Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Εγκατάσταση motherboard υπολογιστή

Εγκατάσταση motherboard υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
αναβάθμιση μητρικής πλακέτας pc

Πλήρης διάγνωση όλων των εξαρτημάτων του η/υ
Αναβαθμίζουμε την παλιά σας μητρική πλακέτα
Αντικαθιστούμε την ελαττωματική μητρική
Εγκαθιστούμε καινούργια motherboard
Επαναληπτικός έλεγχος άριστης λειτουργίας


Απαραίτητος ο συνολικός και λεπτομερής έλεγχος του pc σας.

Όλα τα εξαρτήματα ενός υπολογιστή, συνδέονται στη μητρική πλακέτα και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω αυτής. Συνήθως, είναι το πιο ακριβό ανταλλακτικό στη σύνθεση ενός pc, όπως και ο επεξεργαστής.
Ο πλήρης έλεγχος όλων των εξαρτημάτων του υπολογιστή σας είναι απαραίτητος πριν από οποιαδήποτε αναβάθμιση και επισκευή, πόσο μάλλον αν σκοπεύετε να επενδύσετε σε μια νέα μητρική. Πολλές φορές, η κακή κατάσταση των υπόλοιπων εξαρτημάτων, μπορεί να σας αποτρέψει από μια τέτοια αναβάθμιση.
Για να αξίζει οικονομικά μία αντικατάσταση motherboard, θα πρέπει τα υπόλοιπα εξαρτήματα του να είναι σε καλή κατάσταση. Αν ο υπολογιστής έχει και άλλες βλάβες, αθροιστικά ίσως είναι ασύμφορη η επισκευή. Η διάγνωση εκτελείται ώστε να προλάβουμε τέτοιες περιπτώσεις.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα ανταλλακτικά του υπολογιστή σας, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την σωστή λειτουργία της μητρικής. Ένα ελαττωματικό DVD-RW μπορεί να μη συσχετίζεται άμεσα, αλλά ένα κακό τροφοδοτικό θα δημιουργούσε πρόβλημα στη νέα σας μητρική. Το τροφοδοτικό πρέπει να έχει σταθερή και εντός των επιτρεπτών ορίων, τάση στις εξόδους. Εάν δεν μπορεί να παρέχει σωστό ρεύμα, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη.

Η εσωτερική θερμοκρασία του σταθερού υπολογιστή, είναι ένας ακόμη πολύ σημαντικός παράγοντας, που επηρεάζει τη μητρική. Τα επίπεδα θερμοκρασίας πρέπει να ελέγχονται τακτικά, ώστε να παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα και να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του πύργου.
Στην AthensPC η εργασία αλλαγής μητρικής περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέας, κορυφαίας ποιότητας θερμοαγώγιμης πάστας καθώς και εκτενή καθαρισμό της ψήκτρας του επεξεργαστή.
Πριν την αναβάθμιση του motherboard, πρέπει να ελεγχτούν και οι μνήμες, γιατί αν τυχόν είναι ελαττωματικές, θα εμφανίζουν κατά διαστήματα μπλε οθόνες και θα παγώνουν τον υπολογιστή σας. Πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα δουλέψουν άψογα με το καινούργιο ανταλλακτικό.

Η κατάσταση του σκληρού δίσκου μπορεί να μην έχει άμεση σχέση με την μητρική σας, αλλά θα επηρεάσει το συνολικό κόστος αν διαπιστωθεί ότι παρουσιάζει προβλήματα. Μετά τη διάγνωση που εκτελούμε, σας ενημερώνουμε και για τον δίσκο, προτού προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε εργασία.

Επιλογή απολύτως συμβατής μητρικής για τον υπολογιστή σας.

Η αντικατάσταση motherboard, είναι μία καλή ευκαιρία να αναβαθμίσετε τον επεξεργαστή σας αφού δεν θα υπάρχει καμία παραπάνω χρέωση στις εργασίες που θα εκτελέσουμε. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια τέτοια απόφαση, καθώς θα επηρεάσει το socket της μητρικής που πρόκειται να αγοράσετε. Παράδειγμα FM2+, AM3+, AM4, 1150, 1151, 1366, 2011-3 και άλλα.

Η επιλογή καινούργιας μητρικής πλακέτας, για ένα ήδη συναρμολογημένο σύστημα, ορισμένες φορές είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Στην AthensPC μελετάμε κάθε περιορισμό των προεγκατεστημένων εξαρτημάτων του desktop υπολογιστή σας.

Πρωταρχικά, πρέπει να είναι απολύτως διαπιστωμένη η συμβατότητα στο τρίγωνο επεξεργαστής – μητρική – μνήμη. Άρα, πρέπει να βρεθεί κατάλληλος τύπος μητρικής που να ταιριάζει με τον υπάρχοντα επεξεργαστή και μνήμη. Αυτή η διαδικασία είναι αντίστροφη από μια νέα σύνθεση ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπου ξεκινάμε από την επιλογή επεξεργαστή και καταλήγουμε στην motherboard.

Επίσης, θα πρέπει να ελεγχτεί προσεκτικά η συμβατότητα SSD δίσκων MSATA, PCI-E, NVMe, M.2 και U.2. Οι συγκεκριμένοι τύποι δίσκων μπορεί να μη συνεργάζονται σωστά με όλες τις μητρικές.

Η νέα μητρική πρέπει να χωράει στο εσωτερικό του πύργου σας. Παρακάτω δείτε διάφορα γνωστά μεγέθη μητρικής με τις ονομασίες των τύπων τους. Οι πιο γνωστές είναι EATX, ATX, mATX (ή uATX) και ΜΙΤΧ.
Μεγέθη μητρικής και οι ονομασίες των τύπων τους

Εγκατάσταση μητρικής και τοποθέτηση νέας κορυφαίας θερμοαγωγιμότητας πάστας.

Οι τεχνικοί της AthensPC θα αναλάβουν τη σωστή απεγκατάσταση την παλιάς σας μητρικής. Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε σύστημα πλήρως αποφορτισμένο από ηλεκτρικό ρεύμα. Θα εγκαταστήσουν την νέα μητρική με ιδιαίτερη προσοχή στον στατικό ηλεκτρισμό και στη γείωση, τόσο των εργαλείων ή του πάγκου εργασίας, όσο και στον ίδιο τον τεχνικό.

Καθαρίζουμε την παλιά πάστα του επεξεργαστή και αφού περάσουμε με ειδικό purifier τις επιφάνειες, τοποθετούμε νέα πάστα υψηλής θερμοαγωγιμότητας.

Το σύστημα ψύξης του επεξεργαστή, καθαρίζεται από οποιοδήποτε ίχνος σκόνης και τοποθετείται στη μητρική. Και οι μνήμες καθαρίζονται επιμελώς, πριν εγκατασταθούν στην motherboard, ώστε να έχουν απόλυτη επαφή με τα νέα DIMMs.

Εάν χρειάζεται να εκτελεστεί αναβάθμιση του bios της μητρική σας για να λειτουργήσει σωστά, γίνεται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Υπάρχουν μητρικές όπου για να δουλέψει σωστά ο επεξεργαστής ή και άλλα εξαρτήματα, πρέπει να φτάσουν σε συγκεκριμένη έκδοση BIOS.

Τελικός διαγνωστικός έλεγχος.

Μετά την επανασυναρμολόγηση του υπολογιστή σας, εκτελείται ο τελικός έλεγχος του στο εργαστήριο της AthensPC. Διασφαλίζουμε τη σωστή συνεργασία της καινούργιας μητρικής με όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστικού συστήματος.

Οι έλεγχοι γίνονται σε πλήρη κατανάλωση επεξεργαστή, κάρτας γραφικών άλλα και ταυτόχρονη ανάγνωση μνήμης και σκληρού δίσκου. Σε όλη την διάρκεια των διαγνωστικών ελέγχεται συνεχώς η θερμοκρασία των εξαρτημάτων. Έτσι, εξασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία του η/υ σας με γραπτή εγγύηση εργασιών 6 μηνών. Το ανταλλακτικό της νέας μητρικής συνοδεύεται από την εγγύηση κατασκευαστή.
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Μη δοκιμάστε να εγκαταστήσετε την μητρική μόνοι σας. Οι περισσότερες ερασιτεχνικές τοποθετήσεις μητρικής, παρουσιάζουν πολλά προβλήματα σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που είναι δύσκολο να αναλυθούν χωρίς τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις.

Μη συμπεραίνετε οποιαδήποτε συμβατότητα της μητρικής με τις μνήμες, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τον DDR τύπο της μνήμης. Χρειάζεται να επαληθεύστε την συμβατότητα με στοιχεία που θα βρείτε στον κατασκευαστή της μητρικής ή και της μνήμης. Διαβάστε περισσότερα για την συμβατότητα μνήμης στους σταθερούς υπολογιστές.
Συχνές ερωτήσεις...
Υπάρχουν μητρικές πλακέτες υπολογιστών που δέχονται 2 τύπους μνήμης;

Ναι, αν και δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα. Όπως στο παρελθόν στις Socket 775 μητρικές υπήρχαν combo μοντέλα που υποστήριζαν DDR2 και DDR3 μνήμες. Έτσι και στις 1151 μητρικές παράδειγμα, θα βρείτε μοντέλα που υποστηρίζουν DDR3, DDR3L και DDR4 μνήμες. Φυσικά όχι για παράλληλη χρήση, δηλαδή δεν λειτουργούν ταυτόχρονα και οι 2 τύποι μνήμης.
Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
Αν δυσκολεύεστε να αποφασίστε ποια μητρική θα επιλέξετε, διαβάστε το παρακάτω άρθρο της DigitalTends.com. Περιγράφονται κάποια χρήσιμα στοιχεία που μπορείτε να λάβετε υπόψη σας. Σε οποιαδήποτε επιλογή ή ενέργεια καταλήξετε με το συγκεκριμένο άρθρο, είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη.
http://www.digitaltrends.com/computing/the-motherboard-is-the-most-important-component-in-your-pc-heres-how-to-buy-the-right-one/
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού