Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Ασφαλής χρήση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Δημοσιεύθηκε από σε Ασφάλεια ·
Tags: ηλεκτρικόρεύμαασφάλειαπροστασίαπροσοχή
Ασφαλής χρήση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Κάθε συσκευή που τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα, περιλαμβάνει στο εγχειρίδιο χρήσης ένα παράρτημα σχετικά με την σωματική σας ασφάλεια. Εκεί αναφέρονται και οι όποιοι περιορισμοί για την θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου, τα επίπεδα υγρασίας και τις προτεινόμενες ώρες χρήσης. Σε κάθε manual, θα βρείτε πληροφορίες τόσο  για την ασφαλή χρήση της συσκευής όσο και την δική σας ασφάλεια.

Όταν χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει πρώτα απ' όλα να διαβάσουμε και να συμμορφωθούμε με τους κανόνες ασφαλούς χρήσης της συσκευής. Αν οι συσκευές προορίζονται για εσωτερικό χώρο, τότε δεν πρέπει να τις χρησιμοποιούμε έξω.

Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων ή αν απουσιάσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα από τον χώρο σας, πρέπει να πάρετε κάποια μέτρα. Ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στους χώρους που είναι αμφίβολο αν υπάρχει σωστή γείωση.

Πολλές πυρκαγιές ξεκινάνε από το ηλεκτρικό ρεύμα. Μην αφήσετε της συσκευές σας στο stand-by, κλείστε τες από τον διακόπτη OFF. Αφαιρέστε όλα τα πολύμπριζα από τον τοίχο ώστε να μην παίρνουν καθόλου ρεύμα. Ακόμη καλύτερα, αν μπορείτε να κατεβάσετε στον ηλεκτρολογικό πίνακα όλες τις ασφάλειες που δεν χρειάζονται. Προσέξτε όμως να μην κλείσετε το ρεύμα στο ψυγείο, τον συναγερμό και στον τηλεφωνητή σας, αν θέλετε να συνεχίσουν να λειτουργούν κατά την απουσία σας.

Μην εισάγετε αιχμηρά αντικείμενα, μην ξεβιδώνετε και μην πειραματίζεστε με συσκευές που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα. Μην τοποθετείτε τα καλώδια κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα και σε πηγές θερμότητας. Μην τεντώνετε, μην κόβετε και μην τραβάτε τα καλώδια. Μην συνδέετε τις συσκευές σας σε παραπάνω από ένα πολύπριζο. Κάποιες συσκευές δεν πρέπει να συνδέονται καθόλου σε πολύμπριζο ή επέκταση, παρά μόνο κατευθείαν στην πρίζα του τοίχου.

Αν έχετε κατοικίδια, φροντίστε να μην έχουν πρόσβαση σε καλώδια που μπορεί να δαγκώσουν και ενδεχομένως, να κόψουν, ενώ είναι στο ρεύμα. Υπάρχουν έξυπνες λύσεις να καλύψετε όλα τα επικίνδυνα καλώδια πχ με κανάλια ή σπιράλ σωλήνες για καλώδια.

Χρησιμοποιείτε πάντα γείωση στις συσκευές όπου το απαιτεί ο κατασκευαστής. Σε οποιαδήποτε ένδειξη προβλήματος στο ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού σας, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Προσοχή στην ποιότητα των καλωδίων και των πολύπριζων που αγοράζετε. Ελέγξτε ότι είναι πιστοποιημένα και έχουν καλή κατασκευή.

Πιθανόν σας ενδιαφέρει και το παρακάτω άρθρο μας:
Πώς διαλέγω πολύπριζα και καλώδια.


κοινοποιήστε στο facebookκάντε tweet στο twitterκοινή χρήση στο google+

AthensPC
Διεύθυνση :
Αίγλης 3 & Ναρκίσσων Νέο Ηράκλειο
Αθήνα ΤΚ 14121 GR

Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 2828912


Copyright ©2009-2017 AthensPC
All Rights Reserved
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Special thanks Kounou&Sons

Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού