Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

30 Χρήσιμες εφαρμογές για κάθε υπολογιστή.

Δημοσιεύθηκε από σε Εφαρμογές ·
Tags: εφαρμογέςπρογράμματαχρήσιμα
30 Χρήσιμες εφαρμογές για κάθε υπολογιστή

Οι εφαρμογές που εγκαθίστανται σε έναν υπολογιστή, καθορίζουν άμεσα τις δυνατότητες του. Χωρίς τα κατάλληλα προγράμματα δεν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το σύστημα σας στο έπακρο. Πιθανόν να μην μπορείτε να εκτελέσετε και συγκεκριμένες εργασίες.

Επιλέγουμε εφαρμογές που είναι αποτελεσματικές αλλά ταυτόχρονα, δε βαραίνουν το σύστημα σας. Φυσικά κατά την εγκατάσταση προσέχουμε να μην συμπεριλάβουμε συνοδευτικά ή διαφημιστικά. Επίσης όπου είναι δυνατόν, απενεργοποιούμε την εκκίνηση τους μαζί με τον υπολογιστή ή την άσκοπη αναβάθμιση τους.

Εφαρμογές για την ασφάλεια του υπολογιστή σας Εφαρμογές για την ασφάλεια του υπολογιστή σας.

Avira Free Antivirus : Δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Τα ποσοστά επιτυχίας του Avira από το 2009 έως σήμερα αγγίζουν το 99.6%. Περισσότερα για το Avira διαβάστε εδώ.

Malwarebytes Antimalware : Το Malwarebytes Anti-Malware είναι από τα πιο αξιόπιστα προγράμματα αφαίρεσης κακόβουλων προγραμμάτων. Δεν είναι antivirus, εξειδικεύεται αποκλειστικά για malware μολύνσεις. Έχει καταφέρει σημαντικές διακρίσεις σε πολλά συγκριτικά τεστ, με ποσοστά επιτυχίας που φτάνουν και το 100%. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

CCleaner : Εφαρμογή για να καθαρίζετε μαζικά πολλά άχρηστα temporary αρχεία, cookies καθώς και το ιστορικό των φυλλομετρητών σας από το σύστημα. Διαβάστε εδώ πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το CCleaner. Εάν η εγκατάσταση του έχει γίνει από την AthensPC, τότε απλά κάντε δεξί κλικ στο κάδο ανακύκλωσης και πατήστε Εκτέλεση CCleaner. Έχουμε ήδη ρυθμίσει την εφαρμογή για εσάς.

AdblockPlus : Εφαρμογή για φραγή των διαφημίσεων, εγκατεστημένη μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και πώς θα το απενεργοποιήσετε, βρείτε αναλυτικά εδώ.

WOT Web Of Trust : Αξιολόγηση φήμης ιστοσελίδων, στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Εμφανίζει με χρώματα την επικινδυνότητα δίπλα στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google και όχι μόνο. Δείτε αναλυτικά πώς λειτούργει κάνοντας κλικ εδώ.

Εφαρμογές για καθημερινές ανάγκες Εφαρμογές για καθημερινές ανάγκες.

Adobe Reader : Με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να ανοίγετε αρχεία PDF αλλά όχι να τα επεξεργάζεστε. Αν το αναβαθμίσετε ή το εγκαταστήστε για πρώτη φορά, προσοχή να απενεργοποιήσετε τις πιθανόν συνοδευτικές (διαφημιστικές) εφαρμογές του. Η επίσημη σελίδα για να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση είναι https://get.adobe.com/reader/ . Πριν όμως προχωρήσετε στην εγκατάσταση του, απενεργοποιείστε όποια πρόσθετα ή διαφημιστικά δεν σας ενδιαφέρουν. Αν έχετε κάνει format σε εμάς, τότε όλα θα είναι ήδη ρυθμισμένα.

PDF Creator : Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να μετατρέψετε σχεδόν οποιοδήποτε αρχείο σε PDF. Αρκεί να ανοίξετε το αρχείο που θέλετε και να πάτε στο Μενού > Εκτύπωση > PDF Creator. Προσοχή στα συνοδευτικά προγράμματα που πιθανόν εμπεριέχει κατά την εγκατάσταση.

Office : Σουίτα εφαρμογών για να ανοίγετε αρχεία Word, Excel, Access, PowerPoint κ.τ.λ.

CDBurner XP : Εφαρμογή εγγραφής, αντιγραφής CD/DVD. Τρέχει σε όλες τις εκδόσεις των Windows και είναι πολύ πιο ελαφρύ από το Nero Burning ROM. Είναι δωρεάν και έχει απλό μενού επιλογών.

Skype : Εφαρμογή messaging,  VoIP και βιντεοκλήσεων. Εάν δεν το χρησιμοποιείτε καθημερινά μπορείτε να το απενεργοποιήσετε από την εκκίνηση του υπολογιστή σας.

Εφαρμογές ήχου και μουσικής Εφαρμογές ήχου και μουσικής.

Audacity : Δωρεάν εφαρμογή ηχογράφησης και επεξεργασίας αρχείων ήχου, με απίστευτες δυνατότητες και αρκετά φίλτρα. Μία εφαρμογή εναλλακτική του WaveLab και του CoolEdit.

dBpoweramp Music Converter & CD Ripper : Ένα από τα καλύτερα προγράμματα μετατροπής μουσικών CD και αρχείων ήχου, σε MP3 και άλλα format.

iTunes : Εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής και βίντεο, που συνεργάζεται με συσκευές της Apple.

Winamp : Από τα πρώτα προγράμματα αναπαραγωγής αρχείων MP3 και όχι μόνο. Το πρόγραμμα προτοεμφανιστικε το 1997 και μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται από πάρα πολλούς χρήστες. Περιλαμβάνει ψηφιακό equalizer με 10 κλίμακες συχνοτήτων, καθώς και δυνατότητα crossfade ανάμεσα στα κομμάτια.

Εφαρμογές συντήρησης υπολογιστή Εφαρμογές συντήρησης υπολογιστή.

Defragler : Ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα ανασυγκρότησης μηχανικών σκληρών δίσκων. Πολύ καλύτερο φυσικά από αυτό που περιλαμβάνουν τα Windows και σχεδόν απαραίτητο για κάθε μηχανικό δίσκο.

Θα αυξήσει την ταχύτητα ανάγνωσης των αρχείων σας. Καλύτερα όμως να μην εκτελείται, όταν το laptop ή ο δίσκος σας έχουν υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, δεν προτείνεται η χρήση του σε SSD δίσκους καθώς δεν προσφέρει βελτίωση ενώ μειώνει την διάρκεια ζωής τους. Μπορείτε να κάνετε ανασυγκρότηση μια φορά τον μήνα αν γράφετε πολλά αρχεία στο pc σας. Αν δεν γίνονται πολλές μεταβολές στα αρχεία σας, τότε μια φορά στους 3-4 μήνες είναι αρκετό.

Ανοίξτε την εφαρμογή, κάντε αριστερό κλικ στον δίσκο που περιλαμβάνει τα Windows (C:) , και αριστερό κλικ στο κουμπί Ανασυγκρότηση (Defrag) στην κάτω αριστερά γωνία της εφαρμογής. Ιδανικά συνδυάστε το με το CCleaner, πριν κάνετε ανασυγκρότηση τον δίσκο σας.

Εφαρμογές αναπαραγωγής και λήψης βίντεο Εφαρμογές αναπαραγωγής και λήψης βίντεο.

BSPlayer : Διάσημη εφαρμογή αναπαραγωγής video, χάρη στην δυνατότητα του να βρίσκει αυτόματα υπότιτλους σε ταινίες για διάφορες γλώσσες. Αν κάναμε εμείς φορματ το πρόγραμμα θα βρίσκεται ήδη στον υπολογιστή σας. Αν δεν είναι εγκατεστημένο, μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από αυτόν τον σύνδεσμο. http://bsplayer.com/bsplayer-english/download-free.html . Κάντε κλικ στο κουμπί που γράφει DOWNLOAD FREE.

Media Player Classic : Μην σας μπερδεύει το όνομα. Δεν έχει σχέση με το Media Player των Windows. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει τους K-Lite codecs και υποστηρίζει πολλούς τύπους βίντεο. Αν κάποιο αρχείο δεν διαβάζεται ή δεν συγχρονίζονται οι υπότιτλοι, δοκιμάστε το με αυτό το πρόγραμμα. Ειδικά αν το αρχείο που θέλετε να παίξετε είναι MP4 ή MKV.

VLC : Ο πιο διαδεδομένος media player για να αναπαράγετε αρχεία βίντεο, ταινίες, DVD και αρχεία ήχου. Βρείτε την εφαρμογή δωρεάν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας https://www.videolan.org .

Wondershare AllMyTube : Κατεβάζει οποιοδήποτε βίντεο από το YouTube στον σκληρό σας δίσκο ενώ μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε πολλές διαφορετικές μορφές. Ακολουθήστε τα παρακάτω 3 βήματα για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή:

Αντιγράψτε την διεύθυνση URL του βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε.

Πηγαίνετε στην εφαρμογή και επιλέξτε σε τι είδους αρχείο θέλετε να αποθηκεύσετε, κάνοντας κλικ στο κουμπί πάνω δεξιά Download then Convert. Εκεί, μπορείτε να επιλέξετε MP3 για μόνο μουσική χωρίς βίντεο. Αν θέλετε να κατεβάσετε βίντεο, αφήστε την επιλογή απενεργοποιημένη στο OFF.

Στο τέλος πατήστε το κουμπί + Paste URL στην πάνω αριστερά γωνία για να κατέβει το αρχείο σας στον φάκελο Βίντεο.

Προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο Προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο.

Internet Explorer : Ο παλιός γνωστός browser της Microsoft. Θα τον βρείτε εγκατεστημένο μαζί με το λειτουργικό σας σύστημα. Θα σας φανεί χρήσιμος κυρίως όταν δεν δουλεύει σωστά κάποια (συνήθως παλιά) ιστοσελίδα, με τους καινούργιους φυλλομετρητές.

Microsoft Edge : Νέος browser όπου είναι προεγκατεστημένος σε όλα τα κομπιούτερ που τρέχουν Windows 10.

Google Chrome : Είναι ένα γρήγορο και σταθερό πρόγραμμα περιήγησης.

Mozilla FireFox : Αξιόπιστος φυλλομετρητής, με σεβασμό στην ασφάλεια και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Συμπληρωματικές εφαρμογές Συμπληρωματικές εφαρμογές.

Google Earth : Δωρεάν πρόγραμμα γραφικής απεικόνισης της γης, με εικόνες και πληροφορίες από δορυφορικές φωτογραφίες. Περιλαμβάνει επίσης σημάνσεις οδών και τρισδιάστατες απεικονίσεις.

WinRar : Συμπιεστικό / αποσυμπιεστικό πρόγραμμα. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε το μέγεθος των αρχείων σας. Υποστηρίζει όλους τους γνωστούς τύπους συμπίεσης. Κάνοντας δεξί κλικ σε ένα φάκελο ή αρχείο, μπορείτε να το συμπιέσετε μέσα από το μενού του WinRar. Με δεξί κλικ πάνω σε ένα συμπιεσμένο αρχείο (πχ .rar ή .zip) , μπορείτε να το αποσυμπιέσετε.

μTorrent : Κλασσικό πρόγραμμα P2P για να κατεβάζετε torrent αρχεία. Κάνοντας κλικ σε ένα αρχείο torrent θα σας ζητηθεί με ποιο πρόγραμμα θέλετε να το ανοίξετε. Επιλέξτε το μTorrent, κάντε κλικ στην απομνημόνευση και μετά στο ΟΚ.

GIMP : Δωρεάν πρόγραμμα ζωγραφικής, επεξεργασίας εικόνας και φωτογραφιών. Αλλαγή μεγέθους, φωτομοντάζ, μετατροπή τύπου αρχείου και σχεδίαση ελεύθερης μορφής. Είναι μία από τις καλύτερες, δωρεάν εφαρμογές εναλλακτικές του γνωστού Photoshop. Ιδανικό για απαιτητικούς χρήστες αλλά και για μικρά παιδιά.

TeamViewer : Εφαρμογή απομακρυσμένης υποστήριξης υπολογιστών, λάπτοπ, tablet και smartphone. Αν έχουμε εγκαταστήσει τα Windows θα υπάρχει ήδη στο σύστημα σας. Μπορείτε να το κατεβάσετε και μόνοι σας, από αυτόν τον σύνδεσμο. https://www.teamviewer.com/en/download/windows/

DirectX, Java, Flash, .Net, Shockwave, Silverlight είναι εφαρμογές που επιτρέπουν στους περιηγητές την προβολή εμπλουτισμένων μέσων. Για παράδειγμα, βίντεο υψηλής ποιότητας και διαδραστικές ιστοσελίδες. Επίσης, κάποιες φορές προαπαιτούνται για την εκτέλεση διάφορων παιχνιδιών. Το Adobe Flash Player μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ https://get.adobe.com/flashplayer/ . Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση του απενεργοποιείστε όλες τις πρόσθετες εφαρμογές που σας προσφέρει.

Εφαρμογές διαχείρισης αρχείων ISO Εφαρμογές διαχείρισης αρχείων ISO.

ImgBurn : Το απόλυτο δωρεάν εργαλείο για να καίτε δίσκους ISO. Δημιουργία, ανάγνωση και εγγραφή πλήθους αρχείων image (BIN, CUE, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG, PDI κ.α.)

Portable WinCDEmu : Λογισμικό για να τρέχουμε στο pc μας εικονικούς δίσκους. Κάντε mount iso εύκολα. Είναι ελαφρύ, δωρεάν και δεν βαραίνει το σύστημα. Κατεβάστε το δωρεάν από http://wincdemu.sysprogs.org/portable .κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+

AthensPC
Διεύθυνση :
Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο
Αθήνα ΤΚ 14121 GR

Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912


Copyright ©2009-2017 AthensPC
All Rights Reserved
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Special thanks Kounou&Sons

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού