετικών απόψεων, που πολλές δεν είναι καν τεκμηριωμένες. Ο τρόπος της εγκατάστασης Windows έχει άμεση σχέση με την ταχύτητα και την ασφάλεια του laptop σας.

Μια καθαρή εγκατάσταση των Windows στο laptop σας χρειάζεται πολύ περισσότερη ώρα από ένα πρόχειρο format. Όλα τα αρχεία, email και αγαπημένα των φυλλομετρητών μεταφέρονται σε άλλο σύστημα όπου ελέγχονται για ιούς. Η εργασία αυτή ορίζεται ως backup και είναι ξεχωριστή από το φορματ. Κατόπιν, καθαρίζεται το partition των Windows από όλα τα αρχεία, με σκοπό να μηδενίσουμε οποιαδήποτε πιθανότητα να έχει παραμείνει κάποιος ιός μέσα στον δίσκο.
Ένα σωστό φορματ πρέπει να δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια και στις ρυθμίσεις. Χρειάζεται να γίνουν πολλά κλικ, με υπομονή και μεθοδικότητα. Κάθε μικρή ρύθμιση είναι σημαντική για να μπορεί το λάπτοπ σας να δουλεύει με τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Τι επιπτώσεις έχει ένα βιαστικό format στο laptop;

Είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρός ο δίσκος από αρχεία πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση των windows. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι αποδεδειγμένο ότι ο σκληρός δίσκος αποκτάει αρκετά μεγάλα ποσοστά κατακερματισμού, κατά την διαδικασία του φορματ.

Ο κατακερματισμός των αρχείων είναι υπεύθυνος για διάφορα προβλήματα, ειδικά στους φορητούς υπολογιστές. Κατά κύριο λόγο, η ταχύτητα ανάγνωσης των αρχείων θα είναι χαμηλή. Παράλληλα, επειδή ακριβώς ο σκληρός δίσκος ταλαιπωρείται πιο πολύ για να διαβάζει τα αρχεία, ζεσταίνεται και πιο πολύ. Σε αυτό συμβάλει και ο περιορισμένος χώρος και εξαερισμός των laptop.

Όσο περισσότερα αρχεία αφήσετε μέσα στον δίσκο, τόσο σοβαρότερα προβλήματα θα έχετε στο μέλλον. Το fragmentation των αρχείων είναι αρκετές φορές μη αναστρέψιμο. Αυτό παρατηρείται κυρίως, όταν ακόμη και μετά το format του laptop, ο ελεύθερος χώρος του δίσκου είναι λιγότερος από το 35% της συνολικής χωρητικότητας του. Τα παραπάνω ισχύουν στους μηχανικούς σκληρούς δίσκους, όχι στους SSD.

Βιαστικό είναι το format όπου, κυρίως λόγω πίεσης χρόνου, τα αρχεία παραμένουν μέσα στο laptop και τα Windows εγκαθίστανται πάνω από το παλιό λειτουργικό σύστημα. Όπως προαναφέραμε, τα μειονεκτήματα είναι πολλά. Πιο σημαντικό είναι το θέμα της ασφάλειας, που περιγράφουμε παρακάτω.

Ποιος ο ρόλος του Windows.old και γιατί μπορεί να εμπεριέχει κινδύνους μετά το format;

Ο φάκελος Windows.old δημιουργείται σε 2 περιπτώσεις. Στην περίπτωση εγκατάστασης συστήματος διατηρώντας τα υπάρχοντα αρχεία σας και στην περίπτωση μιας μεγάλης αναβάθμισης. Στην καθαρή εγκατάσταση Windows ο φάκελος αυτός δεν υπάρχει.

Μια βιαστική εγκατάσταση θα έχει αφήσει στον τοπικό δίσκος σας (C:\) έναν κρυφό φάκελο με το όνομα Windows.old, που περιέχει παλιά σας αρχεία. Μέσα σε αυτόν όμως υπάρχει ακόμα ένας κρυφός φάκελος με την ονομασία AppData όπου συνήθως κατοικούν τα περισσότερα virus.

Έτσι, αν υποθέσουμε ότι μετά το φορματ δεν έχετε κάποιο αξιόλογο antivirus, μπορεί ο AppData φάκελος, καθώς και τα ίδια τα αρχεία σας, να μολύνουν το λάπτοπ που μόλις κάνατε φορμάτ.

Ο φάκελος Windows.old όμως καποιές φορές δημιουργείται χωρις την θεληση μας. Τετοιες περιπτωσεις είναι η αναβαθμηση των Windows από προηγουμενη εκδωση, ακόμα και στο Anniversary Update των Windows 10. Αν ο φακέλος αυτός έχει δημιουργηθεί από αναβαθμηση των Windows, τοτε καλύτερα να μη διαγραφεί για μερικές μέρες.

Ο συγκεκριμένος φάκελος σας προσφέρει τη δυνατότητα να επιστρέψετε (rollback) τα Windows στην κατάσταση που ήταν πριν την αναβάθμιση. Αφού βεβαιωθείτε ότι δε θέλετε να ακυρώσετε την αναβάθμιση, τότε μπορείτε να τον διαγράψετε.

Ρυθμίσεις βελτιστοποίησης και επιτάχυνσης Windows.

Είναι γνωστό, ήδη από την εποχή των Windows 98, ότι το ίδιο λειτουργικό σύστημα μπορεί να δουλέψει σε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες, εφόσον γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις.

Με τη νέα εγκατάσταση των Windows στο laptop σας, είναι απολύτως λογικό να περιμένετε να είναι πιο γρήγορο, από πριν. Οι τεχνικοί της AthensPC το γνωρίζουν και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας. Σε κάθε laptop που εκτελούμε format, ρυθμίζουμε και βελτιστοποιούμε το σύστημα σας κατάλληλα, ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση. Τις περισσότερες φορές, είναι πιο γρήγορο και από την ημέρα που το αγοράσατε!

Πόσο σημαντικές είναι οι αναβαθμίσεις των Windows;

Ίσως το πιο επικίνδυνο λάθος μιας βιαστικής εγκατάστασης Windows είναι η έλλειψη των αναβαθμίσεων. Ακόμα και αν εγκαταστήσετε ένα αξιόπιστο antivirus, η ασφάλεια του laptop σας διατρέχει κίνδυνο.
Οι περισσότερες αναβαθμίσεις που βγάζει η Microsoft σχετίζονται με θέματα ασφάλειας από επιθέσεις. Ως και οι κορυφαίες εταιρίες προγραμμάτων προστασίας επισημαίνουν συχνά την ανάγκη των αναβαθμίσεων. Η εγκατάσταση των αναβαθμίσεων αποτελεί το Α και το Ω στην προστασία σας από επιθέσεις ιών ή και hackers.
Επιπλέον, πολλοί drivers δεν λειτουργούν σωστά, χωρίς τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, και μπορεί να εμποδιστεί η ομαλή λειτουργία του laptop σας.

Η εγκατάσταση των Windows δεν είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα.

Το φορματ είναι από τις πιο παρεξηγημένες εργασίες. Είναι διαδεδομένη η άποψη ότι το format θα λύσει προβλήματα όπως απρόσμενες επανεκκινήσεις και ασυνήθιστες καθυστερήσεις. Έτσι, πολλοί χρήστες προχωρούν σε εκ νέου εγκατάσταση των Windows χωρίς να έχει προηγηθεί διάγνωση, που να διασφαλίζει ότι τα προβλήματα δεν οφείλονται σε κάποιο ελαττωματικό εξάρτημα.

Συνήθως αν δουν ότι και μετά το φορματ το πρόβλημα παραμένει, τότε αποφασίζουν να κάνουν έναν επαγγελματικό διαγνωστικό έλεγχο. Η εγκατάσταση των Windows πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή!

Αν η διάγνωση δεν δείξει κάποιο hardware πρόβλημα, τότε πρέπει πρώτα να γίνει προσπάθεια επιδιόρθωσης των Windows. Εάν και τότε, το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, τότε πράγματι, μία καθαρή εγκατάσταση των Windows είναι η πιο σωστή λύση.

Ποια προγράμματα εγκαθίστανται μαζί με το format laptop;

Μας ενδιαφέρει να παραλάβετε ένα laptop που να μην του λείπει τίποτα. Να μη χρειαστεί να ψάχνετε για να κατεβάσετε οποιαδήποτε εφαρμογή για να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες.

Απλά συνδεθείτε στο internet και συνεχίστε την εργασία σας αμέσως. Ένα ολοκληρωμένο φορματ θα σας γλυτώσει από το να ψάχνετε εφαρμογές για αρκετές ώρες.
Η εγκατάσταση Windows που εκτελούμε στην AthensPC αποτελείται από χιλιάδες κλικ ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο και πληρέστερο format που θα βρείτε. Εκμεταλλευτείτε την προνομιακή τιμή, με προσφορά -50% και τελικό κόστος 20€ (δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ).
Θα παραλάβετε το laptop σας με προεγκατεστημένα 30 δωρεάν κορυφαία προγράμματα, που θα καλύψουν όλες τις εργασίες που χρειάζεστε. Ο τρόπος που τα εγκαθιστούμε δεν ταλαιπωρεί το σύστημα σας, δεν καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στον δίσκο, δεν γεμίζουν το registry με άχρηστες εγγραφές και δεν ξοδεύουν καθόλου πόρους συστήματος (system resources). Με εξαίρεση φυσικά τα προγράμματα προστασίας και τους drivers. Πέραν αυτών όμως, κανένα άλλο πρόγραμμα δεν φορτώνει μαζί με τα Windows. Έτσι, απολαμβάνετε ταχύτατη εκκίνηση των Windows κάθε φορά που ανοίγετε το λαπτοπ σας.

Επιλέγουμε κορυφαία προγράμματα προστασίας από ιούς και malware. Πρόσθετα, εγκαθιστούμε στο laptop δωρεάν εφαρμογές Office, YouTube Downloaders, προγράμματα μετατροπής αρχείων ήχου, video και audio codecs, εφαρμογή εγγραφής DVD και CD, εφαρμογές παρεμπόδισης διαφημίσεων, Adobe Reader, .NET, σήμανση επικίνδυνων ιστοσελίδων στις αναζητήσεις σας, εφαρμογές αναπαραγωγής video, iTunes, Java, Direct X, Mozilla Firefox, Silverlight, Flash, δημιουργία PDF, εφαρμογές καθαρισμού ιστορικού και Cookies, File Compressors, Google Earth, Chrome, Skype και Shockwave.
Τι μπορείτε να κάνετε...
Ζητήστε μία δωρεάν διάγνωση του λαπτοπ σας πριν την εγκατάσταση των Windows.

Ένα έχετε αρκετές γνώσεις, μπορείτε να δείτε τον τρόπο εκτέλεσης μιας καθαρής εγκατάστασης που περιγράφει η Microsoft για τα Windows 10 σε αυτόν τον σύνδεσμο. Προχωρήστε με δική σας ευθύνη στα βήματα που περιγράφει η ιστοσελίδα, προσοχή όλα τα αρχεία θα διαγραφτούν.
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10startfresh
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Μην εκτελείτε βιαστικές εγκαταστάσεις Windows με αρχεία μέσα στον δίσκο και χωρίς αναβαθμίσεις. Με αυτό τον τρόπο, διακινδυνεύετε την ασφάλεια του φορητού υπολογιστή σας.
Συχνές ερωτήσεις...
Θα χαθούν οι εφαρμογές του εκτυπωτή και του κινητού μου;

Ναι. Αν και μπορούμε να τις εγκαταστήσουμε με μειωμένη χρέωση, λόγω φορματ, προτείνουμε να τις τοποθετήσετε μόνοι σας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του κινητού ή του εκτυπωτή σας.

Κάνοντας format, χάνω τα αρχεία μου;

Όχι, αρκεί να μας πείτε να κρατήσουμε ένα αντίγραφο. Καθαρίζουμε τα αρχεία σας από τυχόν ιούς, και μετά την εγκατάσταση των Windows, τα μεταφέρουμε ξανά στο laptop σας. Δεν διαγράφουμε τα αρχεία σας χωρίς να μας το έχετε ζητήσει ρητά.

Πώς θα βρω τον κωδικό του Wi-Fi μετά το φορματ;

Για να συνδεθείτε ασύρματα στο internet, κάντε αριστερό κλικ στο εικονίδιο του ασύρματου δικτύου. Επιλέξτε το όνομα του router σας, λογικά είναι αυτό με το πιο ισχυρό σήμα. Κατόπιν, εισάγετε τον κωδικό του ασύρματου δικτύου. Αν δεν τον έχετε αλλάξει, συνήθως βρίσκεται στην κάτω πλευρά του router, αναφερόμενο ως Wireless Key ή WPA ή WPA2 ή WEP. Αν δεν τα καταφέρετε, επικοινωνήστε με τον πάροχο του internet, να σας καθοδηγήσει στην εύρεση του κωδικού.
Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
Εάν θέλετε να κρατήσετε τα αρχεία σας από το λαπτοπ, ζητήστε να κάνουμε backup πριν προχωρήσουμε στην διαμόρφωση του υπολογιστή σας.
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού