Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Φίλτα σκόνης υπολογιστή

Φίλτα σκόνης υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
φιλτρα προστασίας απο σκονη pc

Τοποθέτηση ειδικών φίλτρων σκόνης υπολογιστή
Σε όλες τις εισόδους αέρα στον πύργο σας
Με χρήση δικών μας υλικών για όλες τις διαστάσεις
Με αγορά τυποποιημένων φίλτρων
Εμποδίζοντας την περισσότερη σκόνη
Αφήνοντας ελεύθερη τη ροή του αέρα


Τι μπορεί να προκαλέσει η σκόνη σε ένα PC.

Οι υπολογιστές, όπως και τα laptop, ψύχονται εσωτερικά με την συνεχή ροή του αέρα. Καθώς όμως ο αέρας διαπερνά το σύστημα, μεταφέρει και σκόνη, η οποία εναποθέτεται σε διάφορα εξαρτήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοση του συστήματος ψύξης. Στη συγκέντρωση της σκόνης συμβάλει και το ηλεκτροστατικό φορτίο των κυκλωμάτων. Τα laptop είναι πολύ πιο εύκολο να εμφανίσουν προβλήματα υπερθέρμανσης, καθώς ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος.

Οι desktop υπολογιστές μπορούν να συγκεντρώσουν στο εσωτερικό τους πολύ περισσότερη σκόνη από τους φορητούς. Απλά ο μεγάλος εσωτερικός χώρος, προσφέρει μία καθυστέρηση στα πρώτα συμπτώματα υπερθέρμανσης. Η σκόνη όμως δεν προκαλεί μόνο υπερθέρμανση στο σύστημα σας. Ο συνδυασμός της με την υγρασία μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος για τα εσωτερικά εξαρτήματα του η/υ σας.

Οι οδηγοί οπτικών δίσκων χαλάνε εύκολα από την σκόνη. Η ανάγνωση και εγγραφή DVD και άλλων οπτικών δίσκων, ενδέχεται να αποτύχει όταν ανάμεσα στο laser και στο δισκάκι παρεμβάλλονται μόρια σκόνης. Επιπλέον, το μοτέρ και ο ιμάντας περιστροφής σταδιακά θα χαλάσουν, εάν λειτουργούν χωρίς να είναι καθαρός ο θάλαμος του οπτικού οδηγού.

Όλοι οι ανεμιστήρες πιθανόν να χάσουν ταχύτητα και να αυξήσουν το θόρυβο τους. Η σκόνη που μαζεύεται πάνω στα πτερύγια των fans, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Όμως, η σκόνη που εισβάλει στον εσωτερικό μηχανισμό περιστροφής τους έχει αρνητικές συνέπειες. Θα ξεκινήσουν να κάνουν παραπάνω θόρυβο και κάποια στιγμή θα χαλάσουν.

Σταδιακά θα κλείσει όλη η ωφέλιμη επιφάνεια κάθε ψήκτρας: του επεξεργαστή, της κάρτας γραφικών και του τροφοδοτικού. Η εναπόθεση σκόνης πάνω στις ψήκτρες ανεβάζει τη συνολική θερμοκρασία του συστήματος, όχι μόνο στον επεξεργαστή και στην κάρτα γραφικών. Παράδειγμα, ένα τροφοδοτικό με πολλή σκόνη μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο από έναν ζεστό επεξεργαστή.

Η σκόνη επηρεάζει τη ροή του αέρα στο σταθερό υπολογιστή σας. Τα περισσότερα tower μαζεύουν σκόνη στο μπροστινό τους μέρος, όπου συνήθως υπάρχει ένας ανεμιστήρας 12cm, που εισάγει κρύο αέρα στο σύστημα. Εάν αυτό το σημείο κλείσει από την σκόνη, τότε θα μειωθεί κατά πολύ η ροή του αέρα. Έτσι, ακόμα και αν έχετε καθαρό τον επεξεργαστή, θα ταλαιπωρείται δουλεύοντας με υψηλές θερμοκρασίες.
Συνήθως σκεφτόμαστε το πρόβλημα της σκόνης αφού πρώτα συμβεί κάποια σοβαρή βλάβη. Στην AthensPC προτείνουμε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της σκόνης προληπτικά. Με τακτικό εσωτερικό καθαρισμό και τοποθέτηση φίλτρων, μπορούμε να αποτρέψουμε την συσσώρευση της σκόνης στο εσωτερικό του η/υ.

Σκόνη και υγρασία ο χειρότερος συνδυασμός για τον η/υ σας.

Η συσχέτιση της σκόνης με την υψηλή θερμοκρασία είναι δεδομένη και ευρέως γνωστή. Κάτι που όμως δεν επισημαίνεται όσο θα έπρεπε, είναι η οξείδωση και η πιθανότητα βραχυκυκλώματος.

Η σκόνη γίνεται καλός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος με την βοήθεια της υγρασίας. Η σκόνη θα συγκεντρώσει υγρασία από το περιβάλλον και θα την διατηρήσει για αρκετό διάστημα. Οι απότομες διαφορές θερμοκρασίας θα δημιουργήσουν και αυτές υγρασία. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αποφεύγουμε να τοποθετούμε τον υπολογιστή μας μπροστά σε ανοιχτά παράθυρα. Χωρίς τη σκόνη, η υγρασία δεν θα προσκολλιόταν τόσο εύκολα στις επιφάνειες των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και θα εξατμιζόταν σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η υγρασία σε συνδυασμό με την σκόνη θα δημιουργήσουν ένα υγρό πέπλο πάνω από τα εξαρτήματα σας. Οπουδήποτε υπάρχει μέταλλο θα αρχίσει να διαβρώνεται σιγά σιγά. Το ίδιο ισχύει και για τις χρυσές επαφές των καρτών του υπολογιστή σας, όπως στις μνήμες. Οξείδωση μπορεί να συμβεί και σε όλα τα λειτουργικά στοιχεία των κυκλωμάτων, επειδή σχεδόν όλα έχουν μεταλλικά πόδια για να ενωθούν με την πλακέτα. Όσο περισσότερη η σκόνη και η υγρασία, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η οξείδωση.

Ένα βραχυκύκλωμα μπορεί να συμβεί όταν η σκόνη, με την βοήθεια της υγρασίας, καταφέρει να μεταφέρει αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα από τη μια κόλληση στην άλλη. Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε πλακέτα υπάρχει στο σύστημα σας. Εάν το σπίτι σας είναι κοντά στην θάλασσα θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στη σκόνη. Τα συγκεκριμένα pc δέχονται μεγάλη ποσότητα υγρασίας και μπορούν εύκολα να βραχυκυκλώσουν ή να οξειδώσουν τα εσωτερικά τους εξαρτήματα, ακόμα κι αν η σκόνη είναι λίγη.

Τοποθέτηση φίλτρων προστασίας από την σκόνη στο σταθερό υπολογιστή σας.

Τα φίλτρα είναι η καλύτερη λύση για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας από την σκόνη. Έχοντας ενσωματωμένα dust filters, δε θα χρειάζεται το ίδιο συχνά εσωτερικός καθαρισμός και θα διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα οι χαμηλές θερμοκρασίες.
Υπάρχουν πολλά φίλτρα που μπορούν να καλύψουν διάφορες διαστάσεις ανεμιστήρων. Θα πρέπει όμως το κουτί του υπολογιστή να έχει την δυνατότητα και τον κατάλληλο χώρο να τοποθετηθούν τα φίλτρα. Το κόστος δεν είναι μεγάλο και έτσι μπορείτε να τοποθετήσετε φίλτρο σε όλους τους ανεμιστήρες εισόδου αέρα.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε 3 διαφορετικούς τύπους φίλτρων σκόνης υπολογιστή, με διαφορετικό τρόπο τοποθέτησης και πυκνότητα.
3 διαφορετικοί τύποι φίλτρων σκόνης υπολογιστή
Σε περίπτωση που δεν μπορεί να δεχτεί ο πύργος σας κάποιο φίλτρο ή δεν επιθυμείτε να αγοράσετε κάποιο έτοιμο, μπορούμε να τοποθετήσουμε δικά μας φίλτρα με μηδενικό κόστος αγοράς υλικού και σε οποιαδήποτε διάσταση. Χρησιμοποιούμε ένα λεπτό νάιλον υλικό, που κόβεται σε όποια διάσταση θέλουμε. Οι τεχνικοί υπολογιστών της AthensPC τοποθετούν τα φίλτρα εσωτερικά στον υπολογιστή σας, προσέχοντας και το αισθητικό αποτέλεσμα. Η ροή του αέρα με το συγκεκριμένο υλικό επηρεάζεται απειροελάχιστα ενώ συγκρατεί μέχρι και τα πιο μικρά κομμάτια σκόνης. Έτσι, μόνο με το κόστος της εργασίας μας, μπορούμε να τοποθετήσουμε φίλτρα σε όλες τις εισόδους αέρα του pc σας.

Εάν το σύστημα σας να έχει ήδη αρκετή σκόνη, ίσως χρειαστεί να εκτελέσουμε πρώτα καθαρισμό του πύργου σας πριν προχωρήσουμε στην τοποθέτηση φίλτρων.
Τι μπορείτε να κάνετε...
Εκτός από την τοποθέτηση dust filters, θα πρέπει να διατηρείτε καθαρό τον περιβάλλοντα χώρο του υπολογιστή σας, ειδικά γύρω και κάτω από τον πύργο σας. Εάν είναι τοποθετημένος στο πάτωμα, προσπαθήστε να βρείτε μια θέση πιο ψηλά, έστω και λίγα εκατοστά από το έδαφος. Ιδανική θέση είναι πάνω στο γραφείο, αν το επιτρέπει ο χώρος σας.
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Μην χρησιμοποιείτε εύφλεκτα υλικά στο εσωτερικό του υπολογιστή σας. Μην χρησιμοποιείτε φίλτρα αποροφητήρα καθώς περιορίζουν πολύ την ροή του αέρα.
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού