Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Τεχνικός υπολογιστών > Εγκατάσταση αναμεταδότη WiFi repeater ή access point

Εγκατάσταση αναμεταδότη WiFi repeater ή access point


τεχνικοι υπολογιστων ρυθμίζουν τον wifi αναμεταδότη ίντερνετ

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το WiFi δίκτυο σας;
Δεν μπορεί να καλύψει όλα τα δωμάτια στο σπίτι σας;
Έχετε ασθενές σήμα ή θέλετε να το μεταφέρετε σε άλλο όροφο;
Λύνουμε οποιοδήποτε πρόβλημα ασύρματης δικτύωσης


Γιατί το σήμα του WiFi είναι ασθενές στον χώρο μου;

Αντιμετωπίζετε δυσκολία να συνδεθείτε στο WiFi δίκτυο σας; Βλέπετε συχνά στον υπολογιστή σας να υπάρχουν διαθέσιμες μια ή καθόλου γραμμές στην WiFi σύνδεση σας; Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα να συνδεθούμε στο ασύρματο δίκτυο μας. Συνήθως όταν μεταφέρουμε το laptop, tablet ή το κινητό μακριά από το router μας, το σήμα εξασθενεί αρκετά. Ας δούμε αρχικά κάποιους λόγους που το σήμα του WiFi δεν φτάνει σε όλα τα σημεία του σπιτιού σας.
Τα φυσικά αντικείμενα εξασθενούν το WiFi με βάση την πυκνότητα και την αντανάκλαση του υλικού. Υλικά τα οποία υπάρχουν στην κατασκευή του κτηρίου ή στην επίπλωση του διαμερίσματος.
Οι εξωτερικοί τοίχοι και οι κολώνες του οικήματος είναι πιο δύσκολο να διαπεραστούν από το ασύρματο δίκτυο. Συνήθως περιλαμβάνουν περισσότερο τσιμέντο και οι κολώνες είναι ενισχυμένες με σίδερο όπου είναι πιο δύσκολο να διαπεράσει το WiFi. Οι απλές μεσοτοιχίες του διαμερίσματος έχουν κυρίως τούβλα και σοβά όπου περάνει το ασύρματο δίκτυο πιο εύκολα. Δείτε στην εικόνα παρακάτω πόσο πολύ επηρεάζουν διάφορα υλικά τη μετάδοση του ασύρματου ίντερνετ.
Υλικά που επηρεάζουν τη μετάδοση του WiFi
Οι παρεμβολές των ραδιοσυχνοτήτων του χώρου σας θα επηρεάσουν αρνητικά το σήμα του ασυρμάτου δικτύου σας. Κλασσικά παραδείγματα είναι οι βάσεις των ασυρμάτων τηλεφώνων και ο φούρνος μικροκυμάτων. Το ίδιο ισχύει και για τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές από ψυγεία, ανεμιστήρες και γενικά οικιακές συσκευές οι οποίες περιλαμβάνουν μοτέρ στην κατασκευή τους.

Πώς θα έχετε δυνατό WiFi σήμα χωρίς αγορά επιπλέον εξοπλισμού.

Πριν τρέξετε να αγοράσετε συσκευές και να καλέσετε τεχνικό στον χώρο σας, υπάρχουν κάποιες συμβουλές, που μπορείτε να ακολουθήσετε. Θα παρουσιάσουμε αναλυτικά παρακάτω τι ακριβώς μπορείτε να δοκιμάσετε πριν προβείτε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Οι συμβουλές αυτές μπορεί να αυξήσουν την έκταση κάλυψης του ασύρματου δικτύου σας.

Τοποθετήστε το router στο κέντρο του σπιτιού ή του γραφείου σας. Αν το router σας είναι στην άκρη του διαμερίσματος, δύσκολα θα φτάσει σε όλα τα δωμάτια.

Επιλέξτε μια θέση ψηλά, τουλάχιστον μισό μέτρο από το ταβάνι. Έτσι αποφεύγετε περισσότερα έπιπλα στην διασπορά του δικτύου σας.

Βρείτε μια θέση όπου δεν παρεμβάλλονται έπιπλα και υλικά που επηρεάζουν αρνητικά την μετάδοση του WiFi. Δείτε στην αρχή του κειμένου για λεπτομέρειες.

Δείτε αν μπορείτε δωρεάν ή με μικρή χρέωση να αναβαθμίσετε το router μέσω του παρόχου σας. Ειδικά αν το έχετε πολλά χρόνια μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρό όσο τα νέα μοντέλα και να μην έχει τα τελευταία πρωτοκόλλα μετάδοσης.

Εάν το router σας περιλαμβάνει μετακινουμένη κεραία τοποθετήστε την όρθια, για να έχετε καλύτερη οριζόντια μετάδοση του ασύρματου δικτύου σας.

Αποφύγετε την τοποθέτηση του router κοντά στον ανελκυστήρα στις μεζονέτες.

Μη τοποθετείτε το router σας δίπλα στην βάση του ασύρματου τηλεφώνου ή κοντά στον φούρνο μικροκυμάτων.

Επιλέξτε το κατάλληλο κανάλι στις ρυθμίσεις του router σας. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή WiFi Analyzer ώστε να ανακαλύψετε σε ποια κανάλια εκπέμπουν τα γειτονικά σας router. Κρατήστε όσο μεγαλύτερες αποστάσεις μπορείτε από τα ακριανά κανάλια (κι ας είναι ελεύθερα) καθώς και από τα άλλα router. Παράδειγμα, αν οι γείτονες σας εκπέμπουν στα κανάλια 4,6 και 12, ή καλύτερη θέση θα ήταν η 9. Για την διαδικασία αλλαγή WiFi channel στο router σας επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη του παρόχου σας. Ας έχετε υπόψη ότι υπάρχουν modem/router που αλλάζουν αυτόματα το κανάλι τους, ενώ άλλα όχι.

Εάν έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και δεν σας ικανοποιεί το σήμα, τότε πιθανόν χρειάζεστε να επεκτείνετε το ασύρματο δίκτυο σας με χρήση επιπρόσθετων συσκευών αναμετάδοσης. Μια λύση, με εύκολη τοποθέτηση είναι τα PowerLines ή τα WiFi repeaters.

Τι είναι το WiFi repeater και πώς εγκαθίσταται;

To WiFi repeater είναι μια συσκευή, η οποία λαμβάνει το υπάρχον ασύρματο δίκτυο σας και το αναμεταδίδει πιο ενισχυμένο. Ονομάζονται και WiFi Extender ή Booster, αναμεταδότης, δέκτης ή ενισχυτής σήματος. Οι διαφορές που έχουν είναι ελάχιστες και είναι όλα σχεδιασμένα ώστε να επεκτείνουν το ασύρματο δίκτυο σας. Επιλέξτε έναν Dual Band ή Dual Radio αναμεταδότη καθώς έχουν πολύ καλύτερη ταχύτητα.

Η τοποθέτηση του WiFi repeater πρέπει να γίνει στο σημείο που εξασθενεί το υπάρχον WiFi και πάντα σε κατάλληλη θέση, μακριά από εμπόδια (όπως αναφέρουμε και για το router παραπάνω). Η ρύθμιση τους γίνεται συνήθως με χρήση του WPS πλήκτρου, αν υποστηρίζεται από το router σας, ή μέσα από την εφαρμογή του ίδιου του repeater.

Μπορείτε να συνδυάσετε και την χρήση καλωδίων ethernet τμηματικά, με εγκατάσταση Access Point, που με τη σειρά τους αναμεταδίδουν το σήμα.

Βασιστείτε στην AthensPC για την επέκταση και αναμετάδοση του δικτύου σας.

Εάν θέλετε να δώσετε μια οριστική λύση στο πρόβλημα του ασύρματου δικτύου σας, επικοινωνήστε με έναν τεχνικό δικτύων της AthensPC. Η υλοποίηση ενός δικτύου συχνά απαιτεί τον συνδυασμό διάφορων τεχνικών μετάδοσης. Χρειάζεται εμπειρία για τη μελέτη του χώρου, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση με το χαμηλότερο κόστος.
Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
Τι είναι το LiFi και ποια η διαφορά του από το WiFi; Είναι πράγματι 100 φορές πιο γρήγορο από το WiFi; Διαβάστε ένα σχετικό, πολύ ενδιαφέρον άρθρο
https://www.techworld.com/big-data/what-is-li-fi-everything-you-need-know-3632764/
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού