Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Οριστική διαγραφή δεδομένων υπολογιστή

Οριστική διαγραφή δεδομένων υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
οριστικό σβήσιμο αρχεία pc

Θέλετε να διαγραφούν για πάντα τα αρχεία σας;
Πριν πετάξετε τον παλιό σας δίσκο στην ανακύκλωση
Αποκλείστε κάθε δυνατότητα κλοπής των δεδομένων σας
Χωρίς καμία πιθανότητα ανάκτησης του μέσου αποθήκευσης


Γιατί και πότε χρειάζεται να διαγράψετε οριστικά τα αρχεία από τον υπολογιστή σας.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πού καταλήγει ο σκληρός σας δίσκος, αφού τον πετάξετε στην ανακύκλωση συσκευών; Γνωρίζετε ότι ακόμα και να διαγράψετε όλα τα αρχεία του σκληρού σας δίσκου, είναι εφικτό να ανακτηθούν στο ακέραιο τους. Ακόμα και να είναι μερικώς κατεστραμμένος, αναδομείται ξανά και ανακτούνται τα αρχεία που περιέχει. Ισχύει για όλες τις κάρτες μνήμης, USB flash sticks και σκληρούς δίσκους.

Εάν το μέσο αποθήκευσης που πετάξατε, πέσει στα χέρια ενός επίδοξου ψηφιακού κλέφτη, μπορεί να σας βάλει σε διάφορα προβλήματα. Είναι πιθανό να κλέψει την ηλεκτρονική σας ταυτότητα, τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας, καθώς και τα αρχεία που διαχειρίζεστε. Σίγουρα δεν είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά, αλλά δεν είναι απίθανο.
Όπως δεν θα αφήνατε εκτεθειμένες προσωπικές φωτογραφίες, έγγραφα εργασίας ή τους κωδικούς σας πρόσβασης, έτσι πρέπει να είστε προσεκτικοί και με τα μέσα αποθήκευσης. Μία τέτοια κλοπή μπορεί να μην ακούγεται επικίνδυνη αλλά μπορεί να προκαλέσει στον ιδιοκτήτη ανεπανόρθωτες ζημιές. Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις που ζητούνται λύτρα για την μη δημοσιοποίηση των αρχείων ή αγορά προϊόντων με τα δικά σας στοιχεία.
Εάν τα αρχεία που διαχειριζόσαστε μπορούν να σας φέρουν σε δύσκολη θέση, τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την οριστική διαγραφή των δεδομένων του υπολογιστή σας. Μιλήστε με έναν τεχνικό της AthensPC ώστε να σας κατατοπίσει με οποιαδήποτε απορία και αν έχετε.

Πώς γίνεται η οριστική διαγραφή των δεδομένων του PC σας;

Υπάρχουν δύο τρόποι οριστικής διαγραφής αρχείων. Η λογισμική διαγραφή και η φυσική καταστροφή του μέσου αποθήκευσης.

Η λογισμική διαγραφή εκτελείται από εξειδικευμένα προγράμματα, σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα. Διαγράφονται οριστικά και αμετάκλητα όλα τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου, της κάρτας μνήμης και των USB sticks. Με αυτό τον τρόπο είναι πλέον αδύνατη η ανάκτηση τους από οποιαδήποτε εταιρεία recovery, ακόμα και με τα πιο σύγχρονα μέσα. Κανένα εργαστήριο ανάκτησης δεν θα μπορέσει να επαναφέρει τα δεδομένα μετά από αυτήν την εργασία.

Η φυσική καταστροφή του αποθηκευτικού μέσου είναι ο δεύτερος τρόπος, που σας εγγυάται ότι κανείς δεν θα μπορέσει να ανακτήσει τα δεδομένα σας. Γίνεται από εξειδικευμένα μηχανήματα (HDD Shredders) που κατακερματίζουν όλα τα εξαρτήματα του hard disk. Ο δίσκος τοποθετείται στην ειδική συσκευή και καταλήγει σε μία άμορφη μάζα από υλικά.

Όμως, με τη φυσική καταστροφή δεν είναι πλέον εφικτή η ανακύκλωση των υλικών. Τα συστατικά που απομένουν είναι ιδιαίτερα ρυπογόνα για το περιβάλλον. Για παράδειγμα, οι πλακέτες κυκλωμάτων περιέχουν σημαντικές ποσότητες κασσίτερου και μόλυβδου. Στην AthensPC προτείνουμε πάντα “πράσινες” λύσεις όπου υπάρχει δυνατότητα ανακύκλωσης. Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία το αποτέλεσμα του φυσικού κατακερματισμού ενός σκληρού δίσκου.
Φυσικός κατακερματισμός σκληρού δίσκου

Πότε η μόνιμη διαγραφή και η καταστροφή των δεδομένων σας δεν είναι καλή ιδέα;

Η μη αναστρέψιμη καταστροφή των αρχείων σας πρέπει να εκτελείται πάντα αφού έχετε πάρει αντίγραφα σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά μέσα αποθήκευσης. Θα πρέπει να έχετε ελέγξει ότι τα αντίγραφα σας είναι λειτουργικά και τα αρχεία σας ανοίγουν κανονικά.

Μη προβαίνετε βιαστικά σε οριστική διαγραφή των δεδομένων σας. Ακόμα και αν τα έχετε αντιγράψει σε έναν ολοκαίνουργιο δίσκο αυτό δεν σας εξασφαλίζει τίποτα. Πάντα υπάρχει ένα ποσοστό εργοστασιακού ελαττώματος σε καινούργιους σκληρούς δίσκους. Για  αυτό τον λόγο πάντα προτείνουμε να κρατάτε διπλότυπα αντίγραφα πριν από οποιαδήποτε διαγραφή των πολύτιμων αρχείων σας.
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού