Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Τεχνικός υπολογιστών > Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση και ενισχυτή

Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση και ενισχυτή


hdmi συνδεση τηλεόρασης με υπολογιστή

Θέλετε να συνδέσετε το laptop με την τηλεόραση σας;
Δεν μπορείτε να ρυθμίσετε την δεύτερη οθόνη στα Windows;
Πώς να ενώσετε τον υπολογιστή σας με τον ενισχυτή;
Δεν ακούγεται ο ήχος στη Smart TV σας;


Γιατί να συνδέσετε τον υπολογιστή σας με την τηλεόραση και τον ενισχυτή.

Οι περισσότεροι χρήστες είναι εξοικειωμένοι με την μικρή οθόνη του φορητού υπολογιστή και τα χαμηλής έντασης ηχεία του. Πόσο όμως πιο εύκολη θα ήταν οποιαδήποτε εργασία σε μια τεράστια επιφάνεια εργασίας; Πόσο πιο ευχάριστη θα ήταν η μουσική ή η ταινία, αν ακούγατε τον ήχο μέσα από τον ενισχυτή;
Θα μπορούσατε εύκολα να μετατρέψετε το σαλόνι σας σε ένα εξελιγμένο media center. Η σύνδεση με τον υπολογιστή είναι εύκολη και τα αποτελέσματα πραγματικά εντυπωσιακά, ιδιαίτερα σε μεγάλες τηλεοράσεις.

Ποιο καλώδιο να διαλέξετε για την σύνδεση του υπολογιστή σας στην τηλεόραση.

Η πιο εύκολη αλλά και καλύτερη επιλογή είναι το HDMI.


Μεταφέρει ψηφιακά, εικόνα και ήχο μαζί ενώ συνδέεται σε οποιαδήποτε σύγχρονη τηλεόραση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξετε στην τηλεόραση σας την κατάλληλη είσοδο HDMI. Εάν δεν ακούγεται ήχος από την τηλεόραση, πιθανόν να χρειάζεται να ορίσετε το HDMI ως έξοδο ήχου στα Windows.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάποιο ακριβό HDMI καλώδιο, αρκεί να προσέξετε να είναι τουλάχιστον έκδοσης 1.4 ή ιδανικά 2.0 και πάνω. Σχετικά με τις διαφορές των εκδόσεων HDMI καλωδίων δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο.
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Version_comparison

Η δεύτερη επιλογή είναι το DVI, αν δεν υπάρχει HDMI στον υπολογιστή σας.


Το συγκεκριμένο καλώδιο μεταφέρει μόνο ψηφιακή εικόνα και όχι ήχο. Θα χρειαστείτε ένα καλώδιο από DVI σε HDMI γιατί το πιο πιθανό είναι η τηλεόραση να μην υποστηρίζει είσοδο DVI.

Ο ήχος θα πρέπει να μεταφερθεί με ξεχωριστό καλώδιο είτε στην τηλεόραση είτε στον ενισχυτή. Εκεί οι επιλογές συνήθως είναι ένα καλώδιο από mini jack 3,5’’ σε RCA ή από mini jack σε mini jack. Το mini jack συνδέεται στον υπολογιστή και το RCA στην τηλεόραση ή τον ενισχυτή.

Αν η τηλεόραση υποστηρίζει είσοδο ήχου με 3.5’’ stereo καρφί, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό mini jack σε mini jack καλώδιο. Ενδέχεται να υπάρχουν και επιπλέον δυνατότητες μεταφοράς ήχου ανάλογα την κάρτα ήχου που είναι εξοπλισμένος ο υπολογιστής σας.

Η τελευταία επιλογή είναι η αναλογική μετάδοση εικόνας μέσω VGA καλωδίου.


Στο VGA υπάρχουν απώλειες στην ποιότητα της εικόνας λόγω του αναλογικού σήματος. Αν το καλώδιο δεν είναι καλής ποιότητας και έχει μεγάλο μήκος πιθανόν να εμφανίζονται διπλά είδωλα από τις παρεμβολές. Το VGA φυσικά δεν μεταφέρει ήχο και θα πρέπει να κάνετε κάποια ανάλογη σύνδεση όπως αναφέρουμε στην παραπάνω παράγραφο.

Στην εικόνα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται κάθε τύπος σύνδεσης υπολογιστή με τηλεόραση και ενισχυτή.
Σύνδεση δεύτερης οθόνης, τηλεόρασης, ενισχυτή και ηχείων

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στην σύνδεση του η/υ σας με την τηλεόραση, απευθυνθείτε στην AthensPC.

Πολλές φορές παρόλο που οι συνδέσεις είναι σωστές, κάτι μπορεί να πάει στραβά. Είτε το λειτουργικό σύστημα χρειάζεται επιπλέον ρυθμίσεις, είτε πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες στην τηλεόραση και τον ενισχυτή. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας για να έχετε ολοκληρωμένη υποστήριξη στον χώρο σας.

Θα ελέγξουμε όλες τις συνδέσεις, θα προτείνουμε βελτιώσεις και θα ρυθμίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις συσκευές σας. Είτε πρόκειται για κάποια απλή τηλεόραση, για Smart TV ή για έναν υπερσύχρονο ενισχυτή. Αναλαμβάνουμε επιπλέον οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις Home Theater και 5.1 ηχεία στον χώρο σας. Καλέστε μας και μιλήστε τώρα με ένα τεχνικό της AthensPC.
Τι μπορείτε να κάνετε...
Διαβάστε προσεκτικά το manual της τηλεόρασης σας πριν αποφασίσετε με ποια καλώδια θα συνδέσετε τον υπολογιστή σας.

Επιλέξτε ψηφιακή μετάδοση εικόνας και ήχου. Η αναλογικές έχουν περιορισμούς και χαμηλότερη ποιότητα.
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Μην τεντώνετε το καλώδιο HDMI στις υποδοχές του laptop και της τηλεόρασης. Το καλώδιο από μόνο του είναι αρκετά βαρύ και δημιουργεί πίεση στις υποδοχές HDMI. Εάν το τεντώσετε παραπάνω μπορεί να προκαλέσει ρήξη του θηλυκού βύσματος από την πλακέτα. Αυτή η βλάβη εμφανίζεται συχνά σε laptop και παιχνιδομηχανές όπως PlayStation ή Xbox.

Μην συνδεετε το laptop σας σε δεύτερη οθόνη ή στην τηλεόραση αν είναι υπερβολικά ζεστό (πάνω από 75 βαθμούς). Θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία του προκαλώντας πιθανόν σοβαρή βλάβη. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και σε laptop που δεν έχει γίνει ποτέ ένας σωστός εσωτερικός καθαρισμός από την σκόνη.
Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
Το παρακάτω άρθρο παρουσιάζει αναλυτικά πώς θα συνδέσετε και πώς θα ρυθμίσετε μια δεύτερη οθόνη ή τηλεόραση στα Windows 10.
https://www.windowscentral.com/how-connect-and-set-multiple-monitors-windows-10
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού