Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Αλλαγή τροφοδοτικού υπολογιστή

Αλλαγή τροφοδοτικού υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
καμμενο τροφοδοτικο η/υ

Ελέγχουμε προσεκτικά όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή σας
Μετράμε την εσωτερική θερμοκρασία του τροφοδοτικού
Καταγράφουμε όλες τις voltage εξόδους του PSU
Ψάχνουμε για φθορές καλωδίων, συνδέσμων και molex
Αντικαθιστούμε το ελαττωματικό σας τροφοδοτικό


Πόσο σημαντικό είναι το τροφοδοτικό για τον υπολογιστή σας.

Το βασικότερο εξάρτημα, που καθορίζει την διάρκεια ζωής όλου του υπολογιστή σας, είναι το τροφοδοτικό. Η διεθνής ονομασία του PSU (Power Supply Unit) εξηγεί και τον ρόλο του: είναι υπεύθυνο για την σωστή παροχή ρεύματος όλων των εξαρτημάτων. Όταν όμως δεν δουλεύει σωστά, ευθύνεται και για αρκετές βλάβες του πύργου σας.

Χαμηλής ποιότητας τροφοδοτικά μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο σταθερό υπολογιστή σας, ακόμη και από τους πρώτους μήνες λειτουργίας. Ειδικά ο συνδυασμός της χαμηλής ποιότητας τους με μια προβληματική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, θα οδηγήσει σε αρκετά προβλήματα. Ένα καλό τροφοδοτικό είναι πάντα μία σωστή επένδυση για το pc σας. Αν το τροφοδοτικό που έχετε δεν είναι αξιόπιστο, θα μπορούσατε να σκεφτείτε σοβαρά την αντικατάσταση του.

Πλήρης έλεγχος του παλιού σας τροφοδοτικού.

Πριν φτάσουν στο σημείο να καούν και να μη δίνουν ρεύμα, τα τροφοδοτικά περνάνε μια χρονική περίοδο κατά την οποία υπολειτουργούν. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ ο πύργος ανοίγει κανονικά, σε κάποιες εργασίες ή μετά από κάποια ώρα, παύει να τροφοδοτείται σωστά και τα εξαρτήματα του δέχονται κακής ποιότητας ρεύμα. Κακό ρεύμα είναι αυτό που αποκλίνει από τα επιτρεπτά όρια των 3.3V, 5V και 12V.
Κάθε ανταλλακτικό υπολογιστή αντιδρά διαφορετικά στην κακή τροφοδοσία και μπορεί να επέλθει βλάβη μετά από παρατεταμένη χρήση. Άρα ένα τροφοδοτικό που δουλεύει, δε σημαίνει ότι λειτουργεί και σωστά. Αυτό το διαπιστώνουμε με μία προσεκτική διάγνωση και κατάλληλους ελέγχους του η/υ σας.
Ακριβώς λόγω των παραπάνω, στην AthensPC εκτελούμε επαναληπτικούς ελέγχους με παρακολούθηση των voltages, σε λειτουργία έξω από τον υπολογιστή σας. Είναι πολύ σημαντικό αυτοί οι έλεγχοι να γίνονται με αποσυνδεδεμένο το τροφοδοτικό. Ένα ελαττωματικό τροφοδοτικό μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να απελευθερώσει πάρα πολύ ρεύμα ή να δώσει ελάχιστο στα υπόλοιπα εξαρτήματα του πύργου, πυροδοτώντας νέες βλάβες.

Ελέγχουμε ψηφιακά την πορεία της θερμοκρασίας. Οι έλεγχοι γίνονται με μηδενική αλλά και με πλήρη κατανάλωση, καθώς και με την συνεχή λειτουργία του για ώρες. Στην διάρκεια του έλεγχου καταγράφουμε τις τιμές και εκτιμάμε την σταθερότητα του. Φυσικά τσεκάρουμε και οπτικά το τροφοδοτικό σας για φθαρμένα καλώδια, καμένα κυκλώματα όπως και για ελαττωματικά molex ή άλλους συνδέσμους.

Παράγοντες που χαλάνε ένα τροφοδοτικό.

Η σωστή συναρμολόγηση και ο επαρκής εξαερισμός παίζουν βασικό ρόλο. Είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα σωστή ροή αέρα στο εσωτερικό του tower. Έτσι, εξασφαλίζεται ότι η θερμότητα των υπολοίπων εξαρτημάτων, δε διαπερνά το τροφοδοτικό. Όταν ένα PSU ζεσταίνεται υπερβολικά, χαλάει πιο γρήγορα. Σε αυτό συμβάλει αρκετά και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, επηρεάζοντας την απόδοση του.

Λάθος επιλογή των απαραίτητων Watt. Η επιλογή των Watt είναι πολύ σημαντική και συνήθως είναι συνετό να υπάρχει περιθώριο 100-200 Watt παραπάνω. Είτε για μελλοντικές αναβαθμίσεις είτε για να μην ζορίζεται την ώρα που λειτουργεί. Οριακές επιλογές watt οδηγούν σε προβλήματα. Δείτε παρακάτω τον power supply calculator που έχει η Cooler Master στην ιστοσελίδα της. Χρησιμοποιείτε τα αποτελέσματα του με δική σας ευθύνη.
http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/

Η συνεχής λειτουργία ενός τροφοδοτικού μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη. Ειδικά αν δεν έχει δοθεί προσοχή στη συναρμολόγηση και στην επάρκεια της ισχύος του. Επίσης, η συνεχής χρήση ενός υπολογιστή, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός αξιόπιστου UPS. Εάν θέλετε να λειτουργείτε συνεχόμενα, για πολλές ώρες τον πύργο σας, είναι η απαραίτητο το τροφοδοτικό να είναι ποιοτικό, με ψηλά ποσοστά efficiency και αρκετές πιστοποιήσεις. Απλά τροφοδοτικά πρέπει να ξεκουράζονται μετά 6-10 ώρες χρήσης.

Τελευταίος σημαντικός παράγοντας είναι, όπως και για όλα τα άλλα εξαρτήματα, η έλλειψη γείωσης στην τροφοδοσία του υπολογιστή σας. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι η πρίζα του τοίχου, στην οποία συνδέετε τον σταθερό σας, έχει γείωση.
Αρνητικά επηρεάζει και η σύνδεση του πύργου σε πολύμπριζα αμφιβόλου ποιότητας ή που έχουν συνδεδεμένα πάνω τους, συσκευές υψηλής κατανάλωσης όπως κλιματιστικά ή αερόθερμα. Ιδανικό είναι να συνδέσετε το υπολογιστή σας σε γειωμένη, ξεχωριστή πρίζα που καταλήγει κατευθείαν στον ηλεκτρολογικό σας πίνακα με ασφάλεια τουλάχιστον 16Α.

Γιατί αντικατάσταση και όχι επισκευή τροφοδοτικού.

Όταν ένα τροφοδοτικό φτάσει στο σημείο να βγει ελλειμματικό, σημαίνει ότι έχει δουλέψει πολλές ώρες, έχει ανεβάσει αρκετή θερμοκρασία και έχει ταλαιπωρηθεί γενικά από το ηλεκτρικό ρεύμα. Προχωρώντας σε αντικατάσταση εξαρτημάτων του, όχι μόνο το κόστος της επισκευής θα ήταν πολύ υψηλό, αλλά και τα υπόλοιπα μέρη του, θα παρέμεναν στην ίδια ταλαιπωρημένη κατάσταση τους. Αποτέλεσμα μια ακριβή επιδιόρθωση τροφοδοτικού χωρίς μεγάλη διάρκεια ζωής. Η αναβάθμιση του με ένα νέο PSU θεωρείται πάντα η καλύτερη λύση.

Η εργασία τοποθέτησης καινούργιου τροφοδοτικού κοστίζει 17€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ) και καλύπτεται από εγγύηση 3 μηνών.

Η παρακάτω εικόνα είναι ενός PSU Corsair TX 650 Watt. Είναι παράδειγμα ενός τροφοδοτικού με καλή κατασκευή και σχετικά οικονομικό.
PSU Corsair TX 650 Watt
Τι μπορείτε να κάνετε...
Αν μετακινείτε τον πύργο σας, για να καθαρίσετε ή να του αλλάξετε θέση, πριν τον ενεργοποιήσετε ξανά, ελέγξτε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας του είναι σφιχτά μέσα στην υποδοχή και δεν έχει κρεμάσει, έστω και λίγο έξω. Όταν ένα καλώδιο τροφοδοσίας δεν είναι καλά στη θέση του, μπορεί να προκαλέσει σπινθήρες πάνω στην είσοδο του τροφοδοτικού.

Να χρησιμοποιείτε καλώδια με όσο το δυνατό, περισσότερες πιστοποιήσεις χαραγμένες πάνω στη πρίζα τους. Προσοχή σε πολύ λεπτά καλώδια που δεν έχουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Αν χυθεί υγρό στον υπολογιστή ή στο τροφοδοτικό σας, κατεβάστε τον γενικό και μετά προσεχτικά, χωρίς να έρθετε σε επαφή με το υγρό, αποσυνδέστε τον και φέρτε τον στο εργαστήριο της AthensPC.
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Αν το τροφοδοτικό μυρίσει καμένο μην το ξαναβάλετε στη πρίζα. Αποσυνδέστε τον υπολογιστή σας και φέρτε τον στο κατάστημα μας.

Μην ανοίγετε και μην εισάγετε κατσαβίδια ή άλλα αντικείμενα στο εσωτερικό του PSU. Μπορεί να σας χτυπήσει το ηλεκτρικό ρεύμα ακόμα και αν είναι ανενεργό ή αποσυνδεδεμένο για χρόνια.
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού