Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευές υπολογιστών > Εγκατάσταση κάρτας γραφικών υπολογιστή

Εγκατάσταση κάρτας γραφικών υπολογιστή

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
αναβάθμιση κάρτας γραφικών pc

Δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος υπολογιστή
Επιλογή νέας GPU κατάλληλη για τις ανάγκες σας
Αντικατάσταση ή τοποθέτηση κάρτας γραφικών
Έλεγχος αποδόσεων και θερμοκρασίας υπολογιστή
Επαναληπτική διάγνωση και παράδοση


Πότε χρειάζεται αντικατάσταση η κάρτα γραφικών του σταθερού υπολογιστή μου;

  Ο πιο προφανής λόγος είναι όταν εμφανίσει μία σοβαρή βλάβη. Κάποια από τα συμπτώματα που παρουσιάζει μία ελαττωματική κάρτα γραφικών είναι τα ακόλουθα:
 • Ο υπερβολικός θόρυβος του ανεμιστήρα της.
 • Απρόσμενος τερματισμός ή επανεκκίνηση του υπολογιστή.
 • Ήχοι beep κατά την εκκίνηση.
 • Χρώματα με περίεργα σχέδια (artifacts).
 • Μαύρη οθόνη ενώ το pc είναι ανοιχτό.
 • Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είτε πρόκειται για αντικατάσταση, είτε για αναβάθμιση κάρτας γραφικών, πρέπει πρώτα να εκτελεστεί ένας δωρεάν συνολικός έλεγχος του η/υ σας πριν προχωρήσουμε σε κάποια ενέργεια. Ενδέχεται τα παραπάνω συμπτώματα να προκαλούνται από υπερθέρμανση και να χρειάζεται απλά ένας καθαρισμός.

  Ο δεύτερος, πιο σημαντικός λόγος να αγοράσετε μία πιο ισχυρή κάρτα γραφικών για τον desktop υπολογιστή σας, είναι τα παιχνίδια. Το gaming ήταν και παραμένει ένα ισχυρό κίνητρο για αναβάθμιση. Η βελτιωμένη απόδοση απεικόνισης και σχεδίασης πολύπλοκων γραφικών προσφέρει καλύτερη εμπειρία στο αγαπημένο σας παιχνίδι.

  Εάν χρησιμοποιείτε τις ρυθμίσεις χαμηλής ποιότητας στα παιχνίδια σας (low game settings) και πάλι ανταποκρίνονται αργά, πιθανόν ήρθε η ώρα για μια νέα κάρτα γραφικών στο σύστημα σας.

  Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε νέα κάρτα γραφικών για τον desktop υπολογιστή σας.

  Η επιλογή κάρτας γραφικών για το pc σας απαιτεί προσοχή και αρκετή έρευνα πριν διαλέξετε κάποιο μοντέλο. Θα πρέπει αρχικά να εξακριβώσετε την συμβατότητα της με την υπάρχουσα μητρική. Να ελέγξετε τον διαθέσιμο χώρο εσωτερικά του πύργου, ιδιαίτερα για την οριζόντια διάσταση της κάρτας. Πρέπει να υπάρχει επαρκής εξαερισμός στο tower σας.

  Τα watt του τροφοδοτικού πρέπει να είναι τουλάχιστον όσα απαιτεί η κάρτα. Ιδανικά, η επιλογή ενός μεγαλύτερου τροφοδοτικού θα εξασφάλιζε μία πιο ξεκούραστη λειτουργία όλου του συστήματος. Καθώς το τροφοδοτικό μοιράζει την ισχύ του σε όλα τα εξαρτήματα, θα πρέπει να επιλεχθούν πολύ προσεχτικά τα watt που παρέχει. Για παράδειγμα, ένας υπολογιστής με πολλούς σκληρούς δίσκους, μπορεί να χρειάζεται πολύ περισσότερα watt από αυτά που προτείνει η κάρτα γραφικών.

  Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στη θερμοκρασία του chipset της μητρικής κάτω από την κάρτα γραφικών. Η τοποθέτηση μίας μεγάλης κάρτας ενδέχεται να αυξήσει κατά πολύ την θερμοκρασία του υπολογιστή σας. Πιθανόν να χρειαστεί να πάρετε κάποια μέτρα αν εμφανιστούν σημάδια υπερθέρμανσης στον σταθερό υπολογιστή σας.

  Το Memory Bus Width είναι πιο σημαντικό από την ποσότητα της μνήμης.

  Ένα συχνό λάθος στην αγορά κάρτας γραφικών είναι η επιλογή με κριτήριο την ποσότητα της RAM που έχει. Όμως, η ποσότητα της μνήμης θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο αν έχετε 4K οθόνη ή συνδέετε παραπάνω από 1 μόνιτορ πάνω της. Για να μπορέσει να αποδώσει πραγματικά η ποσότητα της μνήμης, απαιτείται μεγάλο εύρος διαύλου. Το Memory Bus Width είναι αυτό που θα βοηθήσει κατά πολύ την απόδοση των παιχνιδιών σας.

  Ενώ μια γρήγορη DDR5 μνήμη είναι σημαντική, η κάρτα γραφικών πρέπει να είναι σε θέση να επεξεργάζεται γρήγορα τα δεδομένα από τη μνήμη. Από τεχνικής άποψης, το Memory Bus είναι η ποσότητα των δεδομένων, που μπορεί η κάρτα γραφικών να διαβάσει από τη μνήμη.
  Για παράδειγμα, μια κάρτα γραφικών με δίαυλο 192-bit και μνήμη 4GB δεν μπορεί να συγκριθεί με μια κάρτα των 256-bit αντίστοιχης μνήμης. Το μεγάλο Memory Bus της δεύτερης σίγουρα θα βελτιώσει αισθητά την απόδοση των παιχνιδιών σας.

  2 κάρτες γραφικών με SLI σύνδεση δεν προσφέρουν διπλάσια απόδοση.

  Υπάρχει η εντύπωση ότι αν έχετε 2 GPU στον σταθερό υπολογιστή σας, θα έχετε και διπλάσια ταχύτητα στα παιχνίδια σας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μια ρεαλιστική εκδοχή είναι η βελτίωση που θα φέρει μία δεύτερη κάρτα, να κυμαίνεται στο 20% με 60% (στην καλύτερη περίπτωση). Επιπλέον, θα αυξηθεί υπερβολικά η θερμοκρασία στο εσωτερικό του πύργου σας, ειδικά στην μητρική πλακέτα, αφού θα είναι καλυμμένη με τις 2 κάρτες. Διπλές κάρτες γραφικών συνήθως χρησιμοποιούν χρήστες με 3 και παραπάνω οθόνες.

  Η παρακάτω εικόνα παρουσιάζει ενδεικτικές συγκρίσεις αποδόσεων μεταξύ των δύο μεγάλων εταιριών κατασκευής καρτών γραφικών. Μπορείτε να δείτε ποια κάρτα της NVidia είναι αντίστοιχη με της AMD. Περιλαμβάνει μοντέλα όπως την GeForce GTX 970, GTX 760, Radeon HD 6670 και την R9 380.
  Δείτε ποια κάρτα της NVidia είναι αντίστοιχη με της AMD

  Διαδικασία αφαίρεσης και εγκατάστασης κάρτας γραφικών στο pc σας.

  Στην AthensPC αναλαμβάνουμε υπεύθυνα την αφαίρεση της παλιάς σας κάρτας και την τοποθέτηση καινούργιας, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας. Αποσυναρμολογούμε τον πύργο σας και εκτελούμε πλήρη αποφόρτιση στα κυκλώματα του. Απασφαλίζουμε την παλιά σας κάρτα από την μητρική πλακέτα και την αφαιρούμε από το σύστημα.

  Καθαρίζουμε προσεχτικά από οποιοδήποτε ίχνος σκόνης το PCI Express slot της μητρικής και τοποθετούμε την καινούργια GPU. Την ασφαλίζουμε στην μητρική και τοποθετούμε όλες τις απαραίτητες βίδες αφού πρώτα την έχουμε ευθυγραμμίσει ώστε να είναι σε απόλυτη ορθή γωνία με το motherboard. Έτσι, δεν ασκείται παραπάνω πίεση στη θύρα PCI της μητρικής.

  Συνδέουμε τα καλώδια τροφοδοσίας της με τέτοιον τρόπο ώστε να μην τραβάνε με το βάρος τους την VGA κάρτα προς τα κάτω. Εάν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή ενδέχεται η κάρτα να κυρτώσει με την συνεχή χρήση σε υψηλές θερμοκρασίες. Αφού κλείσουμε το κουτί του υπολογιστή σας, προχωράμε στην εγκατάσταση των πιο πρόσφατων οδηγών (drivers) για την νέα σας κάρτα γραφικών.

  Επαναληπτικός έλεγχος όλου του Η/Υ και της καινούργιας κάρτας.

  Όπως σε κάθε εργασία που αναλαμβάνει η AthensPC, έτσι και στην εργασία τοποθέτησης εξαρτημάτων, εκτελούμε δωρεάν διαγνωστικά πριν αλλά και μετά από κάθε επισκευή. Ελέγχουμε ότι όλα τα εξαρτήματα σας ότι λειτουργούν άψογα και εκτελούμε stress test στην νέα σας κάρτα με σκοπό να παρατηρήσουμε την σταθερότητα, αλλά και τη θερμοκρασία που αναπτύσσει το σύστημα σας μετά από αρκετή ώρα χρήσης. Ο υπολογιστής σας παραδίδεται με γραπτή εγγύηση εργασιών διάρκειας 1 έτους. Η κάρτα γραφικών συνοδεύεται από την εγγύηση του κάθε κατασκευαστή.
  Τι μπορείτε να κάνετε...
  Η σελίδα το Ebay περιγράφει τους κινδύνους αλλά και τον ορθό τρόπο εγκατάστασης μιας GPU στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας. Το άρθρο αναφέρει και τι δεν πρέπει να κάνετε και καλό είναι να προσέξετε κατά την τοποθέτηση της. Ο παρακάτω σύνδεσμος απευθυνθείτε μόνο σε τεχνικούς και όχι σε απλούς χρήστες. Προχωρείτε στην ανάγνωση του και σε οποιεσδήποτε ενέργειες με δική σας ευθύνη.
  http://www.ebay.com/gds/The-Do-s-And-Don-ts-of-Graphics-Card-Installation-/10000000177629660/g.html

  Τι δεν πρέπει να κάνετε...
  Μην προχωρήστε στην αγορά οποιασδήποτε κάρτας γραφικών αν δεν βεβαιωθείτε ότι το σύστημα σας, καθώς και το τροφοδοτικό είναι σε καλή κατάσταση. Ελέγξετε την συμβατότητα της με την βοήθεια του καταστήματος που πρόκειται να την αγοράσετε.
  Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
  Εάν επιθυμείτε, μαζί με την καινούργια κάρτα γραφικών, μπορούμε να εγκαταστήσουμε τα αγαπημένα σας παιχνίδια. Θα εκτελέσουμε οποιαδήποτε αναβάθμιση χρειάζεται το .NET, DirectX και οτιδήποτε απαιτεί το παιχνίδι σας, ώστε να λειτουργήσει σωστά. Θα κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού ώστε να έχει την καλύτερη απόδοση με την καλύτερη ποιότητα στα γραφικά του.
  Video
  Βίντεο με οδηγίες τοποθέτησης σπάνια παρουσιάζουμε. Κύριος λόγος είναι έλλειψη μέτρων προστασίας από στατικό ηλεκτρισμό, αποφόρτιση κυκλωμάτων και άλλων επιπλοκών. Το παρακάτω video απεικονίζει τη βασική διαδικασία επιλογής και εγκατάστασης μίας νέας κάρτας γραφικών. Απευθύνεται μόνο σε τεχνικούς υπολογιστών και είναι αρκετά περιεκτικό σε πληροφορίες. Παρόλα αυτά δεν περιγράφονται μέτρα ασφαλείας. Πρέπει να δώσετε πολύ σημασία σε όλες τις αρχές των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και του ηλεκτρισμού. Παρακολουθείτε το βίντεο και προχωρείτε σε πιθανές ενέργειες αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
  Διαδικασία επιλογής και εγκατάστασης κάρτας γραφικών
  κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
  πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
  Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
  Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
  Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
  Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
  PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
  Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


  Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
  turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
  Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


  AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
  Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
  AthensPC
      Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
      Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
  Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
  Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού