Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Πώς διαλέγω πολύπριζα και καλώδια.

Δημοσιεύθηκε από σε Ασφάλεια ·
Tags: ηλεκτρικόρεύμαασφάλειαπολύπριζακαλώδια
Πώς διαλέγω πολύπριζα και καλώδια

Όταν αγοράζετε πολύμπριζα και καλώδια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν έχουν όλα τις ίδιες αντοχές. Να συμβουλεύεστε το κατάστημα για την τάση που μπορεί να αντέξει κάθε πολύπριζο καθώς και τι συσκευές πρόκειται να συνδέσετε πάνω του.

Προτιμήστε πολύπριζα που είναι κλειστές οι τρύπες τους με πλαστικό για την προστασία των παιδιών. Φυσικά το συγκεκριμένο κάλυμμα κρατεί και την σκόνη μακριά, που είναι καλό ώστε να έχει καλή αγωγιμότητα και στα πιο σκονισμένα περιβάλλοντα.

Ιδιαίτερα βολικός και χρήσιμος είναι ο διακόπτης στα πολύπριζα όταν θέλετε να απομονώνετε την τροφοδοσία του συχνά.

Ελέγξετε ότι το πολύπριζο και τα καλώδια που διαλέγετε έχουν πάνω τους γραμμένες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Συνήθως όσες περισσότερες, τόσο καλύτερη ποιότητα έχει. Οι πιστοποιήσεις γράφονται και στην πρίζα του πολύπριζου.

Να σας προβληματίζουν τα ιδιαίτερα λεπτά και μαλακά καλώδια. Υπάρχουν πολύπριζα που είναι αμφιβόλου ποιότητας ή ακόμα και επικίνδυνα για χρήση. Προτιμάτε την αγορά τους από αξιόπιστα καταστήματα που γνωρίζουν καλά τι ποιότητα προσφέρουν.

Πολλά καλώδια και πολύπριζα αναγράφουν και τη θερμοκρασία, που αντέχουν να λειτουργούν. Πρέπει έτσι κι αλλιώς, να αποφεύγετε την χρήση τους σε περιβάλλον με υψηλή θερμοκρασία ανεξαρτήτως τις αναγραφόμενες αντοχές τους.

Συνήθως όλα τα πολύπριζα λειτουργούν με γείωση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνδέονται σε πρίζες στον τοίχο που υποστηρίζουν τη γείωση.

Πιθανόν σας ενδιαφέρει και το παρακάτω άρθρο μας:
Κινδυνεύετε εσείς και ο υπολογιστής σας αν δεν υπάρχει γείωση.


κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+

AthensPC
Διεύθυνση :
Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο
Αθήνα ΤΚ 14121 GR

Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912


Copyright ©2009-2017 AthensPC
All Rights Reserved
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Special thanks Kounou&Sons

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού