Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευή laptop > Επισκευή καλωδίου οθόνης laptop

Επισκευή καλωδίου οθόνης laptop

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
επισκευή καλώδιο οθόνης λαπτοπ

Εκτελούμε δωρεάν διαγνωστικά σε όλο το λάπτοπ σας
Ελέγχουμε αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα στην καλωδιοταινία
Επισκευάζουμε το καλώδιο, εφόσον είναι εφικτό
Αντικαθιστούμε με γνήσιο καινούργιο ανταλλακτικό
Τελικός έλεγχος καλής λειτουργίας του laptop σας


Γιατί χαλάει το καλώδιο της οθόνης ενός laptop;

Το καλώδιο που συνδέει την οθόνη του φορητού υπολογιστή με τη μητρική πλακέτα, ονομάζεται και καλωδιοταινία. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χαλάει και να μη κόβεται εύκολα. Στα περισσότερα laptop αυτό το καλώδιο δεν θα χαλάσει.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που η καλωδιοταινία της οθόνης φθείρεται ή κόβεται σε σημεία. Για αυτό συνήθως ευθύνεται η κακή χρήση του λάπτοπ αλλά όχι πάντα. Έχει παρατηρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις, ότι ο σχεδιασμός και η κατασκευή του φορητού συμβάλουν στη βλάβη του καλωδίου.

Ένας λόγος που μπορεί να χαλάσει το καλώδιο οθόνης σταδιακά, είναι η κακή τοποθέτηση του. Είτε από εργοστασιακό λάθος, είτε από ερασιτεχνική επανασυναρμολόγηση. Η καλωδιοταινία έχει μία μόνο συγκεκριμένη θέση, στην οποία δεν μπορεί να φθαρεί. Λίγα χιλιοστά απόκλισης από το κατάλληλο σημείο, αρκούν για να προκληθεί επαφή με τα πλαστικά, η οποία θα οδηγήσει σε τριβή του καλωδίου. Επίσης, τα ίδια τα hinges θα τραβάνε την καλωδιοταινία πιο πολύ κάθε φορά που ανοιγοκλείνει η οθόνη και κάποια στιγμή, αναπόφευκτα θα κοπεί.

Ο δεύτερος πιο συνηθισμένος λόγος που χαλάει η καλωδιοταινία (ribbon cable) είναι η απρόσεχτη χρήση ενός λάπτοπ. Συγκεκριμένα, όταν ανοίγουμε πάρα πολύ την οθόνη, το καλώδιο δοκιμάζεται αρκετά. Το ίδιο συμβαίνει όταν σηκώνουμε το laptop, κρατώντας το από την οθόνη ή όταν δεχθεί σοβαρά χτυπήματα.  Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν απλά με λίγη προσοχή.

Η συχνότητα που μία οθόνη λάπτοπ ανοιγοκλείνει καθημερινά επηρεάζει κάποια μοντέλα. Όλα τα laptop δεν έχουν τον ίδιο προσεγμένο σχεδιασμό. Υπάρχουν ορισμένα που μειονεκτούν στην αντοχή της καλωδιοταινίας και των hinges, λόγω κατασκευής. Έτσι, μετά από πολλές επαναλήψεις, φθείρεται το καλώδιο της οθόνης.

Αυτό δε σημαίνει ότι προτείνουμε να μην κλείνετε το καπάκι, αφού και αυτό προσφέρει σημαντική προστασία στο λαπτοπ σας. Απλά καλό είναι να μην το ανοιγοκλείνετε άσκοπα, πολλές φορές κάθε μέρα.
Καλωδιοταινία οθόνης λαπτοπ με βύσμα υποδοχής
Η παραπάνω εικόνα δείχνει μία καλωδιοταινία, που στο αριστερό της μέρος βρίσκεται το βύσμα υποδοχής για την οθόνη και στο δεξί, της μητρικής.

Τα συμπτώματα ενός laptop με βλάβη στην καλωδιοταινία.

Μία καλωδιοταινία, που έχει πρόβλημα, μπορεί να προκαλεί παρόμοια συμπτώματα με μία ελαττωματική οθόνη, inverter, μητρική ή κάρτα γραφικών. Τα συμπτώματα δεν είναι διαγνωστικό μέσο, πάρα μόνο μία ένδειξη για το αποτέλεσμα της βλάβης.
  Σημάδια ότι το καλώδιο οθόνης είναι ελαττωματικό, είναι τα ακόλουθα:
 • Η οθόνη είναι τελείως μαύρη, όπως όταν είναι κλειστός ο φορητός σας, καθώς το καλώδιο δεν της δίνει ρεύμα.
 • Η οθόνη είναι τελείως άσπρη ή ασπρίζει ανά διαστήματα.
 • Όταν ανοιγοκλείνετε την οθόνη, χάνεται η εικόνα και με μια μικρή κίνηση, επανέρχεται.
 • Εμφανίζονται περίεργα χρώματα όταν η οθόνη ανοιγοκλείνει.

 • Δωρεάν διάγνωση στο κατάστημα της AthensPC.

  Η συγκεκριμένη βλάβη απαιτεί προσεκτικό έλεγχο του φορητού σας. η ομοιότητα των συμπτωμάτων με άλλες βλάβες, επιβάλει τη διάγνωση και άλλων εξαρτημάτων.

  Στο εργαστήριο μας μπορούμε να διαγνώσουμε και να επισκευάσουμε με επιτυχία το laptop σας. Όπως σε κάθε βλάβη που αναλαμβάνουμε, έτσι και εδώ, δεν περιορίζουμε τους ελέγχους μόνο στα εξαρτήματα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

  Ελέγχουμε γενικά τον υπολογιστή σας. Μετράμε θερμοκρασίες και εκτελούμε προσεκτικά τεστ σε όλα τα υποσυστήματα του. Εφόσον προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε επισκευή, η διάγνωση είναι δωρεάν. Εάν μετά την διάγνωση δεν προχωρήσετε σε καμία επισκευή, τότε η διάγνωση χρεώνεται 13€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ).

  Μετά την ολοκλήρωση του έλεγχου, επικοινωνούμε μαζί σας και αν πράγματι η βλάβη του φορητού σας, οφείλεται σε ελαττωματικό καλώδιο οθόνης, σας ενημερώνουμε για το κόστος εργασίας και ανταλλακτικού. Επιλέγουμε πάντα γνήσια ανταλλακτικά, που φέρουν την εγγύηση του κατασκευαστή. Η εργασία επισκευής καλωδίου οθόνης στο επισκευαστικό κέντρο της AthensPC καλύπτεται με γραπτή εγγύηση 3 μηνών.
  Τι δεν πρέπει να κάνετε...
  Μην αγοράζετε ανταλλακτικά χωρίς να έχει προηγηθεί μία σωστή διάγνωση στον φορητό υπολογιστή σας. Μπορεί το πρόβλημα να οφείλεται σε κάποιο άλλο εξάρτημα και να ζημιωθείτε οικονομικά.

  Σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσετε να τοποθετήσετε το ανταλλακτικό στο laptop σας, αν δεν έχετε ειδικές γνώσεις. Είναι από τις πιο δύσκολες εργασίες και μπορείτε εύκολα να χαλάσετε την μητρική, τα πλαστικά ή και την οθόνη του λάπτοπ. Μια τέτοια εργασία απαιτεί μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη προσοχή στην εγκατάσταση της καλωδιοταινίας.
  κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
  πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
  Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
  Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
  Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
  PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
  Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


  Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
  turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
  Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


  AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
  Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
  AthensPC
      Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
      Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
  Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
  Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού