Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Σύνθεση υπολογιστή

Σύνθεση υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
σύνθεση pc κομμάτι-κομμάτι

Συνθέστε νέο desktop υπολογιστή κομμάτι κομμάτι
Σχεδιασμένο ακριβώς για τις δικές σας ανάγκες
Ανταλλακτικά επιλεγμένα από έμπειρους τεχνικούς
Αξιόπιστα εξαρτήματα κορυφαίων κατασκευαστών
Συναρμολόγηση Η/Υ με τις καλύτερες προδιαγραφές


Θέλετε να αγοράσετε νέο σταθερό υπολογιστή;

Η αγορά ενός καινούργιου υπολογιστή είναι πάντα μία δύσκολη απόφαση: Να αγοράσετε ένα έτοιμο PC ή να επιλέξετε ένα ένα τα εξαρτήματα. Σε γενικές γραμμές, η συναρμολόγηση κομμάτι κομμάτι είναι η καλύτερη λύση. Οι έτοιμοι υπολογιστές, κυρίως τα οικονομικά μοντέλα, είναι μαζικής παραγωγής. Λόγω του ανταγωνισμού της αγοράς, προσπαθούν να έχουν το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Κάτι τέτοιο πιθανόν περιορίζει τις επιλογές των ανταλλακτικών που χρησιμοποιούνται.

Η τελική απόφαση είναι δική σας. Για να αξιολογήσετε τις επιλογές σας, συγκρίνετε τη σχέση απόδοσης - τιμής κάθε εξαρτήματος, με βάση το μοντέλο του και όχι απλά την ονομαστική του δύναμη.

Πλεονεκτήματα σύνθεσης ενός desktop υπολογιστή κομμάτι κομμάτι.

Οι συναρμολογήσεις κομμάτι - κομμάτι κατά κύριο λόγο, έχουν μόνο πλεονεκτήματα. Οι τεχνικοί της AthensPC έχουν μεγάλη εμπειρία σε οποιαδήποτε συναρμολόγηση. Είναι πρόθυμοι να συζητήσουν μαζί σας και να καταγράψουν λεπτομερώς τις ανάγκες σας. Έτσι, μπορούν να σας προτείνουν τις πιο κατάλληλες λύσεις, εξηγώντας αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των ανταλλακτικών που συναρμολογούνται στο κουτί του υπολογιστή σας.

Καθορίζετε εσείς πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε και σε ποιο εξάρτημα. Παράδειγμα, αν σας ενδιαφέρει η γρήγορη ανάγνωση αρχείων, θα μπορούσατε να επενδύσετε σε SSD δίσκο. Αν χρειάζεστε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, μπορείτε να επιλέξετε ένα μηχανικό δίσκο 4TB. Αν η εξωτερική εμφάνιση του πύργου είναι σημαντική για εσάς, διαλέξτε κάποιο εντυπωσιακό chassis κουτί.

Ορίστε την απόδοση του υπολογιστή σας, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Όλα τα computer είναι πλέον ικανά να εκτελούν τις βασικές λειτουργίες. Υπάρχουν όμως χρήστες υπολογιστών με εξειδικευμένες απαιτήσεις. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες αλλά προσαρμόζονται ανάλογα. Αν θέλετε να επεξεργάζεστε μεγάλα αρχεία και να διαχειρίζεστε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, χρειάζεστε ένα pc με 16GB ή 32GB μνήμη. Αν απλά θέλετε γρήγορη ανταπόκριση και εκτελείτε απλές εργασίες, επιλέξτε ένα δυνατό επεξεργαστή, ιδανικά σε συνδυασμό με SSD δίσκο.

Θέλετε να φτιάξετε το ιδανικό gaming pc; Η ελεύθερη σύνθεση είναι η μόνη λύση. Διαλέξτε πολύ προσεχτικά κάθε ένα εξάρτημα, για μέγιστη απόδοση και συμβατότητα. Σκεφτείτε όμως και το μέλλον, καθώς οι απαιτήσεις των παιχνιδιών αυξάνονται συνεχώς. Προνοήστε να υπάρχουν επαρκείς δυνατότητες για αναβάθμιση, όταν χρειαστεί. Επιλέξτε τουλάχιστον ένα full tower, μια ATX μητρική με τελευταίας τεχνολογίας socket, 4 DIMM μνήμης και SLI υποστήριξη. Στην AthensPC εξειδικευόμαστε σε συνθέσεις gaming, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου υπολογιστή.

Ελευθερία επιλογών στις custom συνθέσεις. Τα ανταλλακτικά μπορούν εύκολα να αναβαθμιστούν ή να αντικατασταθούν, αν χαλάσουν. Πριν την αγορά καινούργιου υπολογιστή, είναι σημαντικό να μη ξεχνάμε το θέμα της αναβάθμισης και του μελλοντικού service.

Μειονεκτήματα των έτοιμων πύργων.

Στις έτοιμες συνθέσεις τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Είναι πιο δύσκολο να συγκρίνετε την αξία τους. Στα έτοιμα συστήματα υπολογιστών δεν γνωρίζετε εύκολα τα μοντέλα όλων των εσωτερικών εξαρτημάτων. Η αναφορά 500watt δεν σας λέει τίποτα για την άξια του τροφοδοτικού. Μπορεί η αξία του να είναι 20€ μπορεί και 100€. Αν δεν γνωρίζετε τη μάρκα και το μοντέλο του κάθε ανταλλακτικού, δε θα καταφέρεται να συγκρίνετε τη συγκεκριμένη σύνθεση.

Στα έτοιμα desktop δεν θα βρείτε εύκολα κάτι 100% στα μέτρα σας. Ο κάθε κατασκευαστής προσπαθεί να φτιάξει ένα σύστημα βασιζόμενος σε γενικές υποθέσεις για τις ανάγκες σας. Κάποιες φορές μπορεί να θέλατε περισσότερη μνήμη ενώ να είναι άχρηστος για εσάς ένας τεράστιος σκληρός δίσκος. Επίσης, αν λειτουργείτε πολλές ώρες το computer σας, θα χρειαστείτε καλύτερο εξαερισμό και λιγότερο θόρυβο. Είναι δύσκολο οι έτοιμες συνθέσεις να προσφέρουν αυτό που πραγματικά χρειάζεστε.

Περιορισμοί αναβάθμισης στους έτοιμους πύργους. Ενδέχεται να μη δέχονται διαφορετικού τύπου τροφοδοτικό, να μην είναι δυνατή η αναβάθμιση της κάρτας γραφικών, να μην υπάρχει χώρος για επιπλέον ανεμιστήρα, να δέχεται το πολύ μέχρι 2 σκληρούς δίσκους ή 2 stick μνήμης. Υπάρχουν βέβαια και έτοιμα pc, με άπλετες δυνατότητες για μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Τα ανταλλακτικά για τη συναρμολόγηση ενός PC καθορίζουν την διάρκεια ζωής του.

Η διάρκεια ζωής ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή καθορίζεται από πάρα πολλούς παραγοντες. Βεβαίως εξαρτάται από τη χρήση που γίνεται, το εξωτερικό περιβάλλον και τη φυσική του θέση. Όλα όμως στηρίζονται στη σωστή επιλογή ποιοτικών ανταλλακτικών, από αξιόπιστους κατασκευαστές. Ας αναλύσουμε πώς αυτό επηρεάζει την αντοχή του, στο πέρασμα του χρόνου.
Καθοριστικός παράγοντας είναι η ποιότητα του ρεύματος, με το οποίο τροφοδοτείται το computer σας. Παράδειγμα, μία μέτρια μάρκα τροφοδοτικού με οριακά watt, θα επηρεάσει αρνητικά όλα τα εξαρτήματα και θα μειώσει υπερβολικά την ζωή του. Όλα τα pc parts έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για να λειτουργούν καλύτερα και για το μέγιστο χρόνο. Όταν δε λαμβάνουν επαρκή και σωστή τροφοδοσία, παρουσιάζουν δυσλειτουργίες και χαλάνε πιο γρήγορα. Υπάρχουν τροφοδοτικά με 2,3,5 ή και με 10 χρόνια εγγύηση. Η επιλογή ενός σωστού τροφοδοτικού είναι απαραίτητη για αντέξει πολλά χρόνια ο υπολογιστής σας.

Είναι σημαντικό η μητρική, η “βάση” όλου του υπολογιστή, να είναι καλής ποιότητας από αξιόπιστους κατασκευαστές. Υπάρχουν μητρικές ειδικά κατασκευασμένες να αντέχουν περισσότερο σε υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία καθώς και έντονη χρήση.

Οι επιλογές σε σκληρούς δίσκους είναι πάρα πολλές. Οι διακυμάνσεις στις τιμές τους δεν είναι τυχαίες, καθώς συνήθως αντικατοπτρίζουν την ποιότητα τους. Λογικό κριτήριο είναι και τα ποσοστά επιστροφών που έχει κάθε κατασκευάστρια εταιρία. Μάρκες με τα λιγότερα ελαττωματικά προϊόντα εντός εγγύησης, καταδεικνύουν τη μακρόχρονη σταθερή λειτουργία τους.

Η σωστή επιλογή ανταλλακτικών υψηλής αντοχής, εύλογα ανεβάζει και το τελικό κόστος. Η τελική απόφαση είναι δική σας. Οι τεχνικοί της AthensPC έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία, για να σας καθοδηγήσουν βήμα βήμα στην πιο συμφέρουσα σύνθεση Η/Υ. Δίνοντας μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες, σας ενημερώνουν αναλυτικά για τις επιλογές που υπάρχουν και την αντοχή του κάθε ανταλλακτικού.

Μία κακή συναρμολόγηση H/Y θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

Η ποιότητα της συναρμολόγησης, πολλές φορές, δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή. Ακόμα και αν έχετε καταλήξει στην τελική σύνθεση του καινούργιου καινούργιο σας computer, διαλέγοντας προσεχτικά κάθε εξάρτημα, αυτό δεν είναι αρκετό. Ένας σημαντικός παράγοντας, που επηρεάζει την ζωή του υπολογιστή σας, είναι η συναρμολόγηση. Δεν αρκεί απλά η αγορά των τέλειων εξαρτημάτων, αλλά και η σωστή τοποθέτηση τους από τεχνικό με εμπειρία στις συναρμολογήσεις.

  Πολλές βλάβες οφείλονται αποκλειστικά σε κακή συναρμολόγηση και θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν αποφευχθεί. Ενδεικτικές συνέπειες λάθος συναρμολογήσεων είναι:
 • Κυρτωμένη κάρτα γραφικών, λόγω πίεσης των καλωδίων τροφοδοσίας προς τα κάτω.
 • Καμένο τροφοδοτικό, λόγω κακής συνδεσμολογίας με τη μητρική ή στις molex διακλαδώσεις.
 • Ραγισμένη πλακέτα σκληρού δίσκου από υπερβολικό τέντωμα των SATA καλωδίων.
 • Σπασμένα ποδαράκια ψήκτρας επεξεργαστή από κακή τοποθέτηση.
 • Λάθος διάταξη ψήκτρας, μη στοχεύοντας τον αέρα εξόδου στον εξαερισμό του πύργου.
 • Υψηλή θερμοκρασία με κακή επιλογή κατεύθυνσης και θέσης των ανεμιστήρων.
 • Ακαταστασία των εσωτερικών καλωδίων, εμποδίζοντας τη σωστή ροή του αέρα.
 • Η συναρμολόγηση ηλεκτρονικών υπολογιστών απαιτεί τεχνική, δεν είναι μία απλή διαδικασία. Χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις για την αντοχή και τη συμπεριφορά των εσωτερικών εξαρτημάτων. Η ιδανική τους θέση μέσα στο tower προϋποθέτει εμπειρία και έμφαση στις λεπτομέρειες.

  Εμπιστευθείτε την AthensPC αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η καλύτερη συναρμολόγηση, με δύο χρόνια εγγύηση. Εξασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία, ελέγχοντας ένα ένα τα ανταλλακτικά του νέου σας υπολογιστή. Πριν σας το παραδώσουμε, εκτελούμε εξαντλητικά τεστ και επαληθεύουμε τη χαμηλή του θερμοκρασία.

  Τι δεν πρέπει να κάνετε...
  Μην εμπιστευτείτε τα νέα σας εξαρτήματα σε κάποιον ερασιτέχνη φίλο, εάν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για την ποιότητα εργασίας που μπορεί να σας προσφέρει. Αν κάποιος έχει συναρμολογήσει το δικό του pc και δουλεύει ικανοποιητικά, δε σημαίνει ότι έχει τις γνώσεις να συναρμολογήσει σωστά και το δικό σας computer. Πολλές βλάβες οφείλονται αποκλειστικά στη βιαστική συναρμολόγηση, από άτομα χωρίς την απαραίτητη πείρα. Βλάβες οι οποίες οφείλονται σε κακή συναρμολόγηση δεν καλύπτονται από την εγγύηση των προϊόντων.
  κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
  πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
  Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
  Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
  Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
  PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
  Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


  Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
  turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
  Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


  AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
  Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
  AthensPC
      Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
      Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
  Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
  Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού