Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Πώς λειτουργεί το Malwarebytes AntiMalware.

Δημοσιεύθηκε από σε Προστασία ·
Tags: δωρεάνfreeantimalwaremalwarebytesprotectionmalwareπροστασία
Πώς λειτουργεί το Malwarebytes AntiMalware

Το Malwarebytes Anti-Malware είναι από τα πιο αξιόπιστα προγράμματα αφαίρεσης κακόβουλων προγραμμάτων. Έχει καταφέρει σημαντικές διακρίσεις σε πολλά συγκριτικά τεστ, με ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%.

Είναι συμβατό με πολλά προγράμματα antivirus και δεν προτείνεται σαν πλήρη λύση προστασίας από ιούς. Το Malwarebytes εξειδικεύεται στην αφαίρεση worms, trojans, rogues, spyware, bots και άλλες συγγενικές κατηγορίες.

Η Premium έκδοση παρέχει real-time protection και συνήθως χρησιμοποιείται συμπληρωματικά με κάποιο antivirus. Στη δωρεάν έκδοση του, λειτουργεί ως on-demand scanner.

Η εφαρμογή στην πλήρη έκδοση της αναβαθμίζεται αυτόματα, ενώ στην δωρεάν πρέπει να το αναβαθμίζετε εσείς πριν εκτελέσετε κάποια ανίχνευση στο σύστημα σας.

Αν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία μόλυνσης, θα πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή και από το μενού επιλογών, στην μαύρη λουρίδα, να κάνετε κλικ στο SCAN. Εκτελέστε μια “Υπέρ Σάρωση” ή μια ολοκληρωμένη “Σάρωση για Απειλές”. Αν βρει ιούς, κάντε Εμφάνιση αποτελεσμάτων (Show Results) και Αφαίρεση επιλεγμένων (Remove Selected).

Προσοχή στην θερμοκρασία που μπορεί να ανεβάσει ο υπολογιστής σας κατά τη σάρωση, ειδικά αν είναι laptop.

Ότι συνδέετε για πρώτη φορά στον Η/Υ σας όπως USB stick, εξωτερικοί δίσκοι, CD/ DVD με αρχεία σας ή και το φάκελο με τα downloads σας, μπορείτε να το σκανάρετε με το Malwarebytes Anti-Malware. Αυτό γίνεται πηγαίνοντας στο “Αυτός ο υπολογιστής” ή στην “Εξερεύνηση αρχείων” των Windows. Αναζητήστε τον φάκελο ή την συσκευή που θέλετε, κάντε δεξί κλικ πάνω στο αντικείμενο που θέλετε να σκανάρετε και πατήστε "Σάρωση με Malwarebytes".

Πατήστε σάρωση με Malwarebytes

Η Premium έκδοση της εφαρμογής περιλαμβάνει και δυνατότητα αυτοπροστασίας κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, με ενεργοποίηση του Malwarebytes πρώτο πριν την εκτέλεση κάθε άλλης εφαρμογής. Την συγκεκριμένη ρύθμιση θα την βρείτε στα Settings και στις Προχωρημένες Ρυθμίσεις.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Malwarebytes Premium είναι η δυνατότητα φραγής κακόβουλων ιστοσελίδων. Η εφαρμογή επιλέγει να μπλοκάρει συγκεκριμένα IP όπου υπάρχουν στοιχεία ύπαρξης κακόβουλου κώδικα. Θα εμφανίσει στην οθόνη κάτω δεξιά αντίστοιχο μήνυμα όπου είτε μπορείτε να πατήσετε Χ και να επισκεφτείτε κάποια άλλη ιστοσελίδα είτε να πατήσετε Exclude Website ώστε να προσθέσετε το IP στις εξαιρέσεις της εφαρμογής. Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον να δείτε το Process που έκανε την αίτηση, καθώς και το Domain Name του συγκεκριμένου IP.

Το Malwarebytes μπλοκάρει συγκεκριμένα IP

Προτείνεται συνδυαστικά η χρήση του CCleaner, στην διαδικασία αφαίρεσης κακόβουλων προγραμμάτων. Εάν η μόλυνση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, πιθανόν να χρειάζεται να κάνετε μια πλήρη σάρωση μέσα από την ασφαλή λειτουργία των Windows.

Πιθανόν σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω άρθρα μας:
Καθαρίστε άχρηστα αρχεία με το CCleaner.


κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+

AthensPC
Διεύθυνση :
Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο
Αθήνα ΤΚ 14121 GR

Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912


Copyright ©2009-2017 AthensPC
All Rights Reserved
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Special thanks Kounou&Sons

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού