Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αρχική > Επισκευή laptop > Επισκευή πληκτρολογίου laptop

Επισκευή πληκτρολογίου laptop

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
επισκευη λαπτοπ πληκτρολόγιο

Δεν λειτουργεί το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σας;
Εμφανίζει πρόβλημα στα πλήκτρα, κολλάνε και δεν είναι εύκολο να πατηθούν;
Χρειάζεται αντικατάσταση το πληκτρολόγιο του laptop σας;
Επισκευάζουμε ή αντικαθιστούμε το πληκτρολόγιο σας
Πλήρης δωρεάν έλεγχος όλου του φορητού υπολογιστή σας


Γιατί χάλασε το πληκτρολόγιο και δε δουλεύουν τα πλήκτρα σε έναν φορητό υπολογιστή;

Το πληκτρολόγιο είναι ίσως το πιο ταλαιπωρημένο εξάρτημα του laptop σας. Χρησιμοποιείται συχνά και είναι εκτεθειμένο σε διάφορους κινδύνους. Η θέση του το καθιστά ευάλωτο σε ατυχήματα και φθείρεται πολύ εύκολα. Είναι δύσκολο να προστατευτεί και έχει λεπτεπίλεπτη κατασκευή με πολύ λιγότερη αντοχή, από ένα απλό, συμβατικό πληκτρολόγιο σταθερού υπολογιστή.

Η πιο συχνή αιτία εμφάνισης βλάβης πληκτρολογίου στο laptop είναι η σκόνη. Είναι εύκολο να χαλάσουν τα κουμπιά του, αν δεν έχει γίνει ποτέ ένας προσεχτικός καθαρισμός. Η σκόνη εισβάλει μέσα στο μηχανισμό του και παρεμβάλλεται ανάμεσα στην πλακέτα και τα πλήκτρα.
Υπάρχουν πολλά μοντέλα laptop σχεδιασμένα με διάτρητο το κάτω μέρος του keyboard, για λόγους εξαερισμού. Ειδικά σε τέτοια μοντέλα, το σύστημα ψύξης και ο εσωτερικός ανεμιστήρας μαζεύουν πολύ σκόνη. Δημιουργείται έτσι μια συνεχής ροή αέρα, μέσω του πληκτρολογίου. Αυτή συμβάλει στη συγκέντρωση μεγαλύτερης ποσότητας σκόνης, σε σύγκριση με ένα laptop, που το κάτω μέρος του πληκτρολογίου είναι κλειστό.
Διάτρητο πληκτρολόγιο laptop
Η υγρασία, και ιδίως ο συνδυασμός της με τη σκόνη, προκαλεί εύκολα βλάβη στο πληκτρολόγιο του laptop σας. Εάν το χρησιμοποιείτε σε παραθαλάσσιες περιοχές και εξωτερικούς χώρους, η υγρασία θα διεισδύσει σταδιακά όχι μόνο στο πληκτρολόγιο, αλλά και στα υπόλοιπα εξαρτήματα του. Εάν έχει πέσει νερό, χυμός, αναψυκτικά ή καφές στο laptop σας, προτεραιότητα έχει η συνολική του επισκευή από υγρά η οποία περιλαμβάνει και την προσπάθεια επισκευής του πληκτρολογίου.

Οι επιπτώσεις της υγρασίας στο keyboard είναι αρκετά επικίνδυνες. Σταδιακά, θα οδηγηθεί σε οξείδωση των κυκλωμάτων του. Ο συνδυασμός της με την σκόνη θα δημιουργήσει ένα ηλεκτρικά αγώγιμο υλικό, αυξάνοντας τις πιθανότητες βραχυκυκλώματος. Κάτι τέτοιο θα ήταν ικανό να κάψει το κύκλωμα του πληκτρολογίου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αντικατάσταση.

Άλλοι λόγοι που μπορεί προκαλέσουν πρόβλημα στο πληκτρολόγιο ενός λάπτοπ, είναι η κακή εργοστασιακή κατασκευή, η φθορά λόγω έντονης χρήσης, βλάβη στην μητρική πλακέτα, ηλεκτρολογικά προβλήματα, φθαρμένη καλωδιοταινία, πτώση και δυνατά χτυπήματα.

Υπάρχει πιθανότητα να επισκευάζεται το πληκτρολόγιο του laptop σας.

  Όταν ένα πληκτρολόγιο λάπτοπ δε δουλεύει σωστά, συνήθως παρουσιάζει τα παρακάτω συμπτώματα:
 • Άλλα κουμπιά πατάτε και άλλα γράμματα εμφανίζονται στην οθόνη.
 • Ορισμένα κουμπιά δεν αντιδρούν στο πάτημα τους.
 • Πατώντας μόνο μία φορά το πλήκτρο, εμφανίζονται πολλοί χαρακτήρες.
 • Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το πληκτρολόγιο του λάπτοπ σας είναι ελαττωματικό και χρειάζεται αντικατάσταση, εκτός αν λείπουν πλήκτρα.
   Η βλάβη του keyboard πιθανόν να επισκευάζεται με κατάλληλες εργασίες. Αυτές περιλαμβάνουν:
  • Προσεχτικό και λεπτομερή καθαρισμό.
  • Αφαίρεση της σκόνης και της υγρασίας από τον εσωτερικό μηχανισμό των πλήκτρων.
  • Αντιμετώπιση πιθανής οξείδωσης στις επαφές τις καλωδιοταινίας.
  • Αποτελεσματικός καθαρισμός την υποδοχής πάνω στην μητρική πλακέτα.
  • Επανατοποθέτηση των πλήκτρων που έχουν αποκολληθεί, εφόσον δεν έχει γίνει σοβαρή ζημιά στον μηχανισμό τους.

  • Δεν αποκλείεται το πρόβλημα να είναι σε κάποιο άλλο εξάρτημα. Σπάνιο, αλλά όχι απίθανο, είναι να υπάρχει πρόβλημα στη μητρική πλακέτα, και να αδυνατεί να τροφοδοτήσει σωστά το πληκτρολόγιο. Επίσης, η καλωδιοταινία του μπορεί να μη κάνει επαφή επειδή έχει φθαρεί ή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά. Για αυτό τον λόγο πριν γίνει οποιαδήποτε εργασία, εκτελούμε ένα δωρεάν λεπτομερή έλεγχο όλου του φορητού υπολογιστή σας.

   Η συντήρηση και ο καθαρισμός του πληκτρολογίου είναι απαραίτητος ώστε να λειτουργεί σωστά και να αποφεύγονται πιθανές βλάβες. Στην AthensPC συμπεριλαμβάνουμε τις συγκεκριμένες εργασίες χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, στην αντιμετώπιση υπερθέρμανσης laptop. Είναι ένας οικονομικός τρόπος για να συντηρήσετε γενικά το laptop σας, να ρίξετε την θερμοκρασία μέχρι και 40º C, όπως και να αφαιρέσετε την σκόνη από όλα τα εξαρτήματα του.

   Αντικατάσταση χαλασμένου πληκτρολογίου λάπτοπ με νέο γνήσιο ανταλλακτικό.

   Εάν όλα τα παραπάνω δεν επαναφέρουν το πληκτρολόγιο σας στην σωστή λειτουργία, τότε η αντικατάσταση του είναι η μόνη λύση. Εάν ο φορητός υπολογιστής σας δεν είχε τυπωμένους τους Ελληνικούς χαρακτήρες και ήταν μόνο στα Αγγλικά, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να διαλέξετε την γλώσσα που επιθυμείτε. Συνήθως, το ανταλλακτικό πληκτρολόγιο λάπτοπ μόνο με Αγγλικά πλήκτρα είναι πιο φθηνό από αυτό που έχει και ελληνικούς χαρακτήρες. Θα σας ενημερώσουμε για το κόστος του γνήσιου ανταλλακτικού και κατόπιν, θα προχωρήσουμε στην τοποθέτηση του.

   Όλες οι εργασίες αφαίρεσης και εγκατάστασης του καινούργιου keyboard, εκτελούνται με ιδιαίτερη προσοχή, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Μετά την σωστή τοποθέτηση του, εκτελούμε έλεγχο σε όλα τα πλήκτρα και στη συνολική λειτουργία του φορητού σας. Οι εργασίες μας καλύπτονται από γραπτή εγγύηση ενός έτους για να μην σας απασχολεί τίποτα. Το νέο ανταλλακτικό πληκτρολόγιο συνοδεύεται από την εγγύηση του κατασκευαστή.
   Τι μπορείτε να κάνετε...
   Αν φύγει ή σπάσει κάποιο πλήκτρο, κρατήστε το. Μπορεί να είναι εφικτή η τοποθέτηση του πάνω στο πληκτρολόγιο σας και να επισκευαστεί εύκολα.

   Χάλασε το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σας, αλλά δεν σας ενδιαφέρει η επισκευή του; Μπορείτε να συνδέσετε ένα οικονομικό εξωτερικό USB πληκτρολόγιο και να συνεχίσετε να λειτουργείτε το laptop σας χωρίς κανένα πρόβλημα. Φυσικά, παύει να είναι ιδιαίτερα φορητός ο υπολογιστής σας, καθώς πρέπει να μεταφέρετε μαζί και το πληκτρολόγιο.
   Τι δεν πρέπει να κάνετε...
   Μην δοκιμάσετε σπρέι καθαρισμού, αφρούς και ειδικά υγρά στο πληκτρολόγιο σας. Κάθε ένα από αυτά τα υλικά έχουν συγκεκριμένους περιορισμούς στην χρήση τους. Πρέπει να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης, ώστε να μη προκαλέσετε βλάβη.

   Ακόμα και ο πεπιεσμένος αέρας μπορεί να βγάλει αρκετή υγρασία κατά την χρήση. Ειδικά στην πρώτη πίεση, όταν αδειάζει το δοχείο ή αν χρησιμοποιείτε την φιάλη έστω και λίγο πλάγια. Δεν είναι σκέτος αέρας καθώς περιλαμβάνει και προωθητικά αέρια. Τα υγρά και οι αφροί καθαρισμού μπορεί να είναι επικίνδυνα και καλό είναι να τα αποφεύγετε.
   κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+
   πήγαινε πίσωπήγαινε πάνω
   Επισκευθείτε το πιο έξυπνο blog για υπολογιστές της AthensPC
   Στο εργαστήριο μας παρέχουμε δωρεάν διαγνώσεις
   Απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη η/υ μέσω internet
   Στο εργαστήριο μας παρέχουμε εγγύηση στις εργασίες μας
   Παραλαμβάνουμε λάπτοπ και υπολογιστές με απόλυτη ασφάλεια
   PC Service HelpDesk δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη
   Επικοινωνίστε με την AthensPC χάρτης καταστήματος


   Ενδεικτικές μάρκες laptop και υπολογιστών
   turboX hp lenovo dell lg samsung toshiba asus sony vaio acer fujitsu innovator vero quest
   Ενδεικτικές μάρκες υπολογιστών και laptop που παρέχουμε τεχνική υποστήριξη είναι HP Turbo-X LG Lenovo Dell Packard Bell Samsung IBM Toshiba Asus Sony VAIO Compaq Acer Innovator Quest MSI Fujitsu Siemens Alienware Vero. Όλα τα ονόματα προϊόντων, τα λογότυπα και τα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Όλα τα ονόματα εταιρειών, προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται για λόγους αναγνώρισης και μόνο. Η χρήση αυτών των ονομάτων, λογοτύπων και εμπορικών σημάτων δεν υπονοεί την έγκριση ή την υιοθέτησή τους.


   AthensPC Εξουσιοδοτημένοι Συνεργάτες
   Η AthensPC είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες
   AthensPC
       Διεύθυνση : Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο Αθήνα ΤΚ 14121 GR
       Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912
   Copyright ©2009-2017 AthensPC All Rights Reserved Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Special thanks Kounou&Sons
   Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού