Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευή laptop > Αντικατάσταση μπαταρίας laptop

Αντικατάσταση μπαταρίας laptop

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
επισκευη μπαταρία λαπτοπ

Εκτελούμε πλήρη διαγνωστικά στον φορητό υπολογιστή σας
Ελέγχουμε μπαταρία, φορτιστή, καλώδιο και βύσμα τροφοδοσίας
Προχωρούμε σε αντικατάσταση μπαταρίας αν χρειάζεται
Τοποθετούμε και ελέγχουμε την καινούργια μπαταρία


Πόσο ρόλο παίζει η χρήση που κάνουμε, στην απόδοση της μπαταρίας του laptop.

Η μπαταρία κάθε φορητού υπολογιστή σιγά σιγά χάνει την απόδοση της. Κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό. Συνήθως εξαρτάται από την ποιότητα κατασκευής και το μοντέλο του laptop. Πολλές φορές όμως η χρήση που κάνουμε μπορεί εύκολα να μειώσει την απόδοση της μπαταρίας. Υπάρχουν αναρίθμητοι παράγοντες που παίζουν ρόλο, θα αναφέρουμε παρακάτω τους πιο σημαντικούς.

Η υψηλή θερμοκρασία του φορητού επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ένα laptop με θερμοκρασία μεγαλύτερη των 70 βαθμών, είναι πολύ πιθανό να μεταδώσει θερμότητα στην μπαταρία του. Ειδικά όταν φορτίζουμε την μπαταρία, που υπάρχει έτσι και αλλιώς αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό της. Προσπαθούμε να μην λειτουργούμε τον υπολογιστή μας κοντά σε πηγές θερμότητας και να εκτελούμε έναν επαγγελματικό εσωτερικό καθαρισμό όταν αυτός απαιτείται.

Η υπερφόρτιση της μπαταρίας σε αρκετά σύγχρονα laptop πιθανόν να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην μπαταρία. Σε κάποια μοντέλα υπάρχει ειδικός σχεδιασμός ώστε όταν φτάσει στο 100% να σταματήσει η φόρτιση. Όμως, υπάρχουν πολλοί φορητοί που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η φόρτιση της μπαταρίας, και ας έχει γεμίσει. Καλό είναι να μην έχετε συνεχώς συνδεδεμένο τον φορτιστή στο laptop σας, ιδίως σε παλιά μοντέλα. Η μπαταρία πρέπει να αδειάζει μέχρι το 30%, και όχι παρακάτω, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Το ολοκληρωτικό άδειασμα (0%) ή η συνεχής πληρότητα (100%) μπορούν να μειώσουν την απόδοση της. Η αποθήκευση της μπαταρίας και η χρήση του λάπτοπ μόνο με φορτιστή, θα χαλάσουν την μπαταρία σας και θα βάλουν σε κίνδυνο τον υπολογιστή σας. Αν μία μπαταρία laptop μείνει πολύ καιρό εκτός λειτουργίας, το πιο πιθανό είναι ότι κάποια στιγμή, θα χαλάσει και θα αχρηστευθεί. Παράλληλα, μη ξεχνάτε ότι η μπαταρία λειτουργεί και ως μικρό UPS, διορθώνοντας πιθανά βυθίσματα και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος - φαινόμενο δυστυχώς, συχνό για τα Ελληνικά δεδομένα.

Μία μπαταρία laptop μπορεί να μην φορτίζει για διάφορους λόγους.

  Όταν μία μπαταρία δεν φορτίζει καθόλου, δεν σημαίνει αποκλειστικά ότι είναι ελαττωματική. Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να προκαλούν αυτή την συμπεριφορά της. Παρακάτω αναφέρουμε μερικές:
 • Να μην υπάρχει ο κατάλληλος driver εγκατεστημένος στο λειτουργικό σύστημα.
 • Να μη δίνει ρεύμα η πρίζα που συνδέετε τον φορτιστή σας.
 • Σκόνη και οξείδωση στους ακροδέκτες της ή στο βύσμα υποδοχής στο laptop.
 • Κομμένο το καλώδιο του φορτιστή, έστω και αν εξωτερικά φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση.
 • Ελαττωματικός ο ίδιος ο μετασχηματιστής.
 • Χαλασμένο το βύσμα τροφοδοσίας του laptop.
 • Κάποια μοντέλα, όταν φτάνουν μία συγκεκριμένη θερμοκρασία, σταματούν τη φόρτιση της μπαταρίας.
 • Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές ακόμα περιπτώσεις όπως βλάβη στο κύκλωμα επικοινωνίας της motherboard με την battery. Για αυτό καλό είναι να μην βιαστείτε να την αντικαταστήσετε.
  Ο λεπτομερής διαγνωστικός έλεγχος του φορητού υπολογιστή σας είναι απαραίτητος, προτού αγοράσετε καινούργια μπαταρία. Μόνο έτσι θα εξακριβώσετε αν η μπαταρία σας χάλασε από κάποιον άλλο παράγοντα ή αν απλά, ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί.
  Έστω και αν αλλάζοντας την μπαταρία το laptop σας δουλεύει, αυτό δεν εγγυάται την ομαλή λειτουργία του. Αν δεν προηγηθεί διάγνωση και το λαπτοπ σας έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, θα χαλάσει και η καινούργια μπαταρία σε σύντομο διάστημα. Είναι απλό να αντιληφθείτε το αποτέλεσμα μια βλάβης, την αιτία όμως όχι.

  Η παρακάτω εικόνες παρουσιάζουν μια μπαταρία ενός Dell laptop. Η αριστερή δείχνει το πάνω καπάκι της και η δεξιά τα 6 στοιχεία (cells) που περιλαμβάνει. Τα cells είναι μάρκας Samsung στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δίπλα φαίνεται και το κύκλωμα που συνοδεύει την μπαταρία.
  Πως είναι εσωτερικά μια μπαταρία laptop

  Πόση είναι η χρέωση για την αντικατάσταση μπαταρίας;

  Όταν η μπαταρία είναι αποσπώμενη και δεν χρειάζεται επέμβαση στο εσωτερικό του για να αφαιρεθεί, είναι δωρεάν, εφόσον προμηθευτείτε την καινούργια από εμάς.

  Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η διάγνωση και δεν επιλέξετε να αγοράσετε τη νέα μπαταρία από το κατάστημα μας, η μόνη χρέωση που θα υπάρχει είναι της διάγνωσης με κόστος 13€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ). Η διάγνωση είναι δωρεάν εφόσον γίνει οποιαδήποτε επισκευή ή αγορά μπαταρίας.

  Εάν η μπαταρία βρίσκεται εσωτερικά και χρειάζεται αποσυναρμολόγηση, τότε η διάγνωση είναι δωρεάν και χρεώνεται μόνο η εργασία τοποθέτησης με 20€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ).

  Το κόστος ανταλλακτικού μπαταρίας ποικίλει ανάλογα τον τύπο, την χωρητικότητα και την μάρκα της μπαταρίας. Προτείνουμε πάντα γνήσια ανταλλακτικά αντιπροσωπείας καθώς έχουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ασφαλείας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με απόλυτα συμβατή μπαταρία τρίτου κατασκευαστή, πάντα με τις υψηλές προδιαγραφές που ορίζουν οι τεχνικοί της AthensPC.

  Τελικός έλεγχος πριν την παράδοση του laptop σας.

  Μετά την ολοκλήρωση οποιασδήποτε εργασίας, ελέγχουμε ξανά όλα τα εξαρτήματα του φορητού υπολογιστή σας πριν την τελική παράδοση. Στην καινούργια σας μπαταρία ελέγχουμε την σωστή φόρτιση της καθώς και την συμπεριφορά της, όταν είναι αποσυνδεδεμένη από το ηλεκτρικό ρεύμα. Κάθε μπαταρία συνοδεύεται από την εγγύηση του εκάστοτε κατασκευαστή.
  Τι μπορείτε να κάνετε...
  Σε σπάνιες περιπτώσεις, ορισμένοι κατασκευαστές laptop, tablet και κινητών τηλεφώνων, έχουν ανακαλέσει συσκευές τους, λόγω ελαττωματικής μπαταρίας. Θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ενημερώνεστε, ψάχνοντας το μοντέλο του laptop σας στη σελίδα του κατασκευαστή. Οι ελαττωματικές μπαταρίες καθώς και τα συστήματα φόρτισης τέτοιων συσκευών, έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανάφλεξη, ακόμα και για έκρηξη.

  Παράδειγμα το 2006 η Dell ανακάλεσε πολλές μπαταρίες της Sony. Οι ίδιες μπαταρίες χρησιμοποιήθηκαν από την Toshiba, Lenovo, IBM, Hitachi, Fujitsu, Sharp, Apple και Panasonic. Το 2005 η Apple βρήκε ελαττωματικές μπαταρίες σε iBook και PowerBooks κατασκευασμένες από την LG Chem. Πρόσφατο παράδειγμα η απόσυρση όλων των Samsung Galaxy Note 7, ακόμα και αυτών που δεν παρουσιάσανε πρόβλημα.

  Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές εδώ για την χρήση της μπαταρίας στους φορητούς υπολογιστές.
  Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
  Επιλέξτε lithium-ion batteries (li-ion), είναι πιο ελαφριές και έχουν μεγαλύτερη απόδοση. Οι περισσότερες μπαταρίες laptop είναι τέτοιου τύπου.

  Υπάρχουν μπαταρίες με 4-cells, 6-cells και 9-cells. Οι μπαταρίες με 9-cells έχουν σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα από αυτές των 6.

  Η χωρητικότητα κάθε μπαταρίας αναγράφεται στην τιμή των mAh. Όσο μεγαλύτερο το νούμερο των mAh, τόσο το καλύτερο. Η διάρκεια της όμως καθορίζεται από πολλούς άλλους παράγοντες.
  κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
  πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
  Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
  Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
  Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
  PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
  Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


  Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
  turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
  Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


  AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
  Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
  AthensPC
      Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
      Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
  Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
  Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού