Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Τεχνικός υπολογιστών > Εγκατάσταση δικτύου υπολογιστών ρύθμιση κοινόχρηστων αρχείων

Εγκατάσταση δικτύου υπολογιστών ρύθμιση κοινόχρηστων αρχείων


δημιουργία τοπικου δικτυου από τεχνικούς δικτυών

Θέλετε να συνδέσετε τους υπολογιστές σας σε δίκτυο;
Εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης στον χώρο σας
Ρύθμιση τοπικού δικτύου υπολογιστών
Δημιουργία κοινής χρήσης αρχείων και εκτυπωτών


Πόσο χρήσιμη είναι η δημιουργία ενός κοινόχρηστου δικτύου στο σπίτι ή στο γραφείο σας;

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές από την αρχή της ιστορίας τους, χαρακτηρίζονται για την δυνατότητα αποθήκευσης των δεδομένων σας σε ηλεκτρονική μορφή. Άλλωστε, δε θα είχε κανένα νόημα να επεξεργάζεστε τα δεδομένα σας, χωρίς να μπορείτε να συνεχίσετε την επόμενη μέρα, από εκεί που είχατε μείνει.

Μέχρι και σήμερα, η ανάγνωση και η επεξεργασία αρχείων παραμένει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτή όμως η δυνατότητα γίνεται αρκετά περίπλοκη, όταν χρησιμοποιείτε παραπάνω από έναν υπολογιστή.

Τόσο στο σπίτι όσο και στην εργασία σας, η κοινή χρήση των αρχείων καλύπτει πάρα πολλές ανάγκες. Η καθημερινή μεταφορά τους, από τον έναν υπολογιστή στον άλλον, με εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα, είναι αρκετά κουραστική. Έτσι, η δημιουργία ενός τοπικού δικτύου στον χώρο σας έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα, με τον ταχύτερο και πιο εύκολο τρόπο.
Κερδίζετε πολλές ώρες και γλιτώνετε πολύ κόπο όταν όλοι οι υπολογιστές σας, με ένα κλικ σας προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε οποιοδήποτε αρχείο. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στην περιστασιακή ανάγκη ενός απλού χρήστη υπολογιστή, αλλά σε καθημερινές διαδικασίες που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη.
Το κοινόχρηστο δίκτυο μπορεί να υλοποιηθεί με πολλούς τρόπους, ένας από τους οποίους είναι η μόνιμη εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης στον χώρο σας. Παρακάτω περιγράφουμε γιατί είναι η καλύτερη λύση και με την μεγαλύτερη ταχύτητα.

Γιατί η δομημένη καλωδίωση είναι η καλύτερη λύση δημιουργίας δικτύου Η/Υ.

Η εγκατάσταση μόνιμης καλωδίωσης ethernet είναι πάντα ο πιο σταθερός και γρήγορος τρόπος σύνδεσης πολλών υπολογιστών μεταξύ τους. Αν εξαιρέσουμε τη δυσκολία εγκατάστασης, είναι η ιδανική λύση με πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Υλοποιήσεις δικτύου ασύρματα ή με χρήση powerlines έχουν πολλά περισσότερα μειονεκτήματα σε σύγκριση με την δομημένη καλωδίωση.

Ένα ενσύρματο δίκτυο Ethernet έχει πάντα την ταχύτερη μεταφορά δεδομένων από οποιαδήποτε άλλη υλοποίηση, με εξαίρεση τις οπτικές ίνες. Οι ταχύτητες καθορίζονται από τον τύπο του καλωδίου που θα χρησιμοποιηθεί. Ξεκινάνε από τα 10Mbps και φτάνουν τα 10Gbps. Φυσικά σε κάθε περίπτωση απαιτείται και ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Το μήκος του καλωδίου μπορεί να φτάσει μέχρι τα 100 μέτρα για δίκτυα μέχρι 1Gbps ή στα 55 μέτρα για 10Gbps ταχύτητα. Τόσο μεγάλη απόσταση είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλυφτεί από ένα ασύρματο δίκτυο σε εσωτερικό χώρο.

Ελάχιστη επίδραση από διάφορες παρεμβολές του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος. Βασική προϋπόθεση βέβαια, να έχει γίνει μια προσεκτική εγκατάσταση με κατάλληλα καλώδια και κανάλια, αποφεύγοντας τις καλωδιώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Τα καλώδια Ethernet αντέχουν για πάρα πολλά χρόνια, ειδικά αν δεν έρχονται σε επαφή με υγρασία, ήλιο και χιόνι. Ένα σωστά δομημένο ενσύρματο δίκτυο είναι πολύ δύσκολο να χαλάσει, εκτός αν επέλθει βλάβη στο ίδιο το καλώδιο. Κατά τα άλλα, δεν φθείρεται με την χρήση.

Χαμηλό κόστος αγοράς υλικών. Ειδικά όταν πρόκειται για μικρούς χώρους, με μικρές αποστάσεις, το κόστος ενός Ethernet network μπορεί να είναι πιο φθηνό και από ένα ζεύγος Powerlines.

Ποιο είναι το κατάλληλο καλώδιο για το δικό σας δίκτυο;

Κάθε τοπικό δίκτυο έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το καλώδιο που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι αντίστοιχο με τις συσκευές που θα ενωθούν στο δίκτυο, ώστε να καλύπτει τουλάχιστον τις υπάρχουσες απαιτήσεις. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, η AthensPC θα σας προτείνει τον κατάλληλο τύπο καλωδίου.

  Η ποιότητα και η κατηγορία του καλωδίου επηρεάζει τα ακόλουθα:
 • Κόστος
 • Απόδοση
 • Ταχύτητα
 • Προστασία από παρεμβολές
 • Μέγιστο μήκος χωρίς απώλειες
 • Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες UTP και FTP καλωδίων, όπως Cat5, Cat5e, Cat6, Cat6a, Cat7, Cat7a με υλικά διαφορετικής αντοχής και ανάλογες ταχύτητες. Κάθε μια κατηγορία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, που καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες. Για οικιακή χρήση ή μικρούς χώρους εργασίας συνήθως επιλέγονται τα Cat5e και Cat6 UTP καλώδια.

  Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τις πιο κλασσικές κατηγορίες καλωδίων UTP / FTP με τις ταχύτητες και το μήκος που μπορούν να υποστηρίξουν.
  CAT κατηγορίες καλωδίων UTP FTP με ταχύτητες και μήκος

  Πώς γίνεται η εγκατάσταση ενός τοπικού δικτύου;

  Αφού επιλέξουμε τον κατάλληλο τύπο καλωδίου που καλύπτει τις ανάγκες σας, μετά επιλεγούμε τα κανάλια, στα οποία θα τοποθετηθεί το καλώδιο στον χώρο σας. Μετράμε τις αποστάσεις και υπολογίζουμε το κόστος των υλικών. Η τοποθέτηση καναλιών δεν είναι απαραίτητη σε εσωτερικούς χώρους, παρά μόνο για αισθητικούς λόγους. Τα καλώδια εξαφανίζονται μέσα στα κανάλια, τα οποία μπορούν να βαφτούν στο χρώμα του τοίχου.
  Η χρήση καναλιών είναι απαραίτητη όταν τα καλώδια βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο, για να είναι προστατευμένα από φυσικές φθορές και τις καιρικές συνθήκες. Έτσι, εξασφαλίζουμε την ποιότητα του τοπικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή του.
  Τα κανάλια και το καλώδιο τοποθετούνται στη διαδρομή που επιθυμείτε να διανύσουν. Κατόπιν, τερματίζονται με πρίζες UTP κοντά στη συσκευή που θέλετε να συνδέσετε. Από εκεί και πέρα, συνδέουμε τον υπολογιστή και τις υπόλοιπες συσκευές στο δίκτυο, με χρήση ξεχωριστού καλωδίου Ethernet.

  Σε αυτό το σημείο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο λειτουργικό σας σύστημα ώστε να δημιουργήσουμε ένα κοινόχρηστο δίκτυο. Επιλέγουμε ποιους εκτυπωτές και φακέλους από το σύστημα σας επιθυμείτε να γίνουν κοινόχρηστοι και ενεργοποιούμε την δυνατότητα αυτή. Δοκιμάζουμε ότι λειτουργούν όλα στην εντέλεια και πλέον το δίκτυο σας είναι έτοιμο!

  Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας και ειδικευμένος τεχνικός δικτύων της AthensPC θα λύσει κάθε απορία σας, σχετικά με τη δομημένη καλωδίωση, βρίσκοντας την καλύτερη λύση για εσάς.
  κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
  πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
  Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
  Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
  Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
  PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
  Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


  Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
  turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
  Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


  AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
  Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
  AthensPC
      Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
      Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
  Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
  Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού