Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Καθαρισμός συντήρηση υπολογιστή

Καθαρισμός συντήρηση υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
καθαρισμός από σκόνη συντήρηση pc

Δωρεάν τεχνικός έλεγχος του υπολογιστή
Αφαιρούμε σκόνη από όλα τα εξαρτήματα του
Ελέγχουμε καλώδια και συνδέσμους
Γίνεται λίπανση στους ανεμιστήρες
Καθαρίζουμε και εξωτερικά τον πύργο
Επαναληπτική διάγνωση και παράδοση


Γενικός έλεγχος όλων των pc parts.

Ο καθαρισμός του υπολογιστή σας, εκτός από την συντήρηση του, περιλαμβάνει και τον πλήρη έλεγχο του. Οι συγκεκριμένες εργασίες λειτουργούν αποτρεπτικά για βλάβες που πρόκειται να συμβούν και εμφανίζουν τα πρώτα τους σημάδια. Ελέγχονται όλα τα εξαρτήματα του συστήματος, καθώς και η εσωτερική θερμοκρασία που αναπτύσσει.

Εάν διαπιστώσουμε πρόβλημα, το οποίο δεν μπορούν να επιδιορθώσουν ο καθαρισμός και η συντήρηση, επικοινωνούμε μαζί σας. Σας αναλύουμε την έκταση του προβλήματος και σας προτείνουμε τις πιο σωστές λύσεις αντιμετώπισης. Χωρίς καμία δέσμευση, καθώς αν επιθυμείτε, μπορεί να γίνει μόνο η συντήρηση του υπολογιστή και όχι η επίλυση άλλων προβλημάτων.

Αφαίρεση σκόνης και καθαρισμός στο εσωτερικό του η/υ σας.

Ένα desktop pc συγκεντρώνει εύκολα σκόνη στο εσωτερικό του. Ο βασικός λόγος είναι οι ανεμιστήρες που περιλαμβάνει. Τα fans του tower πρέπει να είναι τοποθετημένα με τέτοια κατεύθυνση ώστε κάποια να εισάγουν και άλλα να εξάγουν αέρα. Έτσι, δημιουργείται μια συνεχής ροή αέρα στο εσωτερικό του η/υ, διατηρώντας τη θερμοκρασία σε φυσιολογικές τιμές. Όμως, μαζί με τον αέρα μεταφέρεται και σκόνη από το περιβάλλον.
Αυτό προλαμβάνεται τοποθετώντας φίλτρα στις εισόδους αέρα στο σταθερό υπολογιστή σας.
Άλλο σημείο που συμβάλει στη συγκέντρωση σκόνης στο εσωτερικό ενός πύργου, είναι η ψήκτρα του επεξεργαστή, που πετάει πολύ σκόνη στο πιο κοντινό DIMM της μνήμης αλλά και πάνω στα ίδια τα memory stick. Η κάρτα γραφικών συγκεντρώνει εσωτερικά αρκετή σκόνη, όπως και στο PCI slot όπου συνδέεται.

Σε αρκετές περιπτώσεις η σκόνη διεισδύει και σε άλλους εσωτερικούς συνδέσμους, που πρέπει να καθαριστούν προσεχτικά. Το τροφοδοτικό έχει δικό του ανεμιστήρα, έτσι μαζεύει αρκετή σκόνη και είναι δύσκολος ο καθαρισμός του. Ακόμα και ένα DVD-RW μπορεί να έχει σκόνη, που επηρεάζει την σωστή λειτουργία του.

Η συγκέντρωση σκόνης εμποδίζει το σύστημα ψύξης να λειτουργεί αποδοτικά, προκαλώντας υπερθέρμανση του υπολογιστή. Είναι απαραίτητο να αφαιρείται όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια.

Πώς γίνεται η συντήρηση ενός desktop υπολογιστή;

Η συντήρηση ενός υπολογιστή στην AthensPC ξεκινά με τον εσωτερικό καθαρισμό, που αναφέραμε παραπάνω. Ένας καθαρός υπολογιστής από σκόνη είναι μια καλή βάση για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε εργασία.

Τα καλώδια, που περιλαμβάνονται στο κουτί του υπολογιστή, πρέπει να ελεγχτούν ένα ένα προσεκτικά. Κάποιες φόρες βλέπουμε συναρμολογήσεις με πολύ τεντωμένα καλώδια, τα οποία πιέζουν συνεχώς τους συνδέσμους των συσκευών. Όμως η πίεση που ασκείται μπορεί να δημιουργήσει περίεργες βλάβες. Παράδειγμα, τεντωμένο καλώδιο SATA δούλευε για χρόνια έως ότου μετά από αρκετή θερμοκρασία, ράγισε την SATA υποδοχή του δίσκου.

Προσέχουμε να είναι σωστά συνδεδεμένα τα καλώδια του υπολογιστή χωρίς καμία φθορά στο κούμπωμα τους. Αποσυνδέουμε εξαρτήματα και μνήμες, καθαρίζουμε προσεκτικά και ξανασυνδέουμε. Πάντα υπό συνθήκες πλήρους αποφόρτισης των κυκλωμάτων και με γείωση του υπολογιστή, του πάγκου εργασίας και του ίδιου του τεχνικού μας.

Χρησιμοποιούμε ειδικό υλικό λίπανσης καθαρισμού ανεμιστήρων υπολογιστών. Αφού φυσικά καθαρίσουμε κάθε ανεμιστήρα από σκόνη, προχωράμε σε λίπανση, όπου είναι εφικτό. Αυτό το υλικό θα βοηθήσει την εύκολη περιστροφή των case fans. Πολλές φορές μετά την λίπανση μειώνεται ο θόρυβος στον υπολογιστή σας.

Εξωτερικός καθαρισμός για έναν υπολογιστή σαν καινούργιο.

Στην AthensPC δίνουμε σημασία στη λεπτομέρεια. Ο εξωτερικός καθαρισμός ενός pc μπορεί να μοιάζει περιττός, για μας όμως δεν είναι. Δεν είναι όμορφο να παραδοθεί ένας υπολογιστής με σκόνη στα USB, στην κάρτα δικτύου καθώς και οπουδήποτε συνδέετε τα καλώδια σας εξωτερικά. Η σκόνη, ειδικά στην ethernet θύρα, μπορεί να παρεμποδίζει την καλή της λειτουργία.

Ο εξωτερικός καθαρισμός του tower γίνεται με τα πιο ασφαλή επαγγελματικά καθαριστικά υπολογιστών για πλαστικά, σίδερα και plexiglass. Καθαρίζουμε λεκέδες και λερώματα, και παραλαμβάνετε τον υπολογιστή σας κυριολεκτικά, σαν καινούργιο!

Τελικός έλεγχος και παράδοση με 3 μήνες εγγύηση εργασιών.

Πριν παραλάβετε τον σταθερό υπολογιστή σας εκτελούμε ένα τελευταίο έλεγχο. Βλέπουμε την βελτίωση στην θερμοκρασία του, καθώς και την συνολική συμπεριφορά του σε έντονη χρήση. Ελέγχουμε ότι τα εξαρτήματα είναι σωστά συνδεδεμένα και λειτουργούν άψογα. Εκτελούμε έντονα τεστ σε κάθε ένα εξάρτημα μετά από κάθε συντήρηση ώστε να είστε σίγουροι για την καλή του λειτουργία. Όλες οι εργασίες που εκτελέσαμε στο σύστημα σας, περιλαμβάνουν γραπτή εγγύηση 3 μηνών, που σας εξασφαλίζουν την ποιότητα τους.
Τι μπορείτε να κάνετε...
Διατηρείτε καθαρό τον φυσικό χώρο γύρω από τον υπολογιστή σας. Τοποθετήστε τον πύργο όσο πιο ψηλά μπορείτε από το έδαφος και τις μοκέτες, ώστε να μη μαζεύει πολύ σκόνη και χνούδια. Χρησιμοποιήστε ένα ανθεκτικό μικρό και μακρύ πινέλο, ώστε να καθαρίζετε τις εξωτερικές υποδοχές του καθώς και το πληκτρολόγιο. Πάντα με κλειστό τον υπολογιστή και αποσυνδεδεμένο από την πρίζα.
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Μην χρησιμοποιείτε κανένα υγρό στο εσωτερικό του η/υ. Μην χρησιμοποιείτε αφρούς καθαρισμού πληκτρολογίου. Μέχρι και τα φιαλίδια με πεπιεσμένο αέρα έχουν περιορισμούς όπως σωστή απόσταση, κάθετη θέση του φιαλιδίου κατά την χρήση, και άλλα. Όλα τα παραπάνω δεν είναι 100% ακίνδυνα για τον υπολογιστή σας.
Συχνές ερωτήσεις...
Μου είπαν ότι οποιοδήποτε πιεστικό αέρα μπορεί να καθαρίσει το σύστημα μου, είναι αλήθεια;

Όχι και μάλιστα είναι επικίνδυνο. Το μόνο ασφαλές είναι ηλεκτρικές σκούπες και air compressor αποκλειστικά για ψηφιακά κυκλώματα. Έχουν μηδενικό στατικό ηλεκτρισμό, μηδενική υγρασία και απολύτως ελεγχόμενη πίεση και αναρρόφηση. Αν και είναι τα κατάλληλα εργαλεία, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την εφαρμογή. Οποιαδήποτε άλλη λύση εμπεριέχει κινδύνους.
Video
Το παρακάτω video δείχνει έναν επαγγελματικό καθαρισμό πληκτρολογίου. Πάνω στο πληκτρολόγιο δεν τοποθετείται κανένα υγρό απευθείας, πάρα μόνο πάνω στις ειδικές βούρτσες. Το παρακολουθείτε με δική σας ευθύνη.
Επαγγελματικός καθαρισμός πληκτρολογίου
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού