Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευή laptop > Διάγνωση βλάβης laptop

Διάγνωση βλάβης laptop

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
διάγνωση βλάβης laptop

Εντοπίζουμε την αιτία της βλάβης του laptop σας
Εκτελούμε διαγνωστικά σε όλα τα εξαρτήματα του laptop
Έλεγχος πριν και μετά από κάθε επισκευή φορητού
Εξετάζουμε την κατάσταση και των υγιών εξαρτημάτων
Εκτιμάμε αν συμφέρει η επισκευή βάσει της αξίας του


Γιατί ελέγχουμε όλα τα εξαρτήματα, ακόμα και τα υγιή;

Κάποιες βλάβες laptop είναι μεμονωμένες και ανεξάρτητες, από την κατάσταση των υπόλοιπων εξαρτημάτων του.

Όμως, μία βλάβη που εμφανίζει ένας φορητός υπολογιστής, πολλές φορές προκαλείται από κάποιο άλλο πρόβλημα του, που φαινομενικά δεν σχετίζεται με το συγκεκριμένο σύμπτωμα.

Παράλληλα, μπορεί και η ίδια η βλάβη να προκαλέσει επιπλέον πρόβλημα στο laptop. Αυτά είναι τα λεγόμενα αλυσιδωτά προβλήματα. Τέτοιες περιπτώσεις απαιτούν πολύωρη και λεπτομερή διάγνωση.
Παράδειγμα, μία ελαττωματική μπαταρία μπορεί να χάλασε λόγω υψηλής θερμοκρασίας. Εφόσον η μπαταρία δεν λειτουργεί, μια διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα οδηγήσει σε απρόσμενο τερματισμό του συστήματος. Ο απότομος τερματισμός του laptop μπορεί τελικά να χαλάσει ζωτικά αρχεία του λειτουργικού συστήματος ή να προκαλέσει απώλεια αρχείων που επεξεργαζόσασταν.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αλυσιδωτών βλαβών. Αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εκτελούμε πάντα πλήρη και αναλυτική διάγνωση, ακόμη και στις πιο απλές εργασίες όπως η αντικατάσταση της μπαταρίας.

Στην AthensPC οι διαγνώσεις διαρκούν από 6 έως 12 ώρες και εκτελούνται σε πλήρως διαμορφωμένο χώρο, με όλα τα απαιτούμενα εργαλεία. Οι τεχνικοί μας είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες, με πολυετή πείρα στις επισκευές laptop. Όλες οι διαγνώσεις είναι δωρεάν εφόσον προχωρήσουμε σε κάποια επισκευή. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πραγματοποιηθεί έστω μία εργασία, τότε και μόνο η διάγνωση χρεώνεται 13€ (δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ).

Υπάρχει φυσική φθορά στα εξαρτήματα ενός laptop;

Ένας δεύτερος λόγος που εξετάζουμε ακόμη και τα υγιή εξαρτήματα είναι η φυσιολογική φθορά που αποκτούν με την πάροδο του χρόνου. Είναι πιθανό να παρουσιάζουν πτώση στην απόδοση τους, και ας μην εμφανίζουν δυσλειτουργία.

Κλασσικό παράδειγμα η σταδιακή μετάπτωση της απόδοσης του μηχανικού δίσκου ή του μετασχηματιστή του laptop, η οποία, κάποια στιγμή, θα οδηγήσει σε ολοκληρωτική βλάβη. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να γνωρίζετε τέτοιες πτώσεις απόδοσης πριν ξοδέψετε τα χρήματα σας στην επισκευή οιασδήποτε βλάβης του φορητού υπολογιστή σας.

Φανταστείτε να προχωρήσετε σε αντικατάσταση οθόνης, ενώ κάποιο άλλο ανταλλακτικό προτίθεται να εμφανίσει βλάβη. Αν το γνωρίζατε εγκαίρως, πιθανόν να σας συνέφερε να αγοράσετε καινούργιο laptop, αντί να το επισκευάσετε. Είναι κατι που βλεπουμε συχνα σε φορητους που έχουν πέσει, όπου γίνεται αντικατάσταση οθόνης και μετά από μήνες εμφανίζει πρόβλημα και ο δίσκος.

Γιατί τηρούμε ιστορικό με τις αποδόσεις των εξαρτημάτων του φορητού σας.

Κάθε λαπτοπ που έρχεται στο εργαστήριο της AthensPC και περνάει από διάγνωση, μας δίνει πληροφορίες για την κατάσταση των εξαρτημάτων του. Διατηρούμε σε αρχείο αυτά τα στοιχεία, με σκοπό να συγκρίνουμε την απόδοση τους σε μελλοντικές διαγνώσεις. Έτσι, μπορούμε να δούμε με τι ρυθμό πέφτει η απόδοση τους, ώστε να προλαμβάνουμε ακόμα καλύτερα πιθανές μελλοντικές βλάβες. Όπως ακριβώς κάνει και ένας υπεύθυνος γιατρός που σας παρακολουθεί και συγκρίνει τις εξετάσεις σας.
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της διάγνωσης είναι η πρόληψη, όχι μόνο η επισκευή. Ακόμη και ένας άπειρος τεχνικός υπολογιστών μπορεί εύκολα να βρει τις εμφανείς βλάβες. Όμως η πρόβλεψη τυχόν βλαβών καθώς και ο εντοπισμός της πραγματικής αιτίας, απαιτούν μακροχρόνια πείρα και μεθοδικότητα.

Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε την αιτία κάθε βλάβης λαπτοπ;

Η γνώση της αιτίας κάθε βλάβης είναι ο μόνος τρόπος για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες επανεμφάνισης της. Το τι προκαλεί μία βλάβη, πολλές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Συχνά σχετίζεται και με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το laptop σας ή και με άλλους εξωτερικούς παράγοντες.

Παραδείγματα εξωτερικών παραγόντων είναι η συνεχής φόρτιση του, η χρήση του πάνω σε μαλακές επιφάνειες ή σε περιβάλλον με πολλή σκόνη. Ο τεχνικός πρέπει να μιλήσει μαζί σας όση ώρα χρειάζεται, για να μάθει πώς ακριβώς χρησιμοποιείτε τον φορητό σας. Θα σας καθοδηγήσει ανάλογα, για να μην είστε εσείς η αιτία τυχόν επανεμφάνισης της συγκεκριμένης βλάβης. Χωρίς να εντοπιστούν τα πραγματικά αίτια, υπάρχει η πιθανότητα η ίδια βλάβη να εμφανίζεται ξανά και ξανά.

Τελικά, συμφέρει πάντα η επισκευή ενός laptop;

Για να αποφασίσετε αν συμφέρει η επισκευή του laptop σας, θα πρέπει να συγκρίνετε το κόστος της επισκευής με την τωρινή αξία του, και όχι με το κόστος αγοράς του. Υπολογίζουμε τη σημερινή του αξία και αν η επισκευή ξεπερνά το 50%-60% της αξίας του, τότε σας εξηγούμε γιατί είναι ασύμφορη η επισκευή του.

Ένας δεύτερος παράγοντας είναι η ταχύτητα του λάπτοπ. Για παράδειγμα, ένα laptop με μονοπύρηνο επεξεργαστή και με 1 ή 2 GB μνήμη, πιθανόν να μην αξίζει να επισκευαστεί, ακόμα και αν πρόκειται για λίγα χρήματα.

Για να γίνει μια πραγματική εκτίμηση πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω, καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα μίας ολοκληρωμένης διάγνωσης.

Τι προσφέρει ο προληπτικός ή επαναληπτικός έλεγχος του φορητού σας.

Ο επαναληπτικός έλεγχος ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιο εμφανές πρόβλημα, είναι ο μόνος τρόπος για μην βρεθείτε προ εκπλήξεως μίας σοβαρής βλάβης. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα είναι ο έλεγχος της εσωτερικής θερμοκρασίας και η κατάσταση του σκληρού δίσκου.

Όπως αναφέρουμε και στην αρχή της σελίδας, διατηρούμε αρχείο κάθε επισκευής λάπτοπ και συγκρίνουμε όλα τα διαγνωστικά που έχει εκτελέσει ο φορητός σας στο εργαστήριο μας.
Τι μπορείτε να κάνετε...
Μπορείτε να μιλήσετε με την αντιπροσωπεία του laptop σας σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Συχνά οι αντιπροσωπείες παρέχουν τηλεφωνική υποστήριξη σε απλά προβλήματα.

Εάν θέλετε να έχετε μια πρώτη εκτίμηση του προβλήματος αλλά και του κόστους που πιθανόν θα έχει η επισκευή του λαπτοπ σας, καλέστε τώρα την AthensPC και μιλήστε με έναν τεχνικό μας.
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Κυρίως όταν η βλάβη είναι σοβαρή, μην εμπιστεύεστε συμβουλές φίλων ή απλά ένα video στο youtube. Όλοι έχουν άποψη για τις βλάβες που εμφανίζουν τα λάπτοπ, λίγοι όμως θα πάρουν την ευθύνη εάν κάνουν λάθος εκτίμηση. Υπάρχουν βλάβες που καθώς πειραματίζεστε μπορεί να προκαλέσετε κάποια άλλη σοβαρότερη ζημιά.

Μην χρησιμοποιείτε το laptop σας αν έχει σημαντική βλάβη ή μόλυνση από ιούς. Ενδέχεται μία βλάβη να προκαλέσει μία δεύτερη κατά την χρήση. Παράδειγμα ένα λάπτοπ που βράχηκε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπει σε λειτουργία, καθώς μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω βραχυκύκλωμα. Όπως και ένας ιός, αν είναι σοβαρός, μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα αποθηκευτικά μέσα ή αρχεία.
Συχνές ερωτήσεις...
Θα χάσω τα αρχεία μου κατά τη διάγνωση;

Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να μην χαθεί κανένα αρχείο. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που κάποια αρχεία έχουν ήδη επηρεαστεί, όπως όταν υπάρχει βλάβη στην επιφάνεια του σκληρού δίσκου. Μπορεί να βλέπετε τα αρχεία και τους φακέλους σας αλλά να μην μπορείτε να τα ανοίξετε ή να τα αντιγράψετε. Εάν υποπτευτούμε κατά την διάρκεια των διαγνωστικών μας στον δίσκο, ότι εμφανίζει βλάβη που μπορεί να επηρεάσει τα αρχεία σας, τότε σταματάμε άμεσα τη διάγνωση του και σας ενημερώνουμε σχετικά.

Πρέπει να σας ενημερώσω αν το λαπτοπ είναι εντός εγγύησης;

Εάν ο φορητός σας είναι εντός εγγύησης, είναι προς όφελος σας και δική σας ευθύνη να μας ενημερώσετε κατά την παράδοση. Έτσι, θα μπορέσουμε να προσαρμόσουμε τους διαγνωστικούς ελέγχους μας ώστε να παραμείνει εντός εγγύησης. Ορισμένα διαγνωστικά απαιτούν αποσυναρμολόγηση του laptop σας με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εγγύηση του.

Πρέπει να παρακολουθώ την σελίδα του κατασκευαστή για ανάκληση προϊόντος;

Είναι δική σας ευθύνη να είστε ενημερωμένοι για την πιθανότητα ανάκλησης του laptop σας από τον κατασκευαστή. Υπάρχουν περιπτώσεις που λαπτοπ κυκλοφορούν στην αγορά και μετά εμφανίζουν σοβαρό κατασκευαστικό πρόβλημα. Θα πρέπει να βρείτε το ακριβές μοντέλο του φορητού σας στην σελίδα του κατασκευαστή και να ενημερώνεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
Πολλές εταιρίες λαπτοπ προσφέρουν δωρεάν διαγνωστικά προγράμματα για τον φορητό υπολογιστή σας, που ελέγχουν software και hardware βλάβες. Φυσικά εάν δεν έχετε τις κατάλληλες γνώσεις, μπορεί να δημιουργήσουν περαιτέρω πρόβλημα. Παράδειγμα, αν το laptop σας έχει υψηλή θερμοκρασία θα ήταν επικίνδυνο να τα εκτελέσετε. Δείτε παρακάτω τι ελέγχους προσφέρει η HP για την υγεία του φορητού σας, σε αρκετά μοντέλα της. Χρησιμοποιείτε τις πληροφορίες του συνδέσμου με δική σας ευθύνη.
https://support.hp.com/gr-el/document/c01778736
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού