Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευή laptop > Βελτίωση Windows laptop

Βελτίωση Windows laptop

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
συντήρηση επιτάχυνση λειτουργικού συστήματος windows laptop

Βρίσκουμε τις αιτίες της χαμηλής ταχύτητας
Ρυθμίζουμε τα Windows για μέγιστη απόδοση
Ελαχιστοποιούμε τον χρόνο εκκίνησης του laptop σας
Βελτιώνουμε την ανταπόκριση των Windows
Μειώνουμε το επίπεδο κατακερματισμού των αρχείων


Για ποιο λόγο τα Windows είναι αργά;

Υπάρχουν διάφορες αιτίες, που τα Windows αργούν και συμπεριφέρονται περίεργα. Οι εργασίες συντήρησης και ρύθμισης του λειτουργικού σας συστήματος, βελτιώνουν την απόδοση του. Η συντήρηση είναι αρκετές φορές απαραίτητη, καθώς έτσι τα Windows αποκτάνε ξανά την γρήγορη ανταπόκριση τους, χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσετε σε φορματ του φορητού σας.

Άλλος λόγος που μπορεί τα Windows να καθυστερούν είναι η μόλυνση από κάποιο σοβαρό ιό. Αν διαπιστώσουμε σημάδια μόλυνσης, δεν προχωράμε σε βελτίωση των Windows και σας ενημερώνουμε για το πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προχωρήσουμε σε ξεχωριστή εργασία αφαίρεσης virus και malware η οποία θα έχει διαφορετική χρέωση.

Τελευταία περίπτωση είναι να υπάρχει βλάβη σε κάποιο εξάρτημα του φορητού σας. Για παράδειγμα, ελαττωματικός δίσκος. Με τα πρώτα σημάδια βλάβης υλικού σταματάμε οποιαδήποτε εργασία συντήρησης και επικοινωνούμε μαζί σας. Σας εξηγούμε την ανάγκη να εκτελεστεί ένας πλήρης διαγνωστικός έλεγχος βλάβη σε laptop.

Θέλω τα Windows να λειτουργούν με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Τα Windows αρκετές φορές κολλάνε, είναι πολύ αργά και συμπεριφέρονται παράξενα. Παρόλα αυτά ενδέχεται το λειτουργικό σύστημα να μην έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Μπορεί την στιγμή που παρατηρήσατε την καθυστέρηση κάποια άλλη διεργασία να εκτελείται στο παρασκήνιο και να επηρεάζει αρνητικά την ταχύτητα και απόδοση του laptop σας. Μια κλασσική τέτοια εργασία είναι το κατέβασμα και η εγκατάσταση των αναβαθμίσεων, διαδικασία γνωστή ως Windows update.

Εάν φυσικά όλα λειτουργούν καλά αλλά εξακολουθείτε να βλέπετε αργή συμπεριφορά στο laptop σας, τότε το πρόβλημα είναι στο λειτουργικό σύστημα και θα πρέπει να εκτελεστούν κάποια βήματα ώστε να βελτιωθεί η ταχύτητα του.

Βελτίωση απόδοσης και ανταπόκρισης Windows.

Υπάρχουν συγκεκριμένες εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν ώστε να αυξήσουμε στο μέγιστο την ταχύτητα των Windows. Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσει η συντήρηση να έχουν κατέβει οι αναβαθμίσεις συστήματος. Κάποιες φορές επιδιορθώνουν σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς των Windows.

Η αφαίρεση άχρηστων εφαρμογών είναι απαραίτητη. Μία κατηγορία εφαρμογών που βαραίνουν το σύστημα και πρέπει να αφαιρεθούν, είναι οποιοδήποτε πρόγραμμα driver updater. Εξαιρούνται αυτά του κατασκευαστή laptop ή της κάρτας γραφικών.

Μία άλλη παρεξηγημένη κατηγορία, είναι οι εφαρμογές βελτιστοποίησης γνωστές και ως Speed up, Optimizers ή Boosters. Σε κάποιες περιπτώσεις, ενδέχεται να προκαλέσουν μεγαλύτερη καθυστέρηση στο σύστημα σας παρά να βοηθήσουν, όπως υπόσχονται. Κάθε τέτοια εφαρμογή πρέπει να αφαιρεθεί.

Άλλες εφαρμογές, που μπορεί να καθυστερούν το laptop σας, είναι τα registry cleaners, uninstallers και Windows tweaking. Γενικά, οποιοδήποτε software παραποιεί λειτουργικά αρχεία των Windows, συχνά έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σύστημα. Η ίδια η Microsoft έχει επισημάνει πολλές φορές τον κίνδυνο στην χρήση τέτοιων εφαρμογών.

Προγράμματα που ξεκινάνε μαζί με την εκκίνηση του συστήματος και δεν έχουν τίποτα να σας προσφέρουν, καλό είναι να απενεργοποιηθούν. Τελευταίο στάδιο και πολύ σημαντικό είναι η κατάσταση των αρχείων στον δίσκο, που περιγράφουμε παρακάτω.

Η κατάσταση των αρχείων επηρεάζει την ταχύτητα του laptop σας.

Η υπερβολική ποσότητα των αρχείων, καθώς και η μη δομημένη θέση τους στους μηχανικούς δίσκους, επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση του λάπτοπ σας. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να εκτελέσουμε τις παρακάτω εργασίες.

Αρχικά καθαρίζουμε οποιοδήποτε προσωρινό αρχείο υπάρχει στον δίσκο σας, από οποιαδήποτε εφαρμογή. Τα temporary files εκτός από τον υπερβολικό χώρο που μπορεί να καταλαμβάνουν, μπορούν να επηρεάζουν την απόδοση διαφόρων εφαρμογών. Για αυτό, βεβαιωνόμαστε ότι οποιοδήποτε άχρηστο αρχείο έχει αφαιρεθεί από το σύστημα σας.
Οι μηχανικοί δίσκοι χάνουν σημαντικά την απόδοση τους όταν ο ελεύθερος χώρος είναι κάτω από το 30% της χωρητικότητας τους.
Επόμενη βήμα είναι η ανασυγκρότηση του σκληρού σας δίσκου. Κάθε αρχείο που αποθηκεύεται στον δίσκο, γράφεται σε μικρά τμήματα, που βρίσκει ελεύθερα. Στους μηχανικούς δίσκους, όταν ανοίγουμε ένα αρχείο, μετακινείται η κεφαλή σε κάθε ένα από αυτά τα μικρά τμήματα, με σκοπό να συγκεντρώσει όλο το αρχείο. Όσες περισσότερες μετακινήσεις κάνει η κεφαλή, τόσο πιο πολύ αργεί η ανάγνωση.

Κατά τη διαδικασία της ανασυγκρότησης, αρχεία που είναι σκορπισμένα μέσα στον δίσκο, ξαναενώνονται. Ενώνοντας τα μικρά τμήματα σε ένα ενιαίο, η κεφαλή πηγαίνει μόνο σε ένα σημείο και το αρχείο ανοίγει πιο γρήγορα.
Η εργασία της ανασυγκρότησης εκτελείται μόνο σε μηχανικούς δίσκους και όχι στους SSD. Οι δίσκοι στερεάς κατάστασης δεν επηρεάζονται από τον κατακερματισμό των αρχείων. Παράλληλα, φθείρονται αδίκως κατά την εργασία του defragmentation.
Τέλος, αρχεία που φορτώνονται κατά την εκκίνηση του συστήματος, τοποθετούνται στις πρώτες θέσεις του δίσκου, που είναι πιο γρήγορες. Ένας μηχανικός σκληρός στις πρώτες θέσεις αποθήκευσης, μπορεί να έχει και διπλάσια ταχύτητα από τις τελευταίες. Άρα όσο πιο μπροστά μπουν αυτά τα αρχεία τόσο πιο γρήγορα θα διαβάζονται. Αυτή η μετατροπή θα φέρει αισθητή διαφορά στην ταχύτητα των Windows και στην ανταπόκριση του laptop σας.
Τι μπορείτε να κάνετε...
Μια επανεκκίνηση στον φορητό σας μπορεί να σας έλυνε το πρόβλημα. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου μετά από την εκτέλεση ενός restart, τα Windows επανέρχονται και λειτουργούν πάλι γρήγορα.

Διαβάστε το άρθρο της Microsoft στο οποίο περιγράφει όλους τους τρόπους για να βελτιώσετε την λειτουργία των Windows 7. Παρόμοια βήματα ακολουθείτε και για τα Windows 8, 8.1 ή 10. Σε οποιαδήποτε ενέργεια προχωρείτε με δική σας ευθύνη. https://windows.microsoft.com/el-gr/windows/optimize-windows-better-performance#optimize-windows-better-performance=windows-7
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Μην κατεβάζετε εφαρμογές που σας υπόσχονται βελτίωση στα Windows. Συνήθως τέτοια προγράμματα χρησιμοποιούν πολλούς πόρους συστήματος, εγκαθιστούν πολλά αρχεία και εκτελούν επικίνδυνες αλλαγές στο registry των Windows. Μπορεί να επηρεάσουν το σύστημα σας αρνητικά και να προκαλέσουν μη αναστρέψιμο πρόβλημα, ακόμη και μετά από αρκετό καιρό. Τα προβλήματα που δημιουργούν κάποιες φορές δεν διορθώνονται μετά την απεγκατάσταση της εφαρμογής.
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού