Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Τεχνικός υπολογιστών > Εγκατάσταση modem router ADSL VDSL ISDN ίντερνετ

Εγκατάσταση modem router ADSL VDSL ISDN ίντερνετ


εγκατασταση DSL σύνδεσης στο internet

Θέλετε να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό της νέας DSL σύνδεσης σας;
Αντιμετωπίζετε πρόβλημα στις ρυθμίσεις του modem σας;
Θέλετε να αντικαταστήσετε το παλιό σας router;
Υπάρχουν συχνές αποσυνδέσεις στην σύνδεση σας στο internet;


Πώς θα ρυθμίσετε το DSL modem router σας στο ίντερνετ;

Συνήθως η εγκατάσταση ενός νέου router είναι αρκετά εύκολη διαδικασία, είτε πρόκειται για ADSL ή για VDSL. Ειδικά αν έχετε router προρυθμισμένο από τον πάροχο. Όλες οι γνωστές εταιρίες όπως Cosmote, Nova Forthnet, Vodafone HOL, Cyta και Wind μπορούν να σας παρέχουν αυτή την δυνατότητα ώστε να μην χρειαστεί να ρυθμίσετε τίποτα. Απλά ακολουθείστε τις οδηγίες που περιλαμβάνει η συσκευασία και είστε έτοιμοι να σερφάρετε στο ιντερνετ!
Αν όμως έχετε αγοράσει νέο modem/router τρίτου κατασκευαστή, εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο διαφορετικά και θα χρειαστεί να ρυθμίσετε οι ίδιοι την συσκευή σας. Βασική προϋπόθεση είναι να έχετε διαλέξει το κατάλληλο modem για PSTN, ISDN ή VoIP. Συμβουλευτείτε την υποστήριξη του παρόχου για εξασφαλισμένη συμβατότητα πριν αγοράσετε κάποιο modem router.

Αφού συνδέσετε τα καλώδια όπως περιγράφεται στο manual του router σας, συνδεθείτε μέσω browser στην διεύθυνση του. Συνήθως είναι η 192.168.1.1. Εναλλακτικά απευθυνθείτε στις οδηγίες για να βρείτε την διεύθυνση του. Θα σας ζητήσει το κωδικό πρόσβασης. Συνήθως βρίσκεται στο manual ή σε αυτοκόλλητο κάτω από το router. Όταν βρεθείτε πλέον στην σελίδα του router, καλέστε την τεχνική υποστήριξη του παρόχου σας και ρυθμίστε από κοινού την σύνδεση σας στο internet βήμα-βήμα.

Ποια είναι η καλύτερη θέση για να τοποθετήσετε το modem router σας;

Η καλύτερη θέση ώστε να λειτουργεί σωστά, είναι δίπλα στην κεντρική πρίζα τηλέφωνου του σπιτιού σας. Συνήθως είναι στο σαλόνι ή κοντά στην είσοδο του διαμερίσματος. Όσο πιο κοντά βρίσκεται το router σας στην κάθετη καλωδίωση του κτηρίου (σημείο εισόδου των καλωδίων τηλεφώνου από τον κατανεμητή στο σπίτι σας), τόσο λιγότερα προβλήματα θα υπάρχουν στο μέλλον. Όσο αφορά την ασύρματη μετάδοση, καλό είναι να βρίσκεται όσο πιο ψηλά γίνεται (διαβάστε περισσότερα εδώ). Με αυτό τον τρόπο έχετε ισχυρότερο σήμα, αποφεύγοντας τα έπιπλα κατά την εκπομπή του WiFi. .

Παρόλο που η ακτινοβολία που εκπέμπει το ασύρματο ρούτερ είναι χαμηλή, προτείνουμε η θέση του να είναι ένα μέτρο μακριά από το ανθρώπινο σώμα, ιδιαίτερα από τα μικρά παιδιά. Θέσεις δίπλα στον καναπέ ή κρεβάτι δεν είναι ιδανικές.

Τι να προσέξετε κατά την εγκατάσταση του νέου σας modem router.

Αποφύγετε την χρήση παλιών καλωδίων για την σύνδεση του router και του τηλεφώνου σας. Αν δεν περιλαμβάνονται στην συσκευασία προμηθευτείτε νέο splitter και φίλτρα (αν απαιτείται) για όσες συσκευές τηλεφώνου έχετε.

Αν έχετε συναγερμό επικοινωνήστε με την εταιρία που συνεργάζεστε και ενημερώστε τους για την αλλαγή. Ζητήστε τους να κάνουν ένα τεχνικό έλεγχο επικοινωνίας με το κέντρο.

Αλλάξτε τον εργοστασιακό κωδικό πρόσβασης στο router και το ασύρματο δίκτυο σας. Εργοστασιακοί κωδικοί είναι εύκολο να βρεθούν από τρίτα πρόσωπα και να προσπαθήσουν να σας υποκλέψουν WiFi ή ακόμα και να “πειράξουν” το router σας.

Φροντίστε να σημειώσετε οποιαδήποτε αλλαγή κάνετε στον κωδικό πρόσβασης ή στις ρυθμίσεις του router, του WiFi και της σύνδεσης σας στο internet. Πολύ πιθανό να σας χρειαστούν στο μέλλον.

Αντιμετωπίζετε ακόμα προβλήματα με την σύνδεση στο internet;

Εάν έχετε εκτελέσει όλα τα παραπάνω και αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την σύνδεση σας, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη του παρόχου σας. Ζητήστε βοήθεια και έλεγχο της γραμμής σας, απομακρυσμένα μέσω του κέντρου.

Αν ο τεχνικός σας αναφέρει ότι όλα λειτουργούν σωστά και το πρόβλημα βρίσκεται στον χώρο σας ή τους υπολογιστές σας, τότε επικοινωνήστε μαζί μας. Ένας τεχνικός της AthensPC πρόθυμα θα σας εξυπηρετήσει και θα σας λύσει οποιαδήποτε απορία. Θα σας προτείνει μια αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Εγκαθιστούμε και ρυθμίζουμε το νέο σας modem router.

Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρόνο ψάχνοντας πώς να ρυθμίσετε το νέο σας router, κλείστε άμεσα ένα ραντεβού. Ένας τεχνικός δικτύων θα βρίσκεται στον χώρο σας ώστε να σας παρέχει μια αξιόπιστη συνδεσμολογία και ρύθμιση του νέου σας router. Θα συνδέσει όλους τους υπολογιστές, laptop, smartphones, smart TV και εκτυπωτές σας στο δίκτυο. Θα ελέγξει την ποιότητα των τηλεφωνικών συσκευών ή πριζών στο σπίτι σας και θα σας προτείνει λύσεις σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα.
Τι μπορείτε να κάνετε...
Αν χρειάζεστε βοήθεια στη σύνδεση του εξοπλισμού σας, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα υποστήριξης του παρόχου που έχετε. Εκεί θα βρείτε χρήσιμες οδηγίες που μπορεί να σας καλύψουν.

Cosmote

Nova Forthnet


Wind
Τι δεν πρέπει να κάνετε...
Μην προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά DSL modem router χωρίς πρώτα να έχετε επαληθεύσει την συμβατότητα της συσκευής με τον πάροχο του internet όπου έχετε το συμβόλαιο σας.
Πιθανόν σας ενδιαφέρει...
Πριν καλέσετε οποιοδήποτε τεχνικό στον χώρο σας για προβλήματα internet, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη του παρόχου σας. Πολλά προβλήματα λύνονται εύκολα και χωρίς καμία χρέωση. Οι πάροχοι παρέχουν υποστήριξη όλο το 24ωρο όλες τις ημέρες του χρόνου. Τα τηλέφωνα τεχνικής υποστήριξης κάθε παρόχου internet στην Ελλάδα αναφέρονται παρακάτω.

Cosmote
13888 Οικιακοί πελάτες - δωρεάν από σταθερό Cosmote.
13818 Εταιρικοί πελάτες - δωρεάν από εταιρικό κινητό ή σταθερό Cosmote.

Nova Forthnet
13831 Υπηρεσίες για το σπίτι - 0,0298€/λεπτό από δίκτυο Forthnet.
13832 Υπηρεσίες για την επιχείρηση - χωρίς χρέωση από δίκτυο Forthnet.
8001001112 Δήλωση βλάβης - χωρίς χρέωση από σταθερό.

Vodafone HOL
13844 - 0,24€ ανά κλήση από σταθερό Vodafone.
80040013844 - Ατελείς κλήσεις για βλάβες από σταθερό Vodafone και από τα υπόλοιπα δίκτυα σταθερής.
13845 Για εταιρικούς πελάτες - με αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα.
Μέσω εφαρμογής live chat.
http://www.vodafone.gr/portal/myvodafone

Cyta
13877 Οικιακοί πελάτες - με χρέωση, 0,20€/κλήση από σταθερό Cyta, 0,25€/κλήση από κινητό Cyta.
13878 Εταιρικοί πελάτες - ατελώς από σταθερό Cyta, 0,25€/κλήση από κινητό Cyta.

Wind
1277 - δωρεάν από κινητό WIND.
8005001277 - δωρεάν από οποιοδήποτε σταθερό.
6935601277 - με χρέωση.

Προσοχή, στις παραπάνω κλήσεις ενδέχεται να υπάρχει χρέωση κάτω από προϋποθέσεις. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του παρόχου σας για λεπτομέρειες. Για οποιαδήποτε χρέωση προκύψει από τους ανωτέρω τηλεφωνικούς αριθμούς, η AthensPC δε φέρει καμία ευθύνη.
κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
AthensPC
    Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
    Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού