Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Διαγνωστικός έλεγχος υπολογιστή

Διαγνωστικός έλεγχος υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
τεχνικός έλεγχος προβλήματος υπολογιστών δωρεάν

Ελέγχουμε την κατάσταση όλων των ανταλλακτικών του
Διερεύνηση της αιτίας κάθε προβλήματος του υπολογιστή σας
Προσεκτικός έλεγχος ακόμα και των λειτουργικών μονάδων
Εκτίμηση αν πραγματικά αξίζει η επισκευή του computer σας
Επαναληπτικός έλεγχος και μετά την επιδιόρθωση του


Γιατί εκτελούμε διαγνωστικά και στα λειτουργικά ανταλλακτικά του pc σας;

Όλα τα ανταλλακτικά του desktop pc σας έχουν άμεση εξάρτηση μεταξύ τους. Εάν κάποιο από αυτά είναι ελαττωματικό, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάρκεια ζωής και άλλου εξαρτήματος.
Κλασσικό παράδειγμα είναι τα τροφοδοτικά. Αν και δείχνουν ότι δουλεύουν, ενδέχεται να δίνουν ελλιπή ή πλεονάζουσα τροφοδοσία ρεύματος στα υπόλοιπα εξαρτήματα του υπολογιστή σας. Αν λόγου χάρη, τα 5 ή 12 volt πέσουν κάτω από το επιτρεπτό όριο θα προκαλέσουν βλάβη στο DVD-RW, στο σκληρό δίσκο ή και σε άλλα εξαρτήματα.
Άρα μια βλάβη τροφοδοτικού μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη κάποιου άλλου εξαρτήματος. Αυτές οι βλάβες είναι αλυσιδωτές και όχι ανεξάρτητες μεταξύ τους.

Στην AthensPC εκτελούμε πάντα πλήρη διάγνωση στον πύργο σας, ακόμα και στις πιο απλές βλάβες. Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά και άλλα ανταλλακτικά. Ελέγχουμε κάθε ένα εξάρτημα εάν έχει χάσει την απόδοση του και αν μπορεί να αντέξει μεγάλο φόρτο εργασίας. Είναι πολύ βασικό να γνωρίζετε κάτι τέτοιο προτού προχωρήσετε σε οποιαδήποτε επισκευή. Η διάγνωση του υπολογιστή σας στην AthensPC είναι εντελώς δωρεάν, εφόσον προχωρήσετε σε οποιαδήποτε επισκευή. Η μόνη περίπτωση που η διάγνωση χρεώνεται 13€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ), είναι αν για κάποιο λόγο αποφασίσετε να μη γίνει καμια επισκευή.

Τι ρόλο έχουν οι αλυσιδωτές βλάβες στον διαγνωστικό έλεγχο;

Αλυσιδωτές είναι οι βλάβες που προκαλούνται η μία από την άλλη, δηλαδή ένα πρόβλημα να οδηγήσει σε ένα δεύτερο. Κατά την διάγνωση εντοπίζουμε, στο βαθμό που είναι εφικτό, τη σειρά που ξεκίνησαν τα συγκεκριμένα προβλήματα. Η διερεύνηση αλυσιδωτών προβλημάτων είναι μεγίστης προτεραιότητας ώστε να αποφευχθεί παρόμοια κατάσταση στο μέλλον. Προσφέρει μια ξεκάθαρη εικόνα για τη συνολική κατάσταση του υπολογιστή σας και μας βοηθάει να εξασφαλίσουμε την σωστή λειτουργία του στο μέλλον.

Πώς δε θα εμφανιστεί ξανά το ίδιο πρόβλημα στον υπολογιστή σας;

Πολλές φορές είναι εύκολο να διαπιστωθεί ότι ένα εξάρτημα του κομπιούτερ δε δουλεύει σωστά, ακόμα και από ερασιτέχνες τεχνικούς. Η διερεύνηση όμως της αιτίας που προκάλεσε το συγκεκριμένο πρόβλημα θέλει αρκετή εμπειρία, ώστε να διαγνωστεί σωστά.

Η άμεση αντικατάσταση ενός ελαττωματικού ανταλλακτικού, δεν εξασφαλίζει πάντα τη σωστή λειτουργία του Η/Υ. Όπως προαναφέραμε, η αιτία μίας βλάβης έχει μεγαλύτερη σημασία από την επιδιόρθωση της. Δεν αποκλείεται το νέο ανταλλακτικό να χαλάσει σύντομα, χωρίς προφανή λόγο.

Φανταστείτε να προχωρήσετε σε αντικατάσταση μητρικής σε ένα σύστημα που συνδέεται χωρίς γείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Όσες φορές και να αλλάξετε το ανταλλακτικό, η έλλειψη γείωσης θα οδηγεί πάντα σε βλάβες. Έτσι, η έρευνα αυτή δεν πρέπει να σταματά εντός του pc σας.

Συχνά οι βλάβες έχουν σχέση με εξωτερικούς παράγοντες όπως τοποθέτηση του πύργου σε χώρο που δεν αερίζεται επαρκώς, κακό ηλεκτρικό ρεύμα ή χωρίς γείωση, ελαττωματικά καλώδια και συσκευές. Ακόμα και router, που έχουν διαρροές ρεύματος στα ethernet ports. Ο τεχνικός υπολογιστών είναι υποχρεωμένος να διερευνήσει αυτούς τους παράγοντες έστω και αν χρειάζεται να μιλήσει μαζί σας αρκετή ώρα, αναζητώντας τα αίτια.
Επισκευές, χωρίς να γνωρίζουμε την αιτία της βλάβης, είναι επίφοβες και συχνά αυξάνουν τις πιθανότητες να εμφανιστεί ξανά το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα. Γνωρίζοντας την αιτία διασφαλίζουμε την σταθερή λειτουργία του desktop υπολογιστή σας στο μέλλον.

Ιστορικό των διαγνωστικών ελέγχων του υπολογιστή σας.

Κρατάμε αρχείο με όλους τους ελέγχους που εκτελούμε στον σταθερό υπολογιστή σας. Με αυτόν τον τρόπο, μας είναι εύκολο να συγκρίνουμε τα στοιχεία στο μέλλον, σε περίπτωση που έρθει ξανά το σύστημα σας στο εργαστήριο μας. Όπως ακριβώς κάνει και ο επιβλέπων ιατρός σε έναν ασθενή.

Παρατηρούμε μεταβολές που μπορεί να έχει ο υπολογιστής σας με την πάροδο του χρόνου και βλέπουμε τυχόν πτώση στην απόδοση του. Έτσι, εντοπίζουμε στο βαθμό που είναι δυνατό, πιθανές επικείμενες βλάβες. Η πρόληψη μιας βλάβης έχει μεγαλύτερη αξία από την ίδια την επισκευή του συστήματος σας.

Τακτικός διαγνωστικός έλεγχος και τα πλεονεκτήματα του.

Ο έλεγχος του ηλεκτρονικού υπολογιστή σας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προλαμβάνει προβλήματα πριν ακόμα εμφανιστούν. Ακόμα και εάν όλα δείχνουν να λειτουργούν φυσιολογικά, παρατηρούμε τη φθορά που πιθανόν έχει αρχίσει να παρουσιάζεται σε διάφορα εξαρτήματα. Συγκρίνουμε με προηγούμενα διαγνωστικά και εκτιμούμε την τωρινή κατάσταση του υπολογιστή σας, ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία του.

Όντας προετοιμασμένοι, με τα πρώτα σημάδια δρούμε άμεσα. Δεν επιτρέπουμε την περαιτέρω ταλαιπωρία των ανταλλακτικών του tower, που δυνητικά θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερα προβλήματα.

Σίγουρα αξίζει η επιδιόρθωση του σταθερού υπολογιστή σας;

Το αν αξίζει ή όχι να επισκευαστεί ένα pc, εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες: την απόδοση και τη σημερινή αξία του.

Η ταχύτητα του υπολογιστή σας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό, το αν συμφέρει η επισκευή του. Παράδειγμα, ένα σύστημα με απλό επεξεργαστή και 1GB μνήμης σίγουρα δεν αξίζει να δώσετε πολλά χρήματα για την επισκευή του. Αφού υπολογίσουμε το κόστος μίας επισκευής, πρέπει να το συγκρίνουμε με την πραγματική, σημερινή αξία του πύργου. Αν οι εργασίες και τα ανταλλακτικά υπερβαίνουν το 50-60% της τωρινής αξίας, τότε σας ενημερώνουμε ότι αυτή η επισκευή δεν είναι συμφέρουσα. Φυσικά, εσείς λαμβάνετε την τελική απόφαση.
Τι μπορείτε να κάνετε...
Μιλήστε τηλεφωνικά με τεχνικό της AthensPC για να έχετε μια πρώτη εικόνα της έκτασης της βλάβης του υπολογιστή σας και μια προσέγγιση της χρέωσης που μπορεί να προκύψει από την όποια επισκευή του.

Επικοινωνήστε με το κατάστημα από το οποίο αγοράστε τον desktop υπολογιστή σας. Ελέγξτε αν ισχύει η εγγύηση και εξηγήστε τους το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Μπορεί να σας καθοδηγήσουν στην επίλυση του προβλήματος αν είναι κάτι απλό.
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα ή κάποιον επικίνδυνο ιό, μη πειραματίζεστε και μη χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις πιθανόν να προκαλέσετε μια νέα βλάβη ή απλά να κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Μην ακολουθείτε οδηγίες φίλων ή από ιστοσελίδες που απλά βγαίνουν πρώτες στο Google ή ένα βίντεο στο YouTube. Όλοι έχουν κάτι να πουν για το πρόβλημα σας αλλά πολύ λίγοι θα πάρουν την ευθύνη αν χαλάσετε περαιτέρω το pc σας ή χάσετε τα αρχεία σας.
Συχνές ερωτήσεις...
Δεν γνωρίζω αν κάποιο εξάρτημα είναι ακόμα σε εγγύηση.

Θα πρέπει να απευθυνθείτε στο κατάστημα που αγοράσατε τον Η/Υ, για να σας ενημερώσει για την διάρκεια της εγγύησης κάθε ανταλλακτικού. Ως κάτοχοι του υπολογιστή, είστε υπεύθυνοι για την εύρεση αυτής της πληροφορίας πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση κάποιου νέου ανταλλακτικού στο σύστημα σας.

Ο διαγνωστικός έλεγχος μπορεί να επηρεάσει τα αρχεία μου;

Όχι. Η μόνη περίπτωση είναι αν έχουν ήδη χαλάσει κάποια αρχεία, επειδή ο δίσκος είναι ελαττωματικός. Πολλές φορές χρειάζεται να τα ανοίξετε ένα ένα για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα αρχεία δουλεύουν σωστά, ακόμα και αν τα βλέπετε μέσα στους φάκελους. Λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο προστασίας των αρχείων σας και αν διαπιστώσουμε ελαττωματικό δίσκο, επικοινωνούμε άμεσα μαζί σας.
Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
Αν έχετε αρκετές γνώσεις, θέλετε να πειραματιστείτε και το σύστημα σας μπαίνει στα Windows, δείτε τι διαγνωστικά εργαλεία προσφέρει η Microsoft, όπως η ασφαλής λειτουργία. Χρησιμοποιείτε τις πληροφορίες του συνδέσμου με δική σας ευθύνη και ισχύουν για Windows 7.
https://support.microsoft.com/en-us/help/17419/windows-7-advanced-startup-options-safe-mode

κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού