Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Προστασία κεντρικής μονάδας υπολογιστή.

Δημοσιεύθηκε από σε Συντήρηση ·
Tags: κεντρικήμονάδαυπολογιστήpcdesktoptowerσυντήρηση
Προστασία κεντρικής μονάδας υπολογιστή

1) Να χρησιμοποιείτε τον σταθερό υπολογιστή πάντα σε πρίζα που υποστηρίζει γείωση.

2) Να αφήνετε γύρω από το πύργο σας ελεύθερο χώρο τουλάχιστον 15 με 30 εκατοστά. Ιδιαίτερη προσοχή στο πίσω μέρος του, όπου συνήθως βγάζει περισσότερη θερμότητα.

3) Να τοποθετείτε τον σταθερό υπολογιστή μακριά από οποιαδήποτε εστία θερμότητας και αποφύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο.

4) Μην κλείνετε τα σημεία εισόδου και εξόδου αέρα στο desktop σύστημα σας. Η συνεχής ροή αέρα είναι απαραίτητη ώστε να λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες

5) Ο καπνός από το τσιγάρο και η υγρασία επηρεάζουν αρνητικά το σύστημα σας. Ειδικά τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη. Ιδιαίτερη προσοχή σε παραθαλάσσιες περιοχές, που η υγρασία είναι σε υψηλά επίπεδα.

6) Η τοποθέτηση του υπολογιστή μπροστά σε ανοιχτά παράθυρα ανεβάζει κατά πολύ την σκόνη και την υγρασία που δέχεται καθημερινά.

7) Αν δουλεύετε σε περιβάλλον με υπερβολική σκόνη,  θα πρέπει να υπάρχουν φίλτρα προστασίας σε όλες τις εισόδους αέρα.

8) Αν το σύστημα σας περιέχει αποσπώμενα φίλτρα σκόνης, καλό είναι τουλάχιστον μια φορά τον μήνα να καθαρίζονται προσεκτικά. Εάν ο πύργος σας έχει ενσωματωμένα φίλτρα, μπορείτε εξωτερικά να τα καθαρίσετε με την ηλεκτρική σκούπα. Προσοχή ο υπολογιστής σας να είναι αποσυνδεδεμένος από την πρίζα, και να μην χαράξετε το χρώμα του με την ηλεκτρική σκούπα.

9) Ανάλογα με την χρήση, κάθε 6 μήνες μέχρι 2 χρόνια το πολύ, ο υπολογιστής σας πρέπει να καθαρίζεται εσωτερικά από την σκόνη. Ο εσωτερικός καθαρισμός πρέπει να εκτελείται μόνο από έμπειρο τεχνικό υπολογιστών. Μην καθαρίζετε τον υπολογιστή σας με φυσερό, πιστολάκι μαλλιών και σπρέι πεπιεσμένου αέρα. Άκρως επικίνδυνη λύση είναι φυσικά και ο καθαρισμός σε βενζινάδικο!

10) Οι απλοί σταθεροί υπολογιστές δεν είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν όλο το 24ωρο. Για να λειτουργεί ένας υπολογιστής συνεχώς πρέπει να έχει εξαρτήματα με μεγάλες αντοχές, σταθερά χαμηλή θερμοκρασία και προστασία με UPS από το ηλεκτρικό ρεύμα. Αν επιθυμείτε να έχετε το σύστημα σας συνεχώς ανοιχτό επιλέξετε έναν υπολογιστή με προδιαγραφές server.

11) Να ελέγχετε τακτικά ότι τα καλώδια τροφοδοσίας είναι καλά συνδεδεμένα στον πύργο. Καλώδια που παρέχουν τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος, ενδέχεται να προκαλέσουν σπινθήρες αν είναι χαλαρά και τρεμοπαίζουν. Μην τα τραβάτε και μην τα τεντώνετε. Ειδικά αν μετακινήσετε τον υπολογιστή σας, ελέγξτε ότι είναι τοποθετημένα σωστά πριν τον ενεργοποιήσετε ξανά.

12) Σε περίπτωση κεραυνών και ακραίων καιρικών φαινομένων, καλό θα ήταν να αποσυνδέστε τον υπολογιστή σας και το πολύπριζο του, από την πρίζα του τοίχου.

13) Χρησιμοποιήστε UPS, σταθεροποιητή τάσης ή κάποιο πολύπριζο ασφαλείας ώστε να προστατεύετε τον υπολογιστή σας από τα προβλήματα του ηλεκτρικού δικτύου.


κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+

AthensPC
Διεύθυνση :
Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο
Αθήνα ΤΚ 14121 GR

Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912


Copyright ©2009-2017 AthensPC
All Rights Reserved
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Special thanks Kounou&Sons

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού