Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αξιολόγηση φήμης ιστοσελίδων με το WOT Web Of Trust.

Δημοσιεύθηκε από σε Προστασία ·
Tags: αξιολόγησηιστοσελίδωνεπικινδυνότηταασφάλειαπεριήγησηsecurity
WOT Web Of Trust Αξιολόγηση φήμης ιστοσελίδων

Το WOT είναι ένα δωρεάν πρόσθετο εργαλείο (add-on) που εγκαθίσταται μέσα στον Firefox, Chrome, Opera ή Safari. Το Web Of Trust κυκλοφόρησε το 2007 και έχει εγκατασταθεί σε παραπάνω από 140 εκατομμύρια υπολογιστές. Η διάδοση του WOT είναι τόσο μεγάλη, που πλέον υπάρχει και browser για Android ώστε να σας προσφέρει την αντίστοιχη ασφάλεια στο κινητό ή το tablet σας.

Το WOT δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον περιήγησης, εμφανίζοντας εικονίδια δίπλα σε κάθε διεύθυνση URL πριν καν κάνετε κλικ. Οι επικίνδυνες ιστοσελίδες εμφανίζουν έναν κίτρινο ή κόκκινο κύκλο δίπλα τους, ενώ οι θετικά βαθμολογημένες έναν πράσινο κύκλο. Σελίδες που δεν έχουν λάβει αρκετά ψηφίσματα έχουν χρώμα γκρι. Τα εικονίδια φήμης εμφανίζονται δίπλα στα αποτελέσματα αναζήτησης, τα κοινωνικά δίκτυα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλους δημοφιλείς ιστότοπους .

WOT Web Of Trust παράδειγμα

Θα σας προειδοποιεί όταν επισκέπτεστε επικίνδυνους ιστότοπους, που περιλαμβάνουν διάφορες απάτες, κακόβουλο λογισμικό, ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), κατάχρηση δεδομένων, επικίνδυνους συνδέσμους και πολλά άλλα.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει δεχθεί δισεκατομμύρια ψηφίσματα, από απλούς χρήστες, για πάρα πολλές ιστοσελίδες. Η φήμη του ιστότοπου υπολογίζεται συνδυάζοντας προηγμένους αλγόριθμους. Όλες αυτές οι αξιολογήσεις αποθηκεύονται σε servers της εταιρίας και συμβάλουν στο χρώμα που θα αποκτήσει η ιστοσελίδα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότερες επιθέσεις ιών και χάκερ ξεκινάνε από μια απλή περιήγηση μας σε κάποια ιστοσελίδα. Έτσι, παρόλο που έχουμε εγκατεστημένο κάποιο αξιόλογο antivirus, δεν έχουμε καμία προειδοποίηση για την ιστοσελίδα που σκοπεύουμε να επισκεφτούμε. Αν μπορούσαμε να γνωρίζουμε την επικινδυνότητα ενός website πριν το κάνουμε κλικ θα μειώναμε κατά πολύ τις πιθανότητες να δεχτούμε κάποια επίθεση. Αυτό ακριβώς προσφέρει το WOT.

WOT Web Of Trust χρώματα εικονίδια φήμης

Φυσικά, το χρώμα που αποκτάει κάθε ιστοσελίδα δεν έχει μόνο σχέση με ιούς. Αρκετές φορές μπορεί να οφείλεται σε υποκλοπές δεδομένων, κωδικών πρόσβασης ή αριθμών πιστωτικών καρτών. Άλλοτε, σε μη αποστολή προϊόντων που αγοράστηκαν και ποτέ δεν επιστράφηκαν τα χρήματα στον καταναλωτή. Επίσης, μια σελίδα μπορεί να έχει κόκκινο ή κίτρινο χρώμα αν προωθεί βία ή εγκληματικές ενέργειες μέσα από τα κείμενα της.

Αντίστοιχες εφαρμογές προσφέρουν τα Avira, Avast, AVG, BitDefender, Dr.Web, Norton κ.α. τα οποία όμως ελέγχουν τις ιστοσελίδες για ιούς κατά διαστήματα. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει το WOT έναντι των άλλων, είναι ότι βασίζεται στις κριτικές των ίδιων των χρηστών. Έτσι, σελίδες που δεν έχουν κακόβουλο κώδικα αλλά παρόλα αυτά προσπαθούν να σας παραπλανήσουν ή να σας στείλουν σε άλλες επικίνδυνες διευθύνσεις, θα έχουν ήδη αλλάξει χρώμα.

Μπορείτε να δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Web Of Trust εδώ https://www.mywot.com/.

Κατεβάστε το Web Of Trust κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο.
Κατεβάστε το Web Of Trust στον FireFox Κατεβάστε το Web Of Trust στον Chrome Κατεβάστε το Web Of Trust στον Safari Κατεβάστε το Web Of Trust στον Opera

Πιθανόν σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω άρθρα μας:
Καθαρίστε άχρηστα αρχεία με το CCleaner.


κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+

AthensPC
Διεύθυνση :
Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο
Αθήνα ΤΚ 14121 GR

Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912


Copyright ©2009-2017 AthensPC
All Rights Reserved
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Special thanks Kounou&Sons

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού