Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Καθαρίστε άχρηστα αρχεία με το CCleaner.

Δημοσιεύθηκε από σε Εφαρμογές ·
Tags: cookiescleanuptemporaryhistoryccleanerκαθαρισμός
CCleaner καθαρίζει άχρηστα αρχεία

Το CCleaner σχεδιάστηκε το 2003 από την Piriform με την αρχική ονομασία Crap Cleaner. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ διαδεδομένο, έχει μεταφραστεί σε 47 γλώσσες ενώ δουλεύει τόσο σε Windows όσο και σε Mac OS.

Το CCleaner είναι μια ασφαλής εφαρμογή για να καθαρίζετε μαζικά πολλά άχρηστα αρχεία από το σύστημα σας. Επιπλέον λειτουργίες του, όπως καθαρισμός του registry ή απεγκατάσταση εφαρμογών δεν προτείνονται. Υπάρχουν μικρές πιθανότητες να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σύστημα σας, αν δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις. Προτείνεται η χρήση του μόνο ως cleaner και τίποτα άλλο.

Οι εφαρμογές που αναγνωρίζει και μπορεί να καθαρίσει άχρηστα αρχεία το CCleaner είναι πολλές. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Google Chrome, Safari, Edge, Internet Explorer, Opera, Firefox, Nero, Acrobat, Windows Media Player, Java, Office, Flash, WinRAR και WinZip. Από τα αρχεία συστήματος καθαρίζει φυσικά όλο το ιστορικό των φυλλομετρητών, τον κάδο ανακύκλωσης, τα memory dumps, διάφορα log files και caches.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον καθαρισμό του κάδου ανακύκλωσης, ώστε να να έχετε εσείς τον έλεγχο του. Πιθανόν ο κάδος να περιέχει κάποιο αρχείο που διαγράψατε κατά λάθος πριν πολλές μέρες και δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμα. Η αυτόματη διαγραφή των περιεχομένων του κάδου δεν πρέπει να εκτελείται, καθώς μπορεί να σας φανούν χρήσιμα αρχεία που διαγράψατε εσείς ή και κάποιος άλλος.

Καλό θα ήταν την πρώτη φορά να απενεργοποιήσετε την επιλογή MS Search, από την καρτέλα Εφαρμογές, στην κατηγορία Windows. Πρέπει να την κρατήσετε απενεργοποιημένη καθώς ενδέχεται να επηρεάσει την απόδοση του υπολογιστή σας κάθε φορά που εκτελείτε το CCleaner.

Η συγκεκριμένη επιλογή σβήνει όλο το indexing των αρχείων σας με αποτέλεσμα τα Windows κάθε φορά να το ξαναδημιουργούν. Το συγκεκριμένο ευρετήριο βοηθά πολύ στο να έχετε μια γρήγορη αναζήτηση. Εάν έχετε μεγάλο όγκο αρχείων μπορεί να χρειαστεί πολλές ώρες ή και μέρες μέχρι να ξανακατασκευαστεί! Φυσικά μέχρι να εκτελέσετε ξανά το CCleaner όπου θα το διαγράψει και ούτω κάθε εξής. Γι αυτό πρέπει να έχετε απενεργοποιημένο το MS Search.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να απενεργοποιήσετε την επιλογή Κρυφή Μνήμη Μικρογραφιών. Η ρύθμιση αυτή ειναι προεπιλεγμένη κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής και ευθύνεται για καθυστερήσεις στην εμφάνιση μικρογραφιών των φωτογραφιών σας.

Κάθε εφαρμογή που ορίζετε να εκτελείται μαζί με την εκκίνηση των Windows, καταναλώνει resources από το σύστημα μας και επομένως, καθυστερεί να φορτώσει το λειτουργικό σύστημα. Το CCleaner δεν αποτελεί εξαίρεση. Η AthensPC δεν προτείνει να αφήσετε ενεργοποιημένο το Active Monitoring. Μια γρήγορη εκκίνηση των Windows έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από το αυτόματο καθαρισμό των άχρηστων αρχείων σας.

Εάν έχουμε εγκαταστήσει εμείς το CCleaner, πιθανόν μαζί με το ολοκληρωμένο format που παρέχουμε, τότε το έχουμε ρυθμίσει εμείς για εσάς. Για να εκτελέσετε το CCleaner, πρώτα κλείστε όλους τους περιηγητές internet (Chrome, Internet Explorer και Firefox). Στη συνέχεια, ξεκινήστε τον καθαρισμό των αρχείων σας κάνοντας δεξί κλικ στον κάδο ανακύκλωσης και επιλέγοντας "Εκτέλεση CCleaner".

Μπορείτε να κατεβάσετε τη δωρεάν έκδοση του CCleaner για Windows κάνοντας κλικ στην παρακάτω σελίδα.
https://www.piriform.com/ccleaner/download/standard

Πιθανόν σας ενδιαφέρει και το παρακάτω άρθρο μας:

κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+

AthensPC
Διεύθυνση :
Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο
Αθήνα ΤΚ 14121 GR

Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912


Copyright ©2009-2017 AthensPC
All Rights Reserved
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Special thanks Kounou&Sons

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού