Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Ανάκτηση αρχείων υπολογιστή

Ανάκτηση αρχείων υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
ανάκτηση αρχείων pc

Βρίσκουμε τα χαμένα αρχεία σας
Ακόμα και αν έχετε κάνει format στον υπολογιστή σας
Έστω και αν τα σβήσατε κατά λάθος
Ανακτάμε δεδομένα από ελαττωματικά μέσα αποθήκευσης
Αφαιρούμε τυχόν ιούς από τα ανακτημένα αρχεία


Δε βρίσκετε τα αρχεία σας μετά από format;

Η απώλεια αρχείων οφείλεται συνήθως σε βλάβη του σκληρού δίσκου. Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που ευθύνεται ο ίδιος ο χρήστης από δική του απροσεξία. Μπορεί δηλαδή κατά λάθος να διαγράψει τα αρχεία του. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε κάποιον ερασιτέχνη, στην προσπάθεια του να κάνει φορματ.

Η συγκεκριμένη περίπτωση ανάκτησης αρχείων είναι ιδιαίτερη, καθώς δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την διαγραφή τους, αλλά και την τοποθέτηση άλλων αρχείων από πάνω τους. Θα πρέπει να μην χρησιμοποιήσετε περαιτέρω τον συγκεκριμένο υπολογιστή. Κάθε φορά που τα Windows λειτουργούν, γράφουν αρχεία. Επομένως, κάποιο από τα διαγραμμένα χάνει την δυνατότητα του να ανακτηθεί.

Ο συγκεκριμένος δίσκος πρέπει να αφαιρεθεί από τον υπολογιστή σας, με σκοπό να προχωρήσουμε σε ανάκτηση αρχείων από όλη την επιφάνεια του.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία ανάκτησης αρχείων;

Ο χρόνος που απαιτείται για την κάθε ανάκτηση αρχείων στην AthensPC, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κύριο ρόλο έχει η κατάσταση του σκληρού δίσκου. Αν ο δίσκος περιστρέφεται κανονικά, χωρίς να κάνει περιέργους ήχους, τότε είναι πιθανόν μέσα σε 1 - 2 μέρες να έχετε τα αρχεία σας στα χέρια σας. Αν ο δίσκος έχει σοβαρές μηχανικές βλάβες ενδέχεται να επηρεαστεί σημαντικά ο απαιτούμενος χρόνος, ή και να διαμορφωθεί διαφορετικά η χρέωση της εργασίας.

Ο δεύτερος παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών, είναι η χωρητικότητα. Σκληροί δίσκοι 2TB ή 4TB σίγουρα θα χρειαστούν διπλάσιο ή τετραπλάσιο χρόνο για την ανάκτηση τους, από έναν δίσκο 1TB.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μην χάσετε τα αρχεία σας ποτέ ξανά.

Το πιο απλό και αποδοτικό μέτρο πρόληψης είναι η ύπαρξη διπλότυπων, σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά μέσα αποθήκευσης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ένας εύκολος τρόπος είναι η αποθήκευση των αρχείων σας στο cloud. Υπάρχουν πολλά online storage, όπως το DropBox, όπου μπορείτε να διατηρείτε αντίγραφα των σημαντικών σας αρχείων, χωρίς καμία χρέωση. Είναι η πιο οικονομική λύση, με περιορισμένο όμως, χώρο αποθήκευσης.

Εάν θέλετε να κρατήσετε επειγόντως backup από ένα αρχείο, μπορείτε να το στείλετε με email στον εαυτό σας. Είναι πολύ χρήσιμο αν βιάζεστε και το αρχείο που θέλετε να κρατήσετε backup είναι μικρό.
Πρόσθετα, μπορείτε να εκτελέσετε ένα backup όλου του υπολογιστή σας στην AthensPC, όπου παράλληλα αφαιρούμε τυχόν ιούς από τα αρχεία. Ακόμη πιο χρήσιμο θα ήταν να εγκαταστήσουμε μία εφαρμογή backup, που θα αναλαμβάνει αυτόματα την αντιγραφή των αρχείων σε κάποιο άλλο μέσο αποθήκευσης.
Τελευταία λύση είναι φυσικά η απλή αντιγραφή των αρχείων, από εσάς τους ίδιους,  σε συχνά χρονικά διαστήματα, είτε σε κάποιο USB stick ή external HDD, είτε μέσω δικτύου, σε κάποιον άλλον υπολογιστή σας.

Τι προσφέρει η ύπαρξη 2 σκληρών δίσκων στον ίδιο υπολογιστή;

Η ύπαρξη δυο σκληρών δίσκων στον ίδιο pc, είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε εύκολα, είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, να εκτελούμε διαδικασίες backup στο δεύτερο δίσκο. Η αντιγραφή των αρχείων από τον ένα δίσκο στον άλλο, είναι σίγουρα ταχύτερη από τη μεταφορά τους σε ένα εξωτερικό μέσο.

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να μην χαθούν τα αρχεία σας είναι τα διπλότυπα αντίγραφα. Αυτή η τεχνική αποσκοπεί στην αποφυγή ανάκτησης αρχείων, καθώς αν χαλάσει ο ένας δίσκος, τα δεδομένα σας υπάρχουν ήδη στον άλλον. Η τοποθέτηση δεύτερου δίσκου στον υπολογιστή σας είναι μία πιο ακριβή λύση αλλά και μία καλή επένδυση.

Ιδανικά, υπάρχει και η λύση της τοποθέτησης ειδικού συστήματος NAS με δυνατότητα RAID. Οι τιμές όμως τέτοιων συστημάτων ξεκινάνε από τα 350€.
Τι μπορείτε να κάνετε...
Ως εναλλακτική λύση μπορείτε να στείλετε τον σκληρό σας δίσκο στην εταιρία που τον κατασκεύασε. Οι χρεώσεις είναι υψηλές αλλά τα ποσοστά επιτυχίας της ανάκτησης που εκτελούν είναι πολύ καλά. Παράδειγμα, η Seagate μέσω του παρακάτω συνδέσμου παρέχει υπηρεσίες ανάκτησης και πρόληψης απώλειας δεδομένων. Σε οποιαδήποτε ενέργεια προβείτε μέσω της σελίδας, είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη.
http://www.seagate.com/gb/en/services-software/seagate-recovery-services/
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Μην κατεβάζετε εφαρμογές στον υπολογιστή όπου χάσατε τα αρχεία σας. Οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκτησης δεδομένων πρέπει να γίνεται σε άλλον υπολογιστή. Δοκιμές με εφαρμογές στο δίσκο προς ανάκτηση, ενδέχεται να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη απώλεια των αρχείων.
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού