Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Σωστή χρήση και συντήρηση εκτυπωτή.

Δημοσιεύθηκε από σε Συντήρηση ·
Tags: συντήρησηεκτυπωτήςσυμβουλέςχρήσηprinter
Σωστή χρήση και συντήρηση εκτυπωτή

Η επιλογή καλής ποιότητας χαρτιού συμβάλει στην καλή λειτουργία του εκτυπωτή. Χαρτιά με μικρό βάρος και πολύ λεπτά μπορούν πιο εύκολα να τσαλακωθούν και να μαγκώσουν μέσα στον εκτυπωτή. Ιδανικά αγοράζουμε χαρτί Α4, με βάρος 80 γρ.

\t
Ανοίγουμε προσεκτικά τη συσκευασία του Α4 σκίζοντας μόνο την μια άκρη.  Έτσι το χαρτί μένει προστατευμένο από την σκόνη μέσα στην συσκευασία του χωρίς να είναι εύκολο να τσαλακωθεί. Αν τα χαρτιά που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε έχουν σκόνη πάνω τους, ένα μέρος της θα μείνει μέσα στην συσκευή σας κατά την εκτύπωση

Φυλάμε το χαρτί σε κάποιο ράφι ή ντουλάπι μακριά από τη σκόνη. Το τοποθετούμε σε οριζόντια θέση και όχι κατακόρυφη για να μην κυρτώσει. Τα χαρτιά που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι απολύτως ίσια. Προσέχουμε όταν βγάζουμε το χαρτί από το πακέτο, να μη το τσαλακώνουμε. Ιδανικά μπορείτε να τοποθετείτε στον εκτυπωτή 10 - 20 σελίδες μαζί. Είναι πιο εύκολο και πρακτικό.

Αν ο εκτυπωτή μας είναι τεχνολογίας inkjet, κάθε μήνα τυπώνουμε έστω μία σελίδα με όλα τα χρώματα. Έτσι αποφεύγουμε να στεγνώσει το μελάνι πάνω στις κεφαλές, μια συχνή βλάβη για τους inkjet εκτυπωτές. Ιδιαίτερη προσοχή τους καλοκαιρινούς μήνες. Προσπαθούμε να έχουμε σκεπασμένο τον εκτυπωτή, όταν δεν τον χρησιμοποιούμε. Η σκόνη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του εκτυπωτή. Μπορούμε να έχουμε πλαστικό κάλυμμα, για να αποφύγουμε το στέγνωμα των μελανιών στους inkjet.

Όταν βάζουμε χαρτιά στον εκτυπωτή, πρώτα τα χτυπάμε ελαφρά και από τις 2 πλευρές σε μία επίπεδη επιφάνεια. Έτσι όλες οι κενές σελίδες που θα εισάγουμε, θα ευθυγραμμιστούν και από τις δυο πλευρές. Αφού τοποθετήσουμε τα χαρτιά στον εκτυπωτή, πρέπει να ρυθμίσουμε τον μετρητή του πλάτους σελίδας που υπάρχει συνήθως στα αριστερά του δίσκου φόρτωσης φύλλων. Αν τα φύλλα Α4 δεν μπουν ίσια στον εκτυπωτή πιθανόν να τσαλακωθούν ή και να σκιστούν μέσα στον εκτυπωτή.

Βάζουμε τα χαρτιά στο δίσκο φόρτωσης χωρίς να τα σπρώξουμε ιδιαίτερα προς τα μέσα, απλά μέχρι να ακουμπήσουν στο τέρμα. Αφού τοποθετηθούν τα χαρτιά, ευθυγραμμίζουμε ξανά, με το χέρι μας ελαφριά από πάνω ή μπροστά, και μετά από αριστερά προς τα δεξιά, με ελαφρύ χτύπημα, ώστε να εφάπτονται ακριβώς.

Κάντε κλίκ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε το επίσημο βίντεο της HP σχετικά με την τοποθέτηση φύλλων Α4 στον εκτυπωτή σας.

Learn how to load paper in HP printers

Εάν μπει στραβά μία σελίδα και αρχίσει να τσαλακώνει, πριν προλάβει να την πάρει μέσα ο εκτυπωτής, καλό είναι να ακυρώσουμε την εκτύπωση και να αρχίσουμε να τη τραβάμε προς τα επάνω, αργά και σταθερά, προσέχοντας πολύ να μη σκιστεί. Εάν δεν προλάβουμε να βγάλουμε τη σελίδα και τσαλακωθεί μέσα στον εκτυπωτή, διαβάζουμε στις οδηγίες του εκτυπωτή για απεμπλοκή χαρτιού.

Σε πτώσεις τάσης του ρεύματος ή σε κεραυνούς, καλό είναι η συσκευή να απενεργοποιείται και να βγαίνει από την πρίζα, εκτός αν υπάρχει σταθεροποιητής τάσης, UPS ή τουλάχιστον, κάποιο πολύμπριζο ασφαλείας. Αν ο εκτυπωτής είναι laser, μη συνδέετε την παροχή ρεύματος πάνω σε UPS. Ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στο UPS και στην μπαταρία του.AthensPC
Διεύθυνση :
Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο
Αθήνα ΤΚ 14121 GR

Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912


Copyright ©2009-2017 AthensPC
All Rights Reserved
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Special thanks Kounou&Sons

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού