Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Πώς να χρησιμοποιήσω το Avira Free Antivirus.

Δημοσιεύθηκε από σε Προστασία ·
Tags: δωρεάνfreeantivirusaviraprotectionπροστασία
Πώς να χρησιμοποιήσω το Avira Free Antivirus

Από τα πιο αξιόπιστα δωρεάν antivirus προγράμματα,
έχει αποδείξει την αξία του στην πάροδο του χρόνου. Με πολυετή παρουσία και επιτυχίες, παραμένει στις πρώτες θέσεις προστασίας από ιούς. Είναι ελαφρύ για το σύστημα καθώς δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις πόρων. Λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και προστατεύει τον υπολογιστή σας συνεχώς.

Η εφαρμογή αναβαθμίζεται αυτόματα χωρίς δική σας παρέμβαση. Κατά περιόδους μπορεί να σας εμφανίσει ένα διαφημιστικό μήνυμα που σας προτρέπει να αγοράσετε την έκδοση Avira Antivirus Pro όπου είναι με ετήσια συνδρομή.

Θα υπάρχουνε 2 διαφορετικά κουμπιά: το Upgrade Now και το Go Premium, τα όποια σας οδηγούν για αγορά. Αν δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο,
αγνοήστε το πράσινο κουμπί και κάντε κλικ στο X στην πάνω δεξιά γωνία του μικρού παραθύρου.

διαφημιστικό μήνυμα Avira go premium

διαφημιστικό μήνυμα Avira upgrade now

Όταν εισάγετε στον υπολογιστή σας κάποιο CD/DVD, usb stick ή εξωτερικό δίσκο το οποίο περιέχει το αρχείο αυτόματης εκτέλεσης autorun.ini το Avira θα σας ενημερώσει ότι δεν επέτρεψε την εκτέλεση του.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτά τα αρχεία είναι υπεύθυνα για την αυτόματη εκτέλεση τους κατά την εισαγωγή του αποθηκευτικού μέσου στον υπολογιστή σας. Όμως, το autorun.ini έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές από διάφορους ιούς για να εξαπλώσουν την μόλυνση τους. Το Avira μπλοκάρει όλα αυτά τα αρχεία.

το Avira μπλοκάρει το αρχείο αυτόματης εκτέλεσης autorun.ini

Όταν το Avira free antivirus εντοπίσει κάποιον ιό στον υπολογιστή σας, θα εμφανίσει την παρακάτω εικόνα. Το παράθυρο θα βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας και πιθανόν να ακουστεί ένα beep την στιγμή που θα εμφανιστεί.

Δεν πρέπει να το αγνοήσετε. Πατήστε remove ώστε να αφαιρεθεί ο συγκεκριμένος ιός. Πιθανόν μετά από λίγο να εμφανίσει μια μπάρα που δείχνει τον χρόνο επιδιόρθωσης. Στο τέλος ενδέχεται να βρει και άλλα αρχεία.


Avira security alert βρέθηκε ιός

Εάν βρει και άλλα αρχεία με ιούς, θα εμφανίσει μια λίστα όπου θα πρέπει να πατήσετε Apply Now ώστε όλα τα virus να μπουν στη καραντίνα. Προσοχή αν δεν πατήσετε το Apply Now τότε τα αρχεία αυτά δεν θα περιοριστούν.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, το Avira μπορεί να ζητήσει επανεκκίνηση του συστήματος. Σώστε όλα τα αρχεία σας και προχωρήστε σε ένα reboot του υπολογιστή σας.


Avira μήνυμα a virus or unwanted program was found

Μπορείτε να ανιχνεύετε μόνοι σας φακέλους, αποθηκευτικά μέσα και σκληρούς δίσκους.  Κάντε δεξί κλικ πάνω στο αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και μετά κλικ στο "Scan selected files with Avira".

Avira ανιχνεύετε μόνοι σας φακέλους

Εάν υποπτεύεστε ότι υπάρχει κάποιος σοβαρός ιός στον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε με το Avira, η AthensPC προσφέρει επαγγελματικό καθαρισμό ιών από το σύστημα σας.

Από το παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή για τα Windows.

Για την προστασία του υπολογιστή σας από ιούς, διαβάστε και το παρακάτω άρθρο μας:
Πώς λειτουργεί το Malwarebytes AntiMalware.


κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+

AthensPC
Διεύθυνση :
Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο
Αθήνα ΤΚ 14121 GR

Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912


Copyright ©2009-2017 AthensPC
All Rights Reserved
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Special thanks Kounou&Sons

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού